Stressitohtori
Stressitohtori

Mielekkään elämän aineksia

Lomalla on ihana antaa ajatusten kulkea vapaasti ja katsella omaa elämäänsä lintuperspektiivistä. Tykkään järjestää lomalla paitsi kodin, myös pääni sisällön. Tämä tarkoittaa lähinnä sitä, että teen tarkastuksen omaan kulkusuuntaani. Teenkö elämässäni asioita, jotka heijastavat arvojani? Onko suuret linjat kunnossa? Entä onko jotain, mitä haluaisin muuttaa tai parantaa? Joskus tällaisten kysymysten äärellä voi tulla tunne, että kaikki on periaatteessa ok, mutta innostus puuttuu. Silloin tiedän, että kaipaan elämääni jotain uutta, virkistävää ja jännittävää.

ID-10045693

Omia mielekkään elämän aineksiani ovat muun muassa nämä:

Tarkoitus

En osaisi olla, jos en määrittelisi itselleni elämäni tarkoitusta. Tulisin levottomaksi ja rauhattomaksi. Johtotähtenäni on mielen hyvinvointi ja sen edistäminen. Yritän pitää sen mielessäni kaikessa tekemisessä. Oman elämän tarkoituksen pohtiminen ja selvittäminen itselleen tuo selkeyden tunteen. Tietää mihin suuntaan on menossa ja miksi. Kun sitten tekee asioita tämä oma suunta mielessä, saa siitä uskomattoman vahvaa polttoainetta.

Turvallisuus

Ehkä olen vellihousu ja pelkuri, mutta pyrin siihen, että elämässäni on tietty perusturvallisuus. Turvallisuus voi järkkyä tietysti itsestä riippumattomista syistä, mutta en ainakaan itse sitä tarkoituksella ravistele. Perusturvallisuus tarkoittaa käytännössä sitä, että huolehdin esimerkiksi raha-asioista ja tärkeimmistä ihmissuhteista. Siis toisin sanoen turvaverkosta. Kun turvallisuusasiat ovat kunnossa, on paljon enemmän henkistä energiaa oman tarkoituksen toteuttamiseen.

Innostus

Elämässä pitää olla säpinää, muuten iskee tylsyys. En kaipaa draamaa enkä vauhdikkaita juonenkäänteitä, mutta haluan innostua ja iloita asioista. Innostus on sitä kuuluisaa hyvää stressiä. Etsin jatkuvasti inspiraation lähteitä, joista innostua. Yhtä lailla haluan, että nauru raikaa mahdollisimman usein. Innostus on siitäkin mukava asia, että se tarttuu. Olen saanut mielettömät energiaryöpyt, kun olen seurannut toisen ihmisen innostusta.

Rauha

Olen luonteeltani melko kärsimätön ja aktiivinen, joten tarvitsen sen vastapainoksi rauhaa ja läsnäoloa. Täytyy myöntää, että tämä on heikoin lenkkini tällä hetkellä. Huomaan kyllä sitten, kun menee niin lujaa, että on otettava aikalisä ja vedettävä henkeä. Viimeistään siinä vaiheessa, kun alan unelmoimaan maaseudulle muutosta, tiedän tarvitsevani hitaampaa olemista.

Rauhaan sisältyy myös ajatus tyynestä ja levollisesta mielestä. Tätä mielenrauhaa saan muistuttamalla itselleni, kuinka moni asia elämässäni on hyvin. Pienet murheet suhteutan usein johonkin vielä pahempaan, jolloin olo kevenee hetkessä.

Lopuksi vielä muutama ohjenuora Madventuresin Rikun ja Tunnan loistavasta kirjasta Mad Succes:

Ahnehdi ennen kaikkea viisautta ja ymmärrystä. Ne auttavat sinua toteuttamaan unelmasi.

Pyri irti pelosta. Älä kuuntele kuumotuksia siitä, että kohta kaikki loppuu. Ihmispolon mieltä riivaa menettämisen pelko, joka ajaa ahnehtimiseen. Sano itsellesi: minulla on kaikki hyvin.

Parempi olisi keskittyä aina kulloiseenkin tehtävään eikä kelailla tulevia. Olet olemassa vain nyt. Päästä irti.

Mitä aineksia sinun mielekkääseen elämään sisältyy?

Kuva.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *