Omannäköinen elämä on paras elämä

Olen alkanut kiinnittämään tarkemmin huomiota valintoihini. Tarkemmin sanottuna siihen, teenkö valintoja ulkoapäin vai sisältäpäin ohjautuen. On todella helppoa antaa hurmoksen viedä ja tehdä päätöksiä sen pohjalta, mikä on yleisesti arvostettua. Egoamme hivelee kaikki maine ja mammona, jota saatavilla on.

Mutta egoa tärkeämpi on oma sisimpämme ja sydämemme. Voin varmalla sanoa, että sydämestä ja sisimmästämme käsin tehty valinta on aina parempi kuin ulkopäin tehty. Se ei ole välttämättä helpoin tie alkuun, mutta pitkällä aikavälillä aina kestävämpi ja parempi.

Välillä on yllättävän vaikea erottaa, mikä on sisäinen äänemme ja mikä egon huutelua. Oman sisimmän kuuntelussa voivat auttaa nämä:

1. Mieti mikä on sinulle oikeasti tärkeää. Mitä asioita haluat edistää? Mitkä ovat vahvuutesi? Mitä asioita tekisit niiden itsensä vuoksi, vaikka et saisi tekemisestä palkkiota? Millaisia asioita tekisit, jos olisit lottomiljonääri? Tee valintoja siten, että kuljet näitä asioita kohti, vaikka hitaastikin.

2. Vahvista itseluottamustasi. Hyvä itseluottamus auttaa sinua uskomaan itseesi ja pysymään tiellä, jonka haluat valita. Suosittelen lämpimästi bloggaajakollegani Ilona Rauhalan ilmaista lyhyttä verkkokurssia itseluottamuksen johtamisesta.

3. Vahvista omanarvontuntoasi. Olen kirjoittanut itsetunnon vahvistamisesta aiemmin. Kaikkein tärkeintä on pitää mielessä, että ihmisarvomme ei ole riippuvainen statuksista, saavutuksista, suorituksista. Olemme kaikki yhtä arvokkaita ihmisinä. Luin äskettäin tarinan terapeutista, joka havainnollisti osuvasti ihmisarvoa asiakkaalleen. Hän otti lompakostaan 50 euron setelin, ryttäsi sen rutuksi, heitti maahan ja hieroi vielä kengänpohjalla päälle. Tämän jälkeen hän nosti setelin ja kysyi, onko se nyt vähemmän arvokkaampi?

Mitä enemmän elät omannäköistä elämää, sen varmemmin löydät paikkasi maailmasta. Ja sitä todennäköisemmin löydät elämääsi tarkoituksen tunnetta. Ikigai on japanilainen käsite elämän tarkoituksesta.

Ikigaista löytyy se

– mitä rakastat,

– missä on vahvuutesi,

– mistä joku maksaa sinulle,

– mitä maailma tarvitsee.

Ikigai aka a reason for being by Michael Ellis

Kuva.

Kommentit (2)
  1. Riittämättömyyden tunteista kohti iloa ja mielenrauhaa
    23.4.2017, 12:56

    […] Omannäköinen elämä on paras elämä […]

  2. Tee asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä ja joista nautit!
    26.1.2018, 09:16

    […] Omannäköinen elämä on paras elämä […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *