Inspirations
Inspirations

Syksyinen lämmin salaatti päärynöillä ja vuohenjuustolla

Syksyinen lämmin salaatti päärynöillä ja vuohenjuustolla

Syksyinen lämmin salaatti päärynöillä ja vuohenjuustolla on ihana lounasidea juuri tähän hetkeen. Syksy on jatkunut yhtä ihanana ilmojen suhteen kuin koko tämän kesänkin. Keittiössä ei vieläkään tee mieli viettää liikaa aikaa ja parhaat ateriat ovat helppoja ja nopeita – mutta tietysti myös maukkaita ja täynnä hyvää energiaa.

Ilmojen viiletessä salaattiin saa kivaa vivahdetta lämmöllä. Tässä salaatissa sopivasti sulanut suolainen vuohenjuusto kohtaa lämpimän makean päärynän. Pavut lisäävät proteeinia ja ruokaisuutta ja tuore timjami yrttistä tuoksua ja makua.

Päärynä makeutuu eli sokeroituu lämmitettäessä. Esim. ayurvedisessa ruokakulttuurissa pidetään tärkeänä, että ruoka sisältää kaikkia eri makuja, myös makeaa, jolloin se vasta saa meidät kylläiseksi. Makeus ruoassa tosiaankin saa olon tyytyväiseksi, eikä salaatin jälkeen kaipaa enää erillistä jälkiruokaa.

Syksyinen lämmin salaatti päärynöillä ja vuohenjuustolla

1 punainen paprika

1 päärynä

muutama viipale vuohenjuustoa

1 avokado

n. 4 cm pitkä pala kurkkua

1 dl kidneypapuja

reilu kourallinen salaatinlehtiä

kourallinen tuoretta timjamia

oliiviöljyä ja punaviinietikkaa

yrttimausteita oman maun mukaan

puolikkaan sitruunan mehu

  1. Revi salaatinlehdet ja saksi timjami lautaselle.
  2. Pilko kurkku ja avokado salaattiin.
  3. Valuta kidneypapujen neste pois ja lisää pavut salaattiin.
  4. Lorauta oliiviöljyä ja punaviinietikkaa salaattiin
  5. Leikkaa paprika siivuiksi ja laita pannulle paistumaan oliiviöljyssä.
  6. Mausta paprika suolalla, pippurilla ja yrttimausteilla oman maun mukaan. Purista mukaan sitruunan mehua.
  7. Leikkaa päärynä paloiksi ja lisää pannulle.
  8. Anna paprikan ja päärynän paistua muutama minuutti ja lisää vuohenjuustosiivut pannulle.
  9. Paista muutama minuutti ja lisää lämpimät ainekset salaatin päälle.
  10. Nauti lämpimänä.
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Teenautintoja – ja vinkki erinomaisesta ja edullisesta luonnonteesarjasta

Teehetki on minulle aina pieni nautinto. En ole oikeastaan koskaan juonut kahvia, mutta olen aina ollut erilaisten teelajien nautiskelija. Blogistakin löytyy vaikka mitä teeaiheista, kuten viimeksi sokeriton jääteeohjeeni ja tietoa matcha-teestä.  En oikeastaan ole mitenkään ”teehifistelijä”,…

Texmex-keitto tuoksuu ja maistuu lämmölle (gluteeniton, kasvis)

*Yhteistyössä Verso Food Kukapa meistä ei pitäisi texmexistä? Se on mausteisine makuvivahteineen oikeaa fiilisruokaa. Sitä tekee mieli yhtä hyvin kirkkaan aurinkoisena päivänä Meksiko-fiilistelyn hengessä kuin syysmyrskyllä silloin kun sataa vaakasuorassa ja sisällä voi sytyttää kotoisat…

Mansikka-halloumisalaatti ja mansikan terveysvaikutukset

Yksi salaattisuosikeistani on mansikka-halloumisalaatti. Siinä suolaisen ja makean yhdistelmä on ihan pettämätön. Makeaa korostan salaatissa vielä viikunabalsamikastikkeella (esim. tällä) ja rouskuteltavuutta paahdetuilla pinjan-tai seesaminsiemenillä. Avokado sopii sekä mansikkaan että halloumiin ja sen pehmeä rakenne täydentää…

Talviuintia ja joogamattojen pesua

Uskomatonta, miten samanlainen maisema tänä aamuna oli auringonnousussa pienellä meriuinnillamme kuin näiden kuvien kesäinen auringonlasku. Minun piti ehtiä tänään aikaiseen aamutapaamiseen, ja ehdin nauttia raikkaasta pulahduksesta ja pienestä kuivatteluhetkestä laiturilla vain hetken ennen kuin piti…

Mausteet lämmittävät ruokaisassa Härkis-sitrussalaatissa

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food OY

Syksyllä salaatti on parhaimmillaan värikästä, maukasta täyttävää ja lämmittävää. Tiesitkö, että Härkis sopii todella hyvin salaatteihinkin? Se tuntuu suussa pehmeältä ja on maultaan mietoa eli erinomaista myös maustettavaksi. Syksyiseen salaattiin saa ihanaa lämpöä, kun Härkiksen maustaaa…

Kiire on oma mielentila, josta voi myös luopua

Pääsen työni puitteissa tapaamaan ja tutustumaan paljon erilaisiin ihmisiin, mikä on minusta suuri rikkaus. Olen aina ollut erityisen kiinnostunut psykologiasta, sosiologiasta, ihmisen mielestä ja kanssakäymisestä ja päässyt niitä opiskelemaankin. Ihmisten erilaisuus on tosiaan yksi ainainen…

Tervetuloa, uusi blogi on auki!!

Tervetuloa ja kiitos, kiitos, kiitos!!!! Ihanaa, että löysit tänne uteen blogikotiini. inspirations-blogi alkoi pienen ulkosaaren rantakalliolla kuusi vuotta sitten, kasvoi Blogiringissä hyvinvointikategorian luetuimmaksi blogiksi ja muutti nyt kolmen Otavamedian vuoden jälkeen Anna.fi-portaalista tänne uuteen ihanan raikkaaseen…

Mangobanaaniletut granolalla piristävät päivän

Banaaniletut ovat olleet blogin suositumpia reseptejä. Eikä ihme, päivää ei paljon ihanammin voisi aloittaa kuin banaaniletuilla… tai ehkä sittenkin, nimittäin mangobanaanilettuilla. Näissä on banaanilettuihin verrattuna vielä hippasen enemmän raikkautta, hedelmäisyyttä ja ihanan piristävää trooppista makua….

Terveellinen herkkukori opiskelijalle tai liikelahjaksi

Syksyn ylioppilaskirjoitukset lähestyvät taas. Samaan aikaan syksy on yleensä myös vuoden kiireisintä aikaa työelämässä. Siksi ajattelin vinkata tästä ideasta: terveellinen herkkukori opiskelijalle tai liikelahjaksi. Meillä Juliaana luki ylppäreihin viime keväänä ja silloin kokosin hänelle tämän…

Pesto-kesäkurpitsapasta tomaateilla ja Härkiksellä

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Kesäkurpitsapasta on kiva vaihtoehto perinteisille pastoille. Se syntyy nopeimmin ns. Julienne-leikkurilla (se juustohöylän muotoinen suikaloiva keittiöväline, joka on tosi edullinen ja joita löytyy lähes kaikista isommista kaupoista). Tosin jos on hieman…