5 keinoa kohdata energiaa vievä ihminen

Kerrot innoissasi toiselle ihmiselle, että olet keksinyt työn tai ammatin, jota haluaisit kokeilla. Huomaat jo heti alussa toisen ilmeistä ja eleistä, että hän ei pidä ajatustasi juuri minään. Kun jatkat kertomista suunnitelmastasi, hän löytää jatkuvasti asioita, jotka voivat mennä pieleen ja miksi suunnitelmasi on oikeastaan todella huono. Vaikka yrität selittää suunnitelmasi hyviä puolia, toinen mitätöi ja vähättelee hyvät puolet nopeasti. Keskustelun päätyttyä tunnet, kuinka innostuksesi on laantunut ja tilalle ovat tulleet epäilys, tuskaisuus ja pelon tunteet. Tunnet itsesi voimattomaksi.

Tämä on tyypillinen esimerkki tilanteesta, jossa toinen ihminen vie energiaasi ja pahimmassa tapauksessa istuttaa sinuun turhaan pelkoa ja voimattomuutta.

Näin kohtaat energiaa vievät ihmiset

Meredith Miller on koonnut viisi tapaa, joilla voit suojautua energiaa vievän ihmisen kohtaamisessa.

1.Hengitä. 

Kun tiedät, että joudut kohtaamaan energiasyöpön, ota jo valmiiksi muutama syvä hengitys. Siten saat itsesi ja kehosi rauhalliseksi. Mitä rauhallisempana pysyt tilanteessa, sitä jämäkämmin pystyt suhtautumaan ja vastaamaan toisen puheisiin ja käytökseen.  Jos kohtaat energiasyöpön yllättäen, yritä hengittää itsesi rauhalliseksi aina, kun huomaat hermostuvasi.

2. Aseta rajat sille, mitä et hyväksy.

Jos toinen sanoo jotain, mistä olet eri mieltä tai mihin et halua suostua, sano jämäkästi ei, se ei käy tai tässä asiassa olen eri mieltä.

3. Tarkkaile tilannetta kuin ulkopuolinen.

Yritä katsella tilannetta ikään kuin elokuvaa, ulkopuolisin silmin. Tämä auttaa sinua ottamaan tunnetasolla etäisyyttä toisen sanomaan ja käytökseen, jolloin pysyt itse paremmin viilipyttynä ja jämäkkänä.

4. Huomioi, mihin kohdistat tarkkaavaisuutesi.

Pyri pitämään tarkkaavaisuutesi jossain muualla, kuin toisen kielteisissä sanoissa ja vähättelevässä elekielessä, ja keskity ajattelemaan sinulle myönteisiä ajatuksia. Tarkkaavaisuutta kohdistamalla pystyt ehkäisemään ajautumista pelko- tai ahdistustunteisiin, joihin toinen yrittää sinua puheellaan tai käytöksellään sysätä.

5. Torju hyökkäykset vastauksillasi.

Yritä sanoittaa vastauksesi tavalla, joka heikentää hyökkäystä. Jos esimerkiksi tokaiset toisen puheeseen tyynesti: ”mielenkiintoista että ajattelet tuolla tavoin” tai ”onhan kaikki mahdollista”, torjut toisen hyökkäävät kommentit neutraalisti.

Yleensä energiasyöpöt haluavat saada toisen ihmisen kielteisten tunteiden syövereihin. Sen vuoksi rauhallisuus, jämäkkyys ja omien rajojen esille tuominen torjuu heidän yrityksensä. Itseltään kannattaa myös kysyä, kuinka paljon haluaa vapaaehtoisesti tuhlata elämästään aikaa ja energiaa tällaisiin kohtaamisiin.

Lue myös:

Vievätkö ihmiset ympärilläsi energiaasi?

Seuraa blogia Facebookissa

energiaa-vievat-ihmiset

Lähde: Meredith Miller: 5 ways to disarm toxic people

Kuva: Javier Canada

hyvinvointi ihmissuhteet tyohyvinvointi mieli
Kommentit (1)
 1. Surullinen yksinäinen nainen
  23.11.2022, 00:53

  Huomasin tämän vasta nyt! Uskomatonta !

  Näin monen vuoden jälkeen

  Ja minulla Ei ole kun Paljon Energiaa vieviä Ihmisiä .

  Mikä on surullista en ole löytänyt, Semmoista ystävää joka Ei jatkuvasti ole Eri mieltä !!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *