Anna Saivosalmi
Anna Saivosalmi

Lomatreenaus – suorittamatta paras (mutta älä jätä mahdollisuuksia käyttämättä!)

IMG_1740
Aamulenkin upeaakin upeammat maisemat

Minulle liikunta on elämäntapa, joten loma, mökkeily tai matka eivät juurikaan vaikuta treenaamiseeni. Lomalla treenaaminen ei ole minulle suorittamista, vaan itsestäänselvyys ja mahdollisuus liikkua paineettomasti ja omaan tahtiin sekä kokeilla myös uusia lajeja.  Mahdollisuudet treenaamiseen ovat erilaiset vaikkapa mökillä tai etelän lomakohteessa, kuin kotinurkissa, mutta pienellä mielikuvituksella ja ripauksella extramotivaatiota lomaan saa yhdistettyä niin liikuntaa kuin terveellistä ravintoakin. Saan, myös lomilla, liikunnasta valtavasti energiaa ja olo pysyy hyvänä. Kesäkilojakaan ei kerry.

IMG_1614
Joogaa rannassa

Lomilla aamuni alkavat useimmiten aamulenkillä. Pääasiassa kävelen, mutta välillä teen myös juoksulenkkejä. Aamukävelystä on tullut mieheni kanssa yhteinen rutiini ja juttuhetki. Kävelylenkkimme ovat 6-8km ja ihailemme kotona ollessamme Turun jokirannan kauniita maisemia. Mökillä aamukävelymaisemat ovat tietenkin erilaiset, mutta myös mielettömän upeat. Hiljainen mökkitie, saariston jylhät kalliot ja merimaisema palkitsevat. Kunnon aamiaisen syön vasta lenkin jälkeen. Minulle tämä sopii. Aamulenkki aloittaa päiväni parhaiten, olen virkeä ja pirteä ja saan aamulenkistä valtavasti voimaa koko päivään. Kun jostain asiasta tulee tapa, rutiini, on sitä jopa hankala jättää välistä. Näin myös motivaatio säilyy.

Sauna ja meri - parasta kesässä
Sauna ja meri – parasta kesässä

Mökillä tulee myös juostua. Vaihtelen juoksulenkkejä fiiliksen mukaan ja rakastan painella mökkisaarta ristiin rastiin. Mökillä on helppo keksiä myös koko perheen liikunnallista tekemistä: uintia, futispeli, pyörälenkki tai joogaa. Lasten trampoliini ei ole muuten hassumpi sykkeen kohottaja ja kaiken lisäksi pomppiminen saa nauramaan. Kahdeksankymmentäluvun surffilauta sai myös mökkirannassa uuden elämän lasten vesileluna ja SUP -lautana. Vaatii muuten erittäin hyvää tasapainoa ja keskivartalon lihakset ovat kovilla.

IMG_1931
SUP -lauta suoraan 80-luvulta

IMG_1917

IMG_1909

TRX -nauhat ovat aina mukanani mökillä. Niillä voi tehdä nopean ja tehokkaan lihaskuntotreenin ennen saunaa. TRX:n idea perustuu omalla kehonpainolla harjoittelemiseen, eivätkä ne vie tilaa matkatavaroissa. TRX-treenistä olen tekemässä toivepostauksen lähiaikoina. Kahvakuulan sujautan myös aina auton takakonttiin mökkireissulle lähdettäessä.

Jooga ja venyttely maistuvat parhaalta saunan terassilla rannassa. Tunnelma on lähes meditatiivinen vain lintujen laulaessa ja meren kohinaa kuunnellessa. Laiturilla voi tehdä myös tämän nopean juhannuksena tekemäni lihaskuntojumpan instagram-tililtäni @ansaivo: laituritreeni Pientä masokismiakin tarvitaan mökillä treenatessa: paarmat ja hyttyset järjestävät treenisessioihin omat lisämausteensa.

IMG_1894

IMG_1603
Laituri on loistava treenipaikka!

IMG_1784

Tänä kesänä aion tehdä mökillä myös HIIT-treenini sekä Tulitikkutreenin. Lomalla osaan ottaa rennosti ja viettää runsaasti aikaa myös vaakatasossa lukien ja vain ollen, mutta tasapainoa tarvitaan. Koska en ole mikään maailma innokkain mökkinikkari tai puutarhuri, haen toimintani liikunnasta. Koko päivän rannassa ja laiturilla vietetyn ajan jälkeen on ihana pinkaista pienelle lenkille.

IMG_1573
Pyörällä Turusta Nauvon mökille

Myös tänä kesänä tein perinteisen mökkipyöräilyn, eli pyöräilin kotoamme mökillemme. Ei ollenkaan huono vaihtoehto, ja nyt voin tehdä pyörälenkkejä myös mökiltä lähikohteisiin: Korppooseen tai Nauvon Kirjaisiin, saariston parhaille hampurilaisille.

Miten te treenaatte lomalla/mökillä? Olisi ihana lukea teidän vinkkejänne. Muuttuvatko treenirutiinit? Väheneekö/lisääntyykö liikunta? 

<3 Anna

Kommentit (3)

 1. Pipsa Humalamäki

  Moikka! Tosi kiva ja inspiroiva postaus – jälleen kerran kun koulut päättyivät ja kesäloma alkoi, treenaamiseni senkuin vain lisääntyi nyt kun on aikaa taas! Täytyy vain muistaa myös lepo ja kehon kuunteleminen. Olen lähdössä torstaina Helsinkiin ja ensi viikon tiistaina Espanjaan, joten treenaaminen mietityttää miten sen kiteyttäisi tehokkaasti lomailuun? Minulla on joitain treenejä listattuna ylös, mutta olisiko sinulla esim. hiekkarantalenkin lomaan joitain tehobuustivinkkejä? ihanaa kesää!!

  • annasaivosalmi

   Moikka! Kiitos Pipsa 🙂 Muista ottaa välillä rennosti ja levätä. Lomalla näillekin pitäisi löytyä aikaa. Hyvä, jos sulla on muutama treeni takataskussa. Helpottaa kummasti. Biitsillä voit tehdä lihaskuntoa lenkin lomassa vaikka siten, että juokset/hölkkäät 200-300m ja teet 20 punnerrusta, juoksu 200-300m 20 vatsaa, juoksu 200-300m, 20 askelkyykkyä, juoksu, 20 burbeeta, juoksu jne. Liikkeitä voi keksiä mielensä mukaan. Ihanaa reissua ja lomanjatkoa sinulle! T. Anna

  • Pipsa Humalamäki

   Hei kiitos todella paljon vinkistä! Otan tästä variaatiota/inspistä lenkin ohelle

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *