Kirjoituksia stressistä ja elämästä

Näin loppuvuonna on kiva muistella mennyttä vuotta. Blogiin tuli tänä vuonna kirjoitettua tasaiseen tahtiin, ja osa teksteistä lähti mukavasti kiertämään somessa. Tässä linkkejä joihinkin tämän vuoden kirjoituksiin:

 

Ihmissuhteet

Vievätkö ihmiset ympärilläsi energiaasi? Paras ihmissuhde on sellainen, jossa on turvallinen olla ja jossa voi kasvaa ja kehittyä.

Energiaa syövät tunnemuistot. Kun voimakas tunne valtaa mielen, toimintamme voi muuttua samankaltaiseksi, kuin miten lapsena toimimme. Mutta nyt olemme aikuisia, eikä meidän tarvitse enää toimia samoin.

Sinulla on oikeus olla jämäkkä.  Anna itsellesi tilaa olla ihminen.

 

Omannäköinen elämä

Omannäköinen elämä on paras elämä.  Mitä enemmän elät omannäköistä elämää, sen varmemmin löydät Ikigain (japanilainen käsite elämän tarkoituksesta).

Introvertti haluaa aikaa yksinoloon.  Elämässä kannattaa toimia niin, että voi käyttää omaa synnynnäistä olemustaan vahvuutena.

Herkkyys on vahvuus ja mahdollisuus. Herkkyyttään ei tarvitse piilottaa, eikä itseään pidä sulloa väkisin vahvaan kuoreen.

Merkityksellinen elämä tyydyttää syviä tarpeitamme. Meillä on ihmisinä kaksi suurta tarvetta: tulla nähdyksi ja arvostetuksi omana itsenämme ja olla hyödyksi yhteisöllemme.

 

Stressi ja keho

Miksi keho ei jaksa jatkuvaa stressiä? Tämän päivän nopeasti sykkivässä maailmassa sympaattinen ”nopea” hermostomme on alituiseen aktiivisena.

Näin sammutat kovan stressireaktion kehossa.  Jos sydän tuntuu pomppivan rinnasta ulos jännittävän tilanteen takia, eikä keho meinaa rauhoittua, voit kokeilla neliöhengitystekniikkaa.

Mitä tekemistä suolistolla on mielialan kanssa? Suoliston epätasapainotila voi vaikuttaa siihen, että mieliala viistää maata.

 

Stressi ja mieli

Vapaudu turhista vaatimuksista. Jos podet häpeää sotkuisesta kodista tai ajattelet, että ruokapöydästä pitäisi aina löytyä sen seitsemää sorttia, tässä kaksi sanaa: Anna olla.

Miten vastoinkäymisistä voi selvitä paremmin? Tutkijat ovat havainneet, että resilienssin eli sinnikkyyden ja joustavuuden kasvattaminen auttaa kohtaamaan vaikeuksia.

Se kasvaa mitä ajattelet.  Etsi itsellesi mieleisimmät ja toimivimmat lauseet, ja ota heti käyttöön.

Tähdet ovat eri ihmisille erilaisia. Matkustajille tähdet ovat oppaita. Toisille ne ovat ainoastaan pieniä valopilkkuja. Tiedemiehille ne ovat arvoituksia. Liikemiehelleni ne olivat kultaa. Mutta kaikki nuo tähdet vaikenevat. Sinulle tähdet tulevat olemaan aivan erilaisia kuin kaikille muille. (Pikku prinssi)

Mahtavaa uutta vuotta 2017!

a_ib3ex6cgy-vincent-guth

Kuva: Vincent Guth

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *