Inspirations
Inspirations

23 proteiinirikkainta ruokaa oikeassa järjestyksessä

23 proteiinirikkainta ruokaa oikeassa järjestyksessäRuokamainonta ja -informaatio on jo vuosia korostanut proteiinin tärkeyttä. Proteiinin oikea saanti onkin meille elinehto ja hyvän kunnon merkittävä tekijä. Lihakset tarvitsevat sitä sekä kehittyäkseen että palautuakseen, hiukset ja kynnet kasvaakseen ja voimistukseen ja koko elimistö toimiakseen. Yleisesti tiedossa on, että kananliha on erityisen proteiinirikasta. Monet kasvikunnan tuotteetkin sopivat hyvin proteiininlähteiksi. Listassa on kuitenkin yllättäviäkin kohtia. Tässä yleisimpien paljon proteiinia sisältävien ruokien 23 kärki oikeassa järjestyksessä. Suluissa proteiinipitoisuus grammoina 100 g annoksessa.

23 proteiinirikkainta ruokaa oikeassa järjestyksessä

  1. *Nyhtökaura (30,9 g)
  2. Porsaankyljys, grillattu (25,4 g)
  3. Hampunsiemen (25,0 g)
  4. Kurpitsansiemenet (24,5 g)
  5. Mantelit (24,1 g)
  6. Juusto, keskimäärin (23,4 g)
  7. Poro (21,6 G)
  8. Kana (20,2 g)
  9. Naudan jauheliha, rasvaa 17% (19,1 g)
  10. Lohi, filee (18,7 g)
  11. Feta, juusto, rasvaa 25% (18 g)
  12. Kinkku, kokolihaleike (17,6 g)
  13. *Härkis (17 g)
  14. Raejuusto, rasvaa 1,5% (16,4 g)
  15. Lampaanliha, rasvainen (16,2 g)
  16. Katkarapu (14,4 g)
  17. *Mifu (13,9 g)
  18. Kananmunat, keitetty (12,6 g)
  19. Rahka (9,8 g)
  20. Härkäpapu, tuore (8,8 g)
  21. Tofu, soijapapujuusto (8,1 g)
  22. Linssi, punainen keitetty (7,6 g)
  23. Kreikkalainen ja turkkilainen jogurtti, rasvaa 10% (4 g)
  24. Vihreä papu, keitetty (2,2 g)

* Edit Kiitos hyvästä lukijavinkistä, myöhempänä lisäyksenä kaviproteiineja / lihankorvaajia. Samoin rahka, katkaravut, poro ja linssi lisätty vinkeistä jälkeenpäin, ja lista kasvoi alkuperäisestä muutamalla.

*Edit2 Hyvän lukijavinkin perusteella lisäsin listaan kolmanneksi hampunsiemenen.

Tarkistettu lähteestä: Fineli

Kommentit (2)

  1. Aira Santanen

    Paljonko proteiinia sisältää 100g raakaa kananmunanvalkuaista?

    1. inspirations

      Hei Aira, kiva kun kysyit – kananmunan valkuainen on sellaisenaan todella proteiinirikasta; siitä 96% on proteiinia. Keitetyssä valkuaisessa on 37% ja pasitetussa 43% proteiinia. AIkamoista voimaruokaa siis.

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *