Meksikolainen papukeitto – herkullista helposti ja edullisesti

Meksikolainen papukeitto

Meksikolainen papukeitto on yksi suosikkiarkiresepteistäni. Koukuttavan hyvä keitto on helppo kokata ja se on myös edullinen. Raaka-aineet löytyvät myös usein jo valmiiksi kaapista. Värikäs annos on myös ihanan näköinen. Annos on myös tosi täyttävä ja proteiinirikkaat pavut pitävät nälän poissa pitkään.

Meksikolaisissa ruoissa toistuu pitkälti samat mausteet ja raaka-aineet, mutta ne toimivat hyvin niin monessa muodossa ja tuntuu ettei niihin voisi ikinä kyllästyä. Chili ja valkosipuli, korianteri sekä lime mausteina ovat herkullinen yhdistelmä. Varmaankin monelle tutuin texemex ruoka on tortillat, mikä on aina takuulla toimiva dinneri. Texmex ruokia on kuitenkin vaikka kuinka paljon erilaisia. Esimerkiksi quesadillat, tacot, erilaiset bowlit ja salaatit, nachopelti ja keitot ovat kestosuosikkejani. Mausteilla pystyy myös leikkiä ja tehdä erilaisia omia versioita, kuten nämä täytetyt paprikat tai salaattitacot mangosalsalla.

Meksikolainen papukeitto - herkullista helposti ja edullisesti

Itse tykkään maustaa meksikolaiset ruoat melko tulisiksi. Reseptissä voi käyttää vähemmänkin chiliä, jos tulinen ruoka polttaa helposti – esimerkiksi puolikkaan tai yhden punaisen chilin. Chiliä voi toki käyttää myös enemmänkin kuin reseptin mukaisen puolitoista punaista yksilöä. Chileissä on myös eroja, ja itse tykkään käyttää vaihteluna esimerkiksi jalopenoja kokkauksessa silloin tällöin.

kaktus

Papukeitto

Ainekset

500 g
Tomaattimurskaa
250 g
Kidneypapuja
250 g
Valkoisia papuja
1
Punainen paprika
1
Sipuli
2
Sellerinvartta
250 g
Maissinjyviä suolaliemessä tai pakastemaissia
1,5
Chiliä
4
Valkosipulinkynttä
1 tl
Savupaprikaa
1 tl
Juustokuminaa
1 tl
Kuivattua korianteria tai korianterinsiemeniä
3 dl
Vettä
Suolaa ja pippuria
Oliiviöljyä
Päälle: tuoretta korianteria, creme fraichea, quacamolea ja nachoja

Tee näin:

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli ja valkosipuli.
  3. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi sekä valutetut ja huuhdellut pavut sekä maissit.
  4. Lisää mausteet ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
  5. Kuutioi chili, paprika ja selleri ja lisää keiton joukkoon.
  6. Anna kiehua miedolla lämmöllä vielä muutama minuutti. Paremman maun vuoksi kannattaa jättää keitto hautumaan vielä vähintään 10 minuutiksi lieden 1 tai 2 vastukselle.
  7. Valmista quacamole (2 avokadoa, 100 g kirsikkatomaatteja kuutioituna, 1 pieni punasipuli, 2 valkosipulinkynttä, 1 limen mehu, tuoretta korianteria, suolaa ja pippuria, 1 rkl oliiviöljyä).
  8. Nauti keitto kuumana guacamolen, creme fraichen, tuoreen korianterin ja nachojen kanssa.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *