Tällä keinolla saat lisää itsevarmuutta

Useammalla meistä on unelmia, toiveita, ajatuksia jostain, jota haluamme tehdä tai kokea. Jokainen muistanee myös elämässään hetkiä ja tunnetiloja, jolloin melkein kaikki tuntui mahdolliselta. Muistamme itsevarmuuden tunteen ja rohkeuden ja päättäväisyyden aloittaa jotain, joka kutitteli vatsanpohjassa. Joskus kuitenkin tämä vahva itsevarmuuden tunne haihtuu tai unohtuu, tai vain häviää johonkin. Nyt kerron keinon, jolla saat pidettyä itsevarmuutta useammin matkassa mukana.

1.Etsi inspiraation lähde

Etsi jostain joku, joka toimii sinulle inspiraation lähteenä. Se voi toki olla jokin läheinen ihminen tai puolituttu kaveri, mutta aivan yhtä hyvin joku, jonka löydät netistä esim. You Tube -videoita, blogeja, TEDx puheita tms. katselemalla ja lukemalla. Ja tietysti inspiraation lähteitä voi olla useampiakin.

Tärkeintä on, että kun tutustut inspiraation lähteeseesi, sinulle tulee itsevarma olo. Sinun täytyy löytää itsestäsi sellainen nostatuksen tunne, että tunnet itsesi itsevarmaksi. Parasta on, jos pystyt jollain tasolla samaistumaan inspiraation lähteeseesi. Voit myös ehkä saada vinkkejä siitä, miten hän toimii tai ajattelee.

2. Käytä apuna musiikkia

Useimmille meistä musiikki toimii tunteiden virittäjänä. On helpompi päästä tiettyyn tunnetilaan musiikin avulla. Etsi itsellesi musiikki, jota voit käyttää apunasi itsevarman tunteen tuntemiseen.

3. Pysyttele itsevarmuuden tunteessa hetki

Kun löydät myönteisen tunteen, yritä tuntea se myös kehossasi. Ei siis riitä, että vain ajattelet jotain myönteistä, vaan sinun pitäisi myös tuntea se kehossasi. Jokainen tuntee tunteet eri tavoin, mutta itsevarmuuden tunne voi tuntua esim. kihelmöintinä, lisääntyvänä energiana. Suuri osa ihmisistä tuntee ilon melkein koko kehossa:

1305767261000

Kun koet itsevarmuuden tunteen, pysyttele siinä noin 5-10 sekuntia tai pidempään. Nauti tunteesta, ja anna sen kasvaa voimakkaammaksi. Ajattele tunne sisäiseksi voimavaraksi, joka kulkee mukanasi, minne ikinä menetkin. Tee tätä itsevarmuuden tunteessa pysymistä niin usein kuin mahdollista tai niin usein kuin haluat.

Jotta siis saisit asennettua aivojesi hermoratoihin tätä myönteistä itsevarmuuden tilaa, sinun on sekä koettava tunne kehossasi, että pystyteltävä tunteessa hetki.

Mieli rakentaa aivoja päivästä päivään. Voimakkaat, pitkäkestoiset ja toistuvat henkiset toiminnot jättävät pysyvän jäljen hermostoon. Kokemukset muovaavat aivoja. Kaikki mitä aistimme, tunnemme, haluamme ja ajattelemme, muovaa hermostoamme hitaasti, mutta varmasti. (Rick Hanson, neuropsykologi)

Itsevarmuuden tunteen ystävä on riittävä uni, koska väsyneenä mieli on aina negatiivisempi. Ajatuksemme luovat tunteita, joten on tärkeää myös ymmärtää ja kokea ajattelumme merkitys tunteiden muodostumisessa.

Yhtä lailla toisten ihmisten kielteinen ja lyttäävä asenne on myrkkyä sinun itsevarmuudelle. Alla kappale siitä ja unelmista, sanojen kera:

You can’t wait on other people
To be what you’ve been called to be
You can’t wait on their affirmation
You can’t wait on their approval
You can’t wait on their support
Sometimes you’ve just got to run
And look behind you and say: ”Everybody who wants to run, run”
”But I can’t stop running because you’re not running with me”
Listen
Listen to me, hear me
You can’t stop chasing your dream just because somebody in your life won’t chase it with you
You can’t stop believing in yourself just because somebody in your life won’t believe in you
You can’t stop chasing the dreams of your life, just because you know when you do it, you’re gonna have to do it all by yourself

 

Lähteenä käytetty Rick Hansonin kirjaa Sisäsyntyinen onnellisuus. Tyytyväisyyden, tyyneyden ja itseluottamuksen uusi neurotiede. 

Kuva tunteista täältä.

Artikkelikuva: Catherine McMahon

Musiikki ja sanat: Ehrling

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *