Inspirations
Inspirations

Suklaiset Bliss Ballsit – proteiinirikas terveysherkku

Suklaiset Bliss Ballsit

Suklaisia herkkuja ei voi koskaan syödä liikaa. Varsinkaan, jos ne ovat proteiinipitoisia ja täynnä hyvää tekeviä aineita. Olen julkaissut muutaman Bliss Balls reseptin blogissakin ja nämä aina vain yhtä hyviä.

Tällä kertaa tein suklaisia versioita lisäämällä raakakaakaojauhetta ja kaakaonibsejä. Nam! Yksinkertaisuudessaan bliss ballsit ovat kypsentämättömia herkkupalleroita ja versioita niistä on vähintään yhtä monta, kuin kokkiakin. Herkut käyvät hyvin brunssipöytään, leffaherkuksi, jouluglögin kaveriksi, välipalaksi tai oikeastaan mihin tahansa.

Bliss ballsit ovat raakaravintoa eli niitä ei kypsytetä ollenkaan, jolloin kaikki ravintoaineetkin säilyvät. Vakkariraaka-aineena käytän lähes aina kuivattuja taateleita. Niiden koostumus sopii bliss ballseihin hyvin ja ne toimivat luontaisina makeuttajina. Yksi lempparituotteistani, HÄRKIS® Rouheseos, on toinen vakkarina käyttämäni aine bliss ballseissa. Proteiinipitoinen (46%) rouheseos hajoaa tehosekottimessa helposti jauhoksi ja toimii täydellisesti näissä suklaisissa herkuissa.

*Yhteistyössä Verso Food

Suklaiset Bliss Ballsit

200 g kuivattuja taateleita

1 dl Verso HÄRKIS® Rouheseosta

1 dl pähkinöitä (tässä versiossa käytin pistaasi-, cashew- ja saksanpähkinöitä)

1,5 rkl kaakaonibsejä

1 rkl kookosöljyä

1,5 rkl raakakaakaojauhetta

Bliss Ballsien päälle:

n. 0,5 dl kookoshiutaleita

  1. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa (paitsi Bliss Ballsien päälle tulevat kookoshiutaleet).
  2. Pyörittele käsin massasta sopivan kokoisia palloja.
  3. Kaada kookoshiutaleet lautaselle ja pyörittele Bliss Ballseja niin, että hiutaleita tarttuu pintaan.

Lisää herkkuja Verson härkäpaputuotteista löydät täältä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Floridaan jouluksi

Tällä hetkellä puhelimen muistiinpanoni ovat täynnä erilaisia listoja joka päivälle keskiviikkoon asti, pakkauslistoja, hankintalistoja, jouluun liittyviä asiota, ja yleensä asioiden huolehtimislistoja kotona ja töissä. Ja vatsa täynnä perhosia. Yleensä en ole vatsaperhostyyppiä, mutta tätä matkaa…

Kanelinen bataattivuohenjuustosalaatti Härkis-krutongeilla

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Kaneli on joulukuun suosikkimauste. Se on ihanan lämmittävän ja houkuttelevan tuoksuista. Kanelilla, kuten monella muullakin perinteisellä luonnonmausteella on myös monia terveyttä edistäviä vaikutuksia. Kanelissa on myös reilusti antioksidantteja, jotka taistelevat tulehduksia vastaan. Kaneli sopii ihanasti…

Ihana joulukuu + linkki kaikkiin jouluisiin resepteihin ja fiiliksiin

Hyvää joulukuuta! Nostin juuri tuohon blogin yläosan kategorioihin uudeksi linkiksi: Joulu ja Uusivuosi, josta pääsee helposti selailemaan joulun tunnelmia; blogin reseptejä, juomia, kukkia, koristeita, fiiliksiä ym. Nämäkin kuvat ovat sieltä. Ihana joulukuu Tunnustaudun joulusta nautiskelijaksi….

Kanataskut bataattiranskalaisilla ja vuohenjuustokastikkeella

Rennolle ruoalle on aina paikkansa. Parhaimmillaan sekin on terveellistä, hyvää ja täyttävää. Yksi meidän suosikkejamme rentoiluruokailuun on broiskutaskut ja bataattiranet vuohenjuustokastikkeella. Kauniin väriset bataattiranskalaiset valmistuvat perunaversioita nopeammin, pitkän mallisista bataateista. Yleensä en edes kuori niitä…

Nappaa hetki päivän valoisasta ajasta rentoutumiseen (ja podcast-suositus)

Nappaa hetki päivän valoisasta ajasta rentoutumiseen Lukeminen ja horisonttiin tuijottelu ei ole vain kesälomaan kuuluvaa ylellisyyttä. Suosittelen hyödyntämään vapaapäivän valoisasta ajasta pienen hetken lukuretkelle; pukeutumaan lämpimästi, nappaamaan hyvän kirjan reppuun, termospulloon kuumaa tuoksuvaa teetä ja…

Chilinen kookoskanakeitto on ihana lämmittäjä ja flunssan karkottaja

Ilmojen kylmennyttyä kaipaan keittiössä extra-lämpöä. Ehkä tietämäni kaikkein eniten ämpöä tuottava ruoka on chilinen kookoskanakeitto. Se on samalla ihanan lempeä ja mausteisen tulinen. Paitsi ihanan lämmittäväksi makunautinnoksi, voi keiton kiehauttaa myös terveyden ylläpitäjäksi ja flunssan…

Hyvänolon muistilista loppuvuodeksi

  Marras- ja joulukuu on kaamosaikaa, joka on myös täynnä mahdollisuuksia hyvään oloon. Ne vain täytyy huomata ja käyttää hyväkseen. Joskus nuorempana koin tämän vuodenajan tosi uuvuttavaksi. Aina tuntui pimeältä ja kaipasin valoa ja lämpöä ja…

Spagettikurpitsa Härkis-kastikkeella

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Oletko kiinnittänyt huomiota Facebookissa kiertäviin huippusuosittuihin Tasty-videoihin? Niissä on usein näkynyt spagettikurpitsaa, joka on sellaisenaan ”valmista spagettia” Se vain öljytään, maustetaan ja kypsennetään uunissa ja kypsä spagettikurpitsa muuttuu kuin itsestään nauhamaiseksi, kun sitä irrottelee haarukalla…

Kirjasuositus: Tie tasapainoon ruokkii rauhoittumista ja hyvää oloa

*Kirja saatu kustantajalta blogiin arvostelukappaleeksi Marraskuu on ihanaa aikaa lukemiselle. Kun jo alkuillasta on pimeää kuin keskiyöllä, on illat kuin tehty viltin alle käpertymiseen kirjan kanssa. Kirjasuositus: Tie tasapainoon ruokkii rauhoittumista ja hyvää oloa Kun…

Kaktusvillitys leviää jo bikineihin ja smoothiekulhoihin

Tämä saattaa kuulua postauksiin ”outoja asioita minusta”. Tai toisaalta, jos kuulut itsekin kaktusintoilijoihin, pidät tätä todennäköisesti ihan normaalina. Minut tuntevat ja blogia pidempään seuranneet tietävät hyvin kaktusrakkauteni. Se puhkesi muutama vuosi sitten, eikä ota laantuakseen….