Inspirations
Inspirations

Mansikkasalaatti lämpimällä halloumilla – grilliruoan lisuke tai lämmin lounas

Mansikkasalaatti lämpimällä halloumilla

Yleensä meillä korkataan grillikausi vappuna tai sen jälkeen, mutta tänä vuonna tehtiin ensimmäiset muurikkaruoat jo pääsiäisenä. Tämä mansikkahalloumisalaatti oli yksi viime kesän suosikkejamme grilliruokien lisukkeena. Nyt kevättavella olen tehnyt sitä myös usein lounaaksi. Halloumi tuo salaattiin kivasti lämpöä.

Olen kertonutkin opiskelevani lisää Ayurvedan oppeja ja yksi sen perusajatuksia ruokailun suhteen on suosia ruoassa lämpöä, koska silloin ruoka sulaa helpommin. Salaattiin saa nopeasti lämpöä juuri lämpimillä pehmeillä juustoilla, lisäämällä sekaan kypsiä kasiksia tai vaikka vain kukkurallisen kuumia linssejä.

Ayurvedan mukaisesi ruoassa on hyvä olla myös runsaasti erilaisia makuja, kuten satvista (omenaviinietikka) sekä makeaa (balsamico ja mansikat) sekä kosteutta (oliiviöljy ja kastikkeet).

Lisää blogin kasvisruokareseptejä löydät täältä. 

Lämmin salaatti

Mansikkasalaatti lämpimällä halloumilla

Salaattia, tomaattia ja kurkkua

Tuoreita mansikoita

Halloumia

Avokadoa

Auringonkukansiemeniä

Oliiviöljyä

Omenaviinietikkaa

Ripaus suolaa ja pippuria

Makeaa balsamicoa

  1. Huuhdo ja pilko salaattivihannekset matalaan astiaan.
  2. Asettele päälle mansikat ja avokadot paloina.
  3. Ripottele pinnalle siemeniä.
  4. Kostuta oliiviöljyllä ja omenaviinietikalla.
  5. Mausta ja koristele balsamicolla.

Kommentit (1)

  1. ida ihana

    Tämä näyttää ja kuulostaa niin hyvältä!!:) Muutenkin kesällä ruokaisat salaatit maistuvat parhaiten lämpimällä, ja ovathan hedelmät, marjat ja vihannekset myös parhaimmillaan.
    Mietin, voisikohan Halloumin tilalta käyttää tässä sitä uunifetaa?

    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

    Nyt on hyvä aika tehdä oman elämän inventaario: 1. kvartaali 2019

    Oman elämän inventaario Meillä on mieletön määrä erilaista informaatiota tulkittavana ja käsiteltävänä koko ajan. Pysyäkseen perillä asioista pitää oppia koko ajan uutta tarpeellista ja tarpeetonta tietoa. Usein erilaisen infoähkyn ja arjen rullaamisen keskellä unohtuu se…

    12 x kevätfiiliksiä viikonlopulta

    Viikonlopputerveiset saaresta. Juuri nyt inspiroi eniten aurinko ja lintujen laulu. Se kun puro solisee sulamisvesiä mereen. Se kun viimeisetkin jäälautat kutistuvat ja ajautuvat rantaan. Kun aamulla voi avata verhot ja katsella sängystä metsässä auringonnousussa pyrähteleviä…

    Mango-ananas nice cream kookoksella – raikas pääsiäisjälkkäri

    Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

    Ihanan keväiset ilmat ovat jo täällä, eli nice creamit myös! Nice cream on sorbettimainen raikas herkku, joka on tehty vain jäisistä hedelmistä ja marjoista. Nice cream-makuja voi keksiä vaikka mitä, mutta tämä makuyhdistelmä on kestosuosikkini….

    Mihin ilmansuuntaan nukut? Ayurvedan ja Feng Shuin mukaan sillä on iso merkitys

    Nukkuminen on ainakin itselleni ollut pitään se oman elämän osa-alue, jota on kaikkein vaikein hallita. Voin liikkua aina, kun itse päätän – samoin syödä juuri niin terveellisesti kuin haluan ja valitseminani ajankohtina. Nukkumisen kanssa on…

    Omenaviinietikalla maustetut lehtikaalisipsit ja paahdetut ruusukaalit

    Viime päivinä minulla on ollut ”täsmähimoja” iltanaposteluun; välillä on tehnyt mieli lehtikaalisipsejä ja välillä raikkaita granaattiomenansiemeniä ihan sellaisenaan – ja välillä molempia. Eilen illalla paahdoin lehtikaalispsien kanssa omenaviinietikalla maustettuja ruusukaaleja, että sain napostelupellistä vähän ruokaisamman….

    Kokonaisena paahdettu kukkakaali vuohenjuustokastikkeella ja yrttiöljyllä

    Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Pääsiäsimenuni alkoi värikkäällä alkuruokasetillä. Halusin koko menusta herkullisen ja sellaisen, jonka nautiskelussa voidaan viettää aikaa, mutta joka ei kuitenkaan lopu tyypilliseen juhlaruokailuähkyyn. Pääruoka on yksi omista tämän talven lempiruoistani, kokonaisena lehtineen paahdettu kukkakaali…

    Maapallomaanantai: Autoilijasta kävelijäksi

    Lupasin aloittaa pienen ekohaasteen arkisen teon muodossa itselleni joka kuukausi ja kannustaa siihen muitakin. Ajattelin, että kuukauden uusi ekohaaste olisi pieni tapa, joka pikkuhiljaa kasvaisi pysyväksi käytännöksi ja josta olisi hyötyä sekä itselleni että ympäristölle. Yleensähän…

    Bataatti- ja porkkanaranskalaiset Aura- ja avokadodipeillä

    Bataatti- ja porkkanaranskalaiset dipeillä toivepostauksena (TB) viikonlopun herkkuhetkiin.  Herkullisemmat ja terveellisemmät versiot perinteisille rankalaisille perunoille voi valmistaa porkkanasta ja bataatista. Molemmat ranut ovat tosi herkullisia syötäväksi ihan sellaisenaan mausteisten dippikastikkeiden kanssa tai esim. broilerin fileiden…

    Hiukset kannattaa leikata nyt sunnuntaina – kertoo kuukalenteri

    Oletko kiinnostunut vanhan perimätiedon ja kuun ja auringon aiheuttamien ilmiöiden vaikutuksesta maapallolla? Kuun ja auringonasennoilla kerrotaan olevan yllättävän paljon vaikutuksia tekemisiimme. Kuukalenterin seuraaminen esim. hiusten leikkauksiin on suosittua edelleen mm. pienemmissä kylissä Saksassa ja Itävallassa,…

    Banaanin terveyshyödyt (ja vinkit pakastamiseen)

    Hyödyllinen pikkuvinkki banaanien pakastamiseen voi auttaa kummasti kiireisissä aamuissa. Banaaneja on kiva käyttää jäädytettyinä. Ne tekevät smoothieista ihanan raikkaita, ihan eri lailla kuin tuoreet banskut. Niistä saa myös hetkessä hurautettua ihania jäätelöitä eli nice creameja…