Inspirations
Inspirations

Tuliset paahdetut ruusukaalit – sekä ruusukaalien maustamis- ja käyttövinkkejä

Tuliset paahdetut ruusukaalit

Ruusukaalien käyttö on yleistynyt viime vuosien aikana paljon. Vanhat kokemukset vetisistä keitetyistä pakasteruusukaaleista on unohdettu aikoja sitten, koska tuoreita ruusukaaleja on useimmiten tarjolla kaupoissa ja niistä saa helposti hyviä makupaloja tai lisukkeita monenlaisiin ruokiin.

Ruusukaalit paahtuvat helposti uunissa tai pannulla, kuten tässä reseptissä. Viime aikoina olen innostunut tekemään ruusukaaleista entistä maukkaampia ja tulisempiakin ja tämä chilinen resepti on ehdottomasti tämän hetken suosikkini.

Ruusukaali on terveysruokaa

Kaalit ovat oikeaa terveysruokaa, eikä ruusukaali ole poikkeus. Ne ovat vähähiilihydraattisia ja ravinnerikkaita. Ruusukaalissa on kuitua enemmän kuin muissa kaaleissa. Siinä on reilusti C-, K- ja A-vitamiineja sekä B-ryhmän folaattia. Ruusukaalissa on myös reilusti elimistöä suojaavia flavonoideja.

Paahdettuja ruusukaaleja

Tuliset paahdetut ruusukaalit

Ruusukaaleja

Oliiviöljyä

Paprikajauhetta, suolaa, chilihiutaleita, sitruunaa

  1. Poista ruusukaaleista kanta.
  2. Jos kaali ei näytä tuoreelta ja puhtaalta, poista myös uloimmat lehdet.
  3. Halkaise ruusukaalit. Kaikkein pienimmät voi jättää kokonaisiksi.
  4. Hiero ruusukaalien pintaan käsin reilusti oliiviöljyä.
  5. Lämmitä pannulla oliiviöljyä ja laita kaalit paistumaan.
  6. Mausta ne ripauksella suolaa, paprikajauheella, chilihiutaleilla ja sitruunanmehulla.
  7. Jos ruusukaalit ovat liian tulisia , lisää niihin hieman hunajaa.

Kokeile maustaa ruusukaaleja myös

  • yrteillä; esim. persilja, timjami
  • valkosipulilla
  • inkiväärillä
  • pippureilla
  • viinietikalla
  • hunajalla

Paahdetut ruusukaalit sopivat hyvin

  • Naposteltavaksi sellaisenaan
  • Lämpimien ja kylmien salaattien sekaan
  • Keittoihin
  • Vuokiin
  • Pastoihin
  • Lisukkeeksi voimakkaille liharuoille, kuten riistan tai chorizojen kanssa, broilerille ja ahvenelle
  • Kasvislisukkeiksi ruusukaalin kanssa sopivat esim. saksan- ja pekaanipähkinät, pinjansiemenet ja purjosipulit, juurekset ja omenat
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Enemmän energiaa elämään (5 muutosta arkeen)

Enemmän energiaa elämään (5 muutosta arkeen)  Vaikka olen kertonut, etten tee varsinaisesti uudenvuoden tavoitteista listaa, mietiskelen taas pikkuhiljaa tätä alkanutta vuotta. Annan haaveiden ja tavoitteiden konkretisoitua mielessäni ja selvittelen, miten haluan kehittää itseäni. Pikkuhiljaa mietin…

Leffasuosituksia – tämän hetken 3 parasta

Leffasuosituksia Keskitalvi on hyvää aikaa käydä leffassa. Ainakin minusta tuntuu, että kun nykyään on tottunut katsomaan enemmän sarjoja kotona, pitkä leffa tuntuu oikeasti niin pitkältä, että sille ei ole ihan helppoa löytää aikaa arki-iltoina. Vapaapäivinä on…

Värikäs ja maukas Texmex Härkis bowl

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Texmex-ruoat ovat aina yhtä tervetulleita. Viimeksi eilen illalla tuoretta salsaa ja guacamolea kukkakaalinachojen kanssa nautiskellen puheenaiheeksi nousi meksikolainen ruoka, yllätys. Kuinka tuoreista raaka-aineista valmistettu meksikolainen ruoka voikaan olla joka kerta niin herkullista ja koukuttavaa. Omia…

Keitto tuoreista herneistä

Hyviä hernekeittouutisia! Vaikkei hernesoppa kuuluisi keittiösi suosikkiruokiin, ei sen kanssa tarvitse odotella laskiaista. Oletko jo maistanut uutta trendikästä tuorehernekeittoa? Se on yllättävänkin erilaista kuin perinteinen hernekeitto. Koska tämä keitto valmistetaan pakastetuista tai tuoreista herneistä, on…

Viikonlopun aamut <3

Viikonlopun aamut ovat parhaita. Ihaninta on, jos aurinko paistaa, sisään tulvii valoa ja ei tarvitse lähteä minnekään heti aamusta. Ja sekin, että sitten kun lähtee ulkoilemaan tai treenaamaan, voi senkin tehdä rauhassa ilman aikatauluja. Tuorepuristettu…

Vinkit työmotivaation löytämiseksi loman jälkeen

Vinkit työmotivaation löytämiseksi loman jälkeen Loma on ihanaa ja tärkeää ja breikki töistä välillä välttämätöntä. Paluu arkeen suoraan lomaan jälkeen useinkaan tapahdu energiaan puhkuen ja uusiin projekteihin innolla tarttuen. Tämä on perinteisesti sitä aikaa, kun…

Minttuinen vihersmoothie energisoi ja keventää

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Vuoden alku kutsuu keventämään keittiössä. Raikasta, tuoretta ja vihreää energiaruokaa, kyllä kiitos. Vihersmoothie on hyvä idea, kun halutaan puhdistavaa ja kevyttä välipalaa. Tämä on sen verran tuhti sekä ravinne- ja proteiinirikas resepti, että se käy…

Marinadi grillatuille (tai paistetuille) jättikatkaravuille

Kerroin joulupostauksessani, että teimme jouluruoat yhdistelmänä suomalaisia perinteisiä ruokia floridalaisella twistillä. Kalapöytään grillasimme graavilohen ja sinappisillin kaveriksi jättikatkarapuja. Samaa marinadia voi hyvin käyttää katkaravuille myös silloin, kun ne paistaa pannulla. Talviseen Suomeenkin voi hyvin loihtia…

Viikkoinspiraatio: Mieli on kuin vettä

Mieli on kuin vettä. Kun se on myrskyisä,  sitä on vaikeaa nähdä. Kun se on rauhallinen, kaikki näyttää kirkkaalta. -Buddha Kuva: Krabi / Thaimaa

Näin joulu Floridassa tuntui ihan oikealta joululta

Näin joulu Floridassa tuntui ihan oikealta joululta Usein kaukojoulujen fiilistä kuvataan yhdeksi ihanaksi lomapäiväksi, joka ei juurikaan poikkea muista lomapäivistä. Usein niin on juuri hyväkin. Meillä koko perhe on jouluihmisiä ja jouluun on aina liittynyt…