Tsemppikirjeeni Sinulle – Näin onnistut painonpudotuksessa!

Ennen kuin tartut vuotta 2017 sarvista ja päätät lähteä toteuttamaan muutoksia elämäntavoissasi, kannattaa pysähtyä hetkeksi. Alla kuvaillut viisi kohtaa voivat auttaa sinua hahmottamaan paremmin tavoitteitasi ja tekevät onnistumisestasi todennäköisempää. Ystävääni Erjaa lainaten: ”Me olemme varmuudella itse itsemme elinikäisiä kumppaneita. Siksi tämä kumppanuus  on syytä rakentaa mahdollisimman hyväksi.”

 1. Aseta realistinen tavoite ja aikajänne

Malta edetä yksi askel kerrallaan ja anna muutokselle aikaa. Saat pysyviä tuloksia, terveellä tavalla. Itse ajattelen tammikuussa, että minulla on kokonainen vuosi aikaa opetella ja sisäistää uutta tapaani toimia.

välipala

 1. Pilko tavoite konkretiaksi ja visualisoi se.

”Haluan laihtua 10 kiloa kesäkuun ensimmäiseen päivään mennessä keskittymällä enemmän omaan hyvinvointiini. Kirjaan syömäni ruuat ylös ja pidän liikuntapäiväkirjaa. Otan itselleni ja projektilleni aikaa joka päivä, ja kerron siitä myös läheisilleni.” Tämä tavoite on konkreettinen: siinä on selkeä tavoite, aikaraja ja keinot saavuttaa tavoite. ”Kesäksi kuntoon”, ei ole tarpeeksi selvärajainen.

Pohdi myös, miltä sinusta tuntuu, miltä näytät, miten elämäsi on parempaa, kun olet tavoitteessasi? Visualisointi on yllättävän tehokasta. Itse haen inspiraatiota myös instagramista. Suoikkiseurattavani löydät täältä.

Kuva: Jenni Virta
Kuva: Jenni Virta
 1. Tee toimintasuunnitelma ja seuraa edistymistäsi.

Päätä, missä järjestyksessä alat rakentaa uutta, terveempää ja paremmin voivaa minääsi. Kuinka monta liikuntakertaa viikkoon? Paljonko vihanneksia ja hedelmiä nautit vähintään päivässä? Sitoudu suunnitelmaan, kuin työsopimukseen: siinä pysytään! Seuraa edistymistäsi esimerkiksi valokuvien avulla. Iloitse onnistumisista, äläkä lannistu takapakeista. Niitä tapahtuu kaikille ja suunta on silloin vain ylöspäin.

vadelmia

 1. Kerää ympärillesi tsemppiporukka

Samanmielisen yhteisön tuki on korvaamaton! Painonpudottajien keskutelufoorumeista tai facebookista löydät samassa veneessä olevia, joiden kanssa voi jakaa onnistumiset, kuin takapakitkin. Kannustus on kaikki kaikessa ja se saa jatkamaan ja pysymään toimintasuunnitelmassa. Sitoutuminen yhteisöön saa sinut palaamaan säännöllisesti, päivittäin, oman projektisi äärelle. Ja juuri sitähän painonpudotus on, päivittäisiä valintoja.

juoksija

 1. Keskity positiiviseen ajatteluun negatiivisten kieltojen sijasta.

Tämä on sinun projektisi ja rakennat uutta terveempää itseäsi! Kyse ei ole kielloista ja rajoituksista, vaan siitä, että annat itsellesi mahdollisuuden voida hyvin. Tavoitteena on hyvä olo ja keho, jossa viihdyt!

Olisko sinulla lisättävää listaan? Jaa ihmeessä vinkkisi myös muille hyödyksi.

Iloa ja onnistumisia vuoteen 2017!

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni Vuoden parhaat 2016 sekä omasta painonhallinnastani

Kuva: Jenni Virta
Kuva: Jenni Virta
Kommentit (4)
 1. Kiitos näistä vinkeistä! <3 Minulla ei ole tarvetta mihinkään suureen muutokseen ja olen pääosin tyytyväinen kroppaani ja itseeni muutenkin. Kuitenkin kiloja on viimeisten vuosien aikana alkanut kertyä vähitellen lisää ja lisää. Olen päättänyt keventää kesäkuuhun mennessä 5 kg. Eli hyvin maltillinen tavoite ja uskon tähän pääseväni, kun siistin ruokavaliota hieman. Vähemmän suklaata ja tilalle vaikka hedelmiä! 😉 Liikuntaa harrastan jo 5-6 kertaa viikossa, joten sitä ei ole oikein mahdollista enempää arkeen mahduttaa.

  Energistä ja ihanaa uutta vuotta! Olet todellinen inspiraation lähde 🙂

  1. annasaivosalmi
   3.1.2017, 12:39

   Kiitos viestistäsi Laura! Mahtavaa kuulla, että olet asettanut itsellesi tavoitteen ja uskon vakaasti, että juuri tuolla maltillisella otteella ja pienillä muutoksilla onnistut 🙂 Liikut jo todella paljon, hienoa. Oikein ihanaa uutta vuotta myös sinulle ja kiva, kun olet löytänyt blogini pariin. T. Anna

 2. Hei!
  Haluaisin aloittaa juoksemisen, mutta en tiedä miten. Ja nimenomaan juoksemisen, sillä se on mielestäni hauskempaa kuin pelkkä kävely. Olen aloitellut lenkkejä niin, että juoksen ja kävelen vuorotellen. Eilen lenkkeilin 30 minuuttia ja tein lenkin aikana 3 juoksupätkää. En pysty astman ja huonon kunnon takia kovinkaan paljoon kerralla, joten mietin, olisiko parempi niin, että juoksen niin kauan kuin pystyn ja sitten jatkan kävellen, vai niin, että juoksen jokaisella juoksupätkällä tietyn ajan esim. kuukauden ajan, ja sitten nostan vähän tämän ajan pituutta. Kummasta saa tuloksia nopeammin ja onko jommasta kummasta mahdollisesti haittaa terveydelle tai kehittymiselle?

  Haluaisin myös laihtua/saada lihasta, joten lainasin kaverilta 16 kilon kahvakuulan kotiin lähinnä kyykkäämistä varten. Onko se liian painava? Olen jonkin verran kyykkäillyt (lähinnä ilman painoja, mutta välillä 6 kilolla) ja jalkalihaksia on jonkin verran, ei kovin paljoa. Eli siis: vähän toistoja isoilla painoilla vai paljon toistoja pienillä painoilla? Tuntuu, ettei pienien painojen kanssa tehdyt liikkeet tunnu missään, joten yleensä en jaksa niitä tehdä. 16 kilolla kyykky tuntuu kuitenkin jo ekalla kyykyllä, joten voisin jaksaakin jatkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *