Piia Pajunen
Piia Pajunen

JOKA SARJA FAILUREEN? KYYKKYKENGÄT? MEITSI VASTAA!

joka sarja failureen
Lihasta pitäisi hankkia, mutten jaksa syödä tarpeeksi? Pitääkö aina treenata joka sarja failureen? Mihin kyykkykengät soveltuvat? Te olette heitelleet taas alkuvuoden varrella allekirjoittaneelle erittäin kiperiä ja mielenkiintosia kysymyksiä, ja taas olisikin aika pamauttaa tulille näiden merkeissä ”Piude vastaa”-tuokio!
Aina ei kannata pitää mölyjään mahassa, sillä useinhan se menee juurikin niin, että kysyvälle vastataan. Monesti tässä elämän varrella olen myös päässyt toteamaan, että aika harva pohtii yksin pienessä päässään näitä kysymyksiä, sillä samat asiat mietityttävät yllättävän monia. Kun ensimmäinen uskaltaa suunsa avata, ja kysymyksen ulos luikauttaa, niin samalla pääsevät muutkin mietteliäät kuulemaan vastauksen tiukkaan pohdintaan. Tässä sitä sitten mennään, eli loikataan kepeällä harppauksella niiden kysymysten pariin!
Pitääkö tai kannattaako treenata joka sarja failureen asti salitreenissä? Tästä kuulee vähän ristiriitaista tietoa joka puolelta.
En itse usko suoraan oikeisiin ja vääriin tapoihin treenata, mutta tässä tapauksessa en kannata failureen (eli jokainen sarja päätetään siihen, kun paino ei enää nouse) asti treenaamista jokaisessa sarjassa. Failuresarja voidaan kuitenkin laskea erikoistekniikoiden joukkoon, ja se kuormittaa kyllä kroppaa melkoisen lujaa.
Mietitäänpä hetki. Treenissäsi on lihasryhmälle yhteensä 10 sarjaa (random esimerkki). Vedät heti ensimmäisen sarjan aivan tappiin asti, eli pusket itsesi ja lihaksesi jo aivan äärimmilleen. Seuraavaan sarjaan kun yrität lisätä hieman painoja tai päästä edes samaan toistomäärään samoilla painoilla, alkaa meno jo hiipua, sillä lihas on hakattu jo aivan äärisuoritukseen ja tuhannen päreiksi. Siinä viimeisessä kymmenennessä sarjassa olet jo niin puhki ja tärisevin raajoin yrität puskea vielä jotain keveää painoa ilmaan. Tuttua?
Jos kuitenkin ensimmäisessä ja seuraavissa sarjoissa jättäisit toiston tai pari aina varastoon (etkä vetäisi sinne failureen), ja pystyisit lisäämään treenipainoja seuraaviin sarjoihin sekä pitämään sarjapituudet ylhäällä näissäkin, niin treenin kokonaiskuormitus (tehdyt toistot ja käytetyt painot) nousee näin aika huomattavasti. Vaikka jättäisitkin jokaisessa sarjassa yhden varastoon, niin lihaksesi on saanut huomattavasti rajumpaa iskua kohdalleen, kun jopa viimeiseenkin sarjaan pystyy pistämään vielä ”astetta rajumman vaihteen” peliin, ja jopa rykäisemään ennätyksiä liikkeelle.
Miten sinulla menee lihasryhmien jaot? Mietin lähinnä, että kuinka monta kertaa viikossa pitää tiettyä lihasryhmää treenata että se on riittävästi? Esim. tällä hetkellä käyttämässäni ohjelmassa treenataan jalat/pakarat vain kerran viikkoon niin mietin että riittääkö tuo tosiaan vai olisiko vaikka toisenkin jalka/pakarapäivän ujuttaminen ohjelmaan hyvä?
Itse treenaan tällä hetkellä neljä kertaa viikossa 2+2-jakoisella, eli jokainen lihasryhmä tulee tehtyä kahdesti viikossa läpi. Treenaan siis aina yhdessä treenissä jalat sekä selän ja toisessa treenissä rinnan, olkapäät ja kädet. Teen alkuviikosta siis eri treenit näille lihasryhmille kuin loppuviikosta, ja siitä siis tulee tuo 2+2-jako.
Frekvenssiä (lihasryhmän treenitiheyttä) kasvattamalla pystytään antamaan lihakselle tiheämmin kasvuärsykettä, mutta esimerkiksi toisen jalkatreenin lisääminen ei kuitenkaan tarkoita, että koko viikon kinttukuormitus kasvaisi suoraan tuplasti. Yhden jalkatreenin kuormituksen voi yksinkertaisesti vain jakaa kahteen eri treeniin. Kahdesti lihasryhmän viikossa treenaamalla ei siis tarvitse treenata tuplasti enemmän, sillä näin pistettäisiin vain aika raju tyrmäystippa kropan palautumiskapasiteetin koktailiin, ja treenitehot lähtisivät äkkiä hiipumaan.
Itse olen myös saanut treeniliikkeissä ihan erilailla irti treenin laadun puolesta, kun lihasta ei hakata kerralla tohjoksi, vaan annetaan laadukas ja sopivasti kuormittava treeniärsyke kahdesti viikossa. Näin palautuminenkin on tehostunut, treenipainot ovat alkaneet harppaamaan ylöspäin ja kehitystä on pukannut hyvään tahtiin.

Mulla on supernopea aineenvaihdunta, ja tuntuu, ettei lihas eikä massa oikein tahdo tarttua millään. Ruokavalion osalta tuntuu, etten pystyisi syömään enää enempää kerralla tai tiheämmin. Mitä tässä oikein voisi tehdä, kun perunaa tai riisiä ei vaan uppoa kerralla enempää?
Kaiken suuhun pistämän ei todellakaan tarvitse olla sitä kuuluisaa ”puhdasta ruokaa”, joten nyt vain vähän niitä energiatiheämpiä sapuskoja naamariin vaan, niin lähtee massa tarttumaan, ja ei tarvitse ähkyssä kärvistellä. Jos kokonaisuus on muuten kunnossa, ja päivän varrella tulee pistettyä huuleen ihan tarpeeksi niitä ravintorikkaita ainesosia, niin ei siitä muutama tai useampikaan ”ei niin puhdas” suupala pilaa tai tee siitä epäterveellistä.
Tapauksessasi on mielestäni ehdottomasti parempi mussuttaa kylkeen vaikka vähän kastiketta ja herkkua, kuin jäädä kulutuksen (ja tavoitteiden) suhteen jumittamaan liian pieneen energiasaantiin. Ihan sitä perus kotiruokaa, lounaalla tarjolla olevaa sapuskaa sekä leipää levitteellä ja vaikka pullaa, kakkua ja jätskiäkin vaan naamariin, niin eiköhän se heijastu positiivisesti sinne treeninkin puolelle ja vikkelään!
Olen tässä pitkään harkinnut uusien salikenkien hankkimista, mutta en oikein tiedä millaiset kannattaisi ostaa. Olen nähnyt sulla käytössä kyykkykengät, niin millaiset ne ovat ja soveltuuko ne myös toiminnalliseen treeniin?
Kyykkykengät ovat nimensä mukaisesti kyykkäämiseen ja kyykyn tapaisiin liikkeisiin soveltuva kenkä. Kyykkykengät ovat melko jäykät ja jähmeät, jotta kyykkääminen olisi mahdollisimman tukevalla pohjalla, ja lisäksi kantapäätä on hieman korotettu. Muuhun treeniin ja etenkään toiminnalliseen menoon, juoksumatolle tai loikkimiseen ne eivät siis sovellu ihan sen jähmeydenkin puolesta.
Mulla on siis itselläni käytössä nämä Adidaksen kyykkykengät, ja ovat kyllä olleet todella hyvät. Muuten mun lemppareihin kuuluu salilla Niken Free Runit, koska ne soveltuvat musta todella hyvin omiin tarpeisiini vähän monipuolisempaan menoon. Niillä pystyy juoksemaan, loikkimaan, temppuilemaan ja nostelemaan myös rautaa. Kyykkyihin (myös hackissa ja smithissä) sekä askelkyykkyihin (ja jopa sumomaveen) vaihdan aina kyykkykengät kerran sellaisiin olen investoinut, ja onhan niillä vain huomattavasti mukavampi kyykkäillä, vaikka monia vuosia painoin menemään ihan perus Nikeillä. Niilläkin pärjäisi toki edelleenkin, mutta on noilla huomattavasti mukavampi painaa kyykyissä menemään.

joka sarja failureen
Huppari: TÄÄLTÄ* // Shortsit: TÄÄLTÄ*

Jos näissä ei tullut mieltä askarruttaviin ja kutkuttaviin kysymyksiisi vielä vastausta, niin heitähän kommenttiboksiin kysymystä kehiin, niin otetaan ne ensi kerralla käsittelyyn! Kurkkaa ihmeessä myös aiemmat ”Piude vastaa”-tuokiot näistä, sillä voi hyvinkin olla, että joku muu on heittänyt ilmoille tämän saman kinkkisen kysymyksen jo aiemmin!

Aurinkoisia pääsiäisen pyhiä!

Edellinen juttuni:
Maistellaan miehen valitsemia herkkuja / video

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (27)

 1. Toispuoleinen

  En tiedä osaatko vastata, mutta onko siitä paljon haittaa, jos kyykätessä tai maastavedossa jalat menevät luonnostaan eri etäisyyksille (eli oikea jalka on edempänä kuin vasen)? Jos yritän pistää varpaani samalle viivalle saan vain polvikipuja. Myös ryhtini on perinnöllisistä syistä huonompi, mikä korostaa kehon toispuoleisuutta.

  • Piia Pajunen

   Heiips! Tähän en osaa sanoa näin juuri mitään tarkempaa tilannetta tuntematta, ja tän suosittelisin ehdottomasti käymään läpi ammattitaitoisen fysioterapeutin kanssa, joka osaisi katsoa sulle sopivat liikeradat sekä harjoitteet vaivojen minimoimiseksi. Tuo asia kannattaa katsoa hyvissä ajoin kuntoon varsinkin jos kipuilua on ja toispuoleisuutta löytyy kehosta muutenkin, ettei tilanne pääse pahentumaan huomaamatta.
   EDIT: Tuolla alempana eräs toinen toispuoleinen kerkesi jo jakaakin omia vinkkejään sulle tähän! 🙂

 2. Sara

  Haluaisin kysyä, että kuinka usein kannattaisi pitää herkkupäiviä noin niinku sun näkökulmasta? Kuinka usein itse herkuttelet ja mitä herkkuja suosittelet/tykkäät syödä? 🙂

  • Piia Pajunen

   Tähän mulla ei ole mitään yleispätevää ohjetta, sillä jokainen meistä on yksilöitä, joiden mieli ja tavoitteet vaihtelevat ihan äärimmäisen suuresti toisistaan. Suosittelen kuitenkin olematta tekemään asiasta liiallista numeroa, ja kohtuus sekä sopiva rentous on mun mielestä hyvä ja terve periaate. Itse herkuttelen ihan miten itsestä tuntuu, ja herkkuja menee pienissä määrin välillä ihan joka päivä. Toisinaan taas herkkuja tulee syötyä harvemmin, ja nyt esim pitkäperjantaina tulikin mässättyä ihan olan takaa. 😀
   Herkuista suosittelen valitsemaan niitä, mikä itselle maistuu, ja tyydyttää omaa herkkuhammasta. Tietty joka päivä karkkupussiin kajoaminen ei nyt ehkä ole se suositeltavin tapa, mutta kohtuudella (ja välillä vaikka sitten övereitäkin) voi ihan hyvin harrastaa. Ei syömisestä kannata tehdä erityistä numeroa, jos kokonaisuus ravinnossa on muuten kunnossa ja ylipaino tai muut terveydelliset vaivat eivät uhkaa. 🙂

 3. Eva

  Treenatko ollenkaan vatsoja vai tuleeko ne akrobatia treeneissä jo tarpeeksi hyvin treenatuiksi? 🙂

  • Piia Pajunen

   Treenaan vatsoja aika fiiliksen mukaan, mutta tosiaan aika paljon niitä tulee treenailtua tuon akrobatian ja kehonhallintatreenin mukana. Nyt pitkästä aikaa aloin taas ottamaan niitä enemmän salitreenin loppuun, koska alkoi taas tulla fiilis, että haluaisi coreen hieman lisää jerkkua.
   Itsellä tuo vatsojen treenaaminen (omana osionaan) ei meinaan edes vaikuta vatsalihasten ulkoasuun (mulla geneettisesti ”ulkonevat” vatsalihakset), mutta toki en osaa sitten sanoa, että onko pohja niissä nuoruusvuosien treeneissä sen verran vahva, että ne pysyvät yllä muun epäsuoran treenin ohessa. Vatsatreenin laiminlyönti kyllä syö sitten voimapuolta mulla aika vahvasti, mutta liikespesifissä (arkobatia tms.) menossa ne kyllä pysyvät yllä juurikin niitä kyseisiä liikkeitä tekemällä. 🙂

 4. Emmi

  Moi! Ylemmissäkin kuvissa, sekä viimeisimmässä instakuvassasi sun takareisissä on arvet. Mistä ne on tulleet? Ootko ollu jossain jalkaleikkauksessa?:)

  • Piia Pajunen

   Heips! Multa on leikattu takareisien lihaskalvot molemmista jaloista 2010, kun ne olivat jostain syystä päässeet paksuuntumaan sen verran, että lihaksella alkoi olemaan aika ahtaat oltavat siellä sisässä. Pahimmat krampit ja kivut jäivätkin sinne leikkauspöydälle, vaikka edelleen takareisien kanssa on aika paljon rajoitteita treenirintamalla, ja niiden kanssa saa olla tarkkana salilla sekä erityisesti cheer-/vapaaohjelmatreeneissä.

 5. Petra

  Ihan aiheem vierestä. Onko kokemuksia victorias secretin treeni kamppeista?

  • Piia Pajunen

   Aiheenvierestä saa aina heittää! Mulla on ollut VS:ltäkin muutamia treenikuteita, ja niissä vaihtelee tuo laatu aika paljon. Helmiäkin on joukossa, ja etenkin VS Pinkin topatut treenirintsikat ovat todella osuvia, mutta itsellä tuo kokopolitiikka sallii niiden käytön oikeastaan vain kisakunnon tietämillä. Nykyisissä normaalimassoissani näistä ei harmi vain löydy sopivaa ja hyvin istuvaa kokoa. Plah. 🙁

 6. ninna

  täällä yks ns läpipasko johon ei tartu massa millään tosin ehkä mun vaikeampi kun olen vegaani.onkohan mahd lihas kasvuun?miettinyt munien ottamista mut tuntuu vaikealta ja syyllisyydeltä hylkää veganismi.mut kiitos synninpäästöstä herkkujen suhteen ja muutenkin energiapitoisia ruokia kehiin soijakerma ja juustot voisi olla?ja vanukkaat?

  • Hanna

   Piiakin toivon mukaan vastaa, mutta itse heittäisin tähän, että ei se vegaanina ole millään tavalla mahdotonta, kunhan prodelähteet on monipuolisesti käytössä. Nyhtökaura, tofu, härkis… Niiden rinnalla kun on aina REILUSTI hiilaria, papuja ja rasvanlähteitä, saa energiaa yhtälailla. Vegeruokavaliossa helpoimpia energianlähteitä itelle ainakin on just pähkinävoit, puurot, pastat jne. Mulla kyllä myös kananmunat käytössä, kun on niin helppo, ja valkuaispuuro on täyskymppi, mutta jos se tuntuu oman ajatusmaailman päälle käyvän, niin et niistä merkittävää lisää saa.
   Smoothiet on myös semmonen juttu, mihin saa ängettyä kaloreita pienellä vaivalla ja makukin yleensä kohtaa ;)!

 7. Heksu

  Enemmän Q&A blogitekstejä tai yt videoita!! Haluisin tietää milloin voin kokea olevansa painoluokkaansa verrattuna vahva maastavedossa? Oma ennätys on tällä hetkellä 1.5xoma paino.

  • Piia Pajunen

   Jeiij! Mahtava kuulla, että nämä tärppäävät! Kaipa noita voisi viljellä enemmänkin ilmoille! 🙂 En ole erityisemmin voimailuun erikoistunut, ja vahvuus on melko suhteellinen käsite, ja perustuu lähinnä mielipiteisiin. Mun mielestä sun mavetulos on kyllä jo ihan vahvan naisen lukemissa, eli todellakin way to go!!
   Noita mavetuloksiahan löytyy netistä julkisena paljon voimanoston puolelta, ja voithan sä sieltä tsekkailla oman painoluokkasi kisatuloksia ja vertailla niihin. Toki tässä sitten monesti puhutaan naisista, joiden tavoite ja panos on nimenomaan siellä voimanoston puolella, eli suoraan ei missään nimessä kannata näihin lähteä vertailemaan, koska kyse on kuitenkin lajiin todellakin treeninsä keskittävistä urheilijoista. 😀

 8. Tanja

  Kuinka monta liikettä teet per lihasryhmä/ treeni? Tuollainen jako kävisi hyvin itsellenikin mutta mietin tuleeko treenistä kuinka pitkä. Kuinka kauan sulla kestää yksi treeni?

  • Piia Pajunen

   Kyllä mulla varsinainen salitreeni mahtuu riittävien palautustenkin kanssa siihen tuntiin, ja tähän päälle lämmittelyt ja mahdolliset jäähdyttelyt.
   Rinnalle ja käsille teen yleensä vähemmän sarjoja (3-5) ja selälle sekä olkapäille sitten treenistä riippuen luokkaa 6-10 sarjaa. Jaloille tulee tehtyä myös treenistä riippuen arviolta 6-10 sarjaa. Yllättävän pienellä sitä saa sen riittävän ärsykkeen aikaiseksi, ja jos jaoille paukuttaa vaikka kuusi oikeasti tiukkaa ja raskasta sarjaa moninivelliikkeitä, niin kyllä siinä kintut jo ottaa ihan mojovaa osumaa, ja hauiksenkin saa iskettyä ihan kolmella pakettiin. 😀
   Kannattaa pistää googleen hakuun 2+2-jakoinen treeni, niin varmasti löytyy hyviä esimerkkejä. 🙂

 9. Ansu

  Moi. En ole koskaan tehnyt 2+2-jakoista ohjelmaa. Ehdottomasti kokeilen. Mietin muokkaanko ohjelman itse vai täytyykö pyytää ihan ammattilaista apuun…. mikä on suurin asia mikä voi mennä metsään jos itse pilkon ohjelmaa kahdelle päivälle?
  Esim jos teen jalat ja selän samassa treenissä niin kannattaako esim kyykkypäivänä valita selälle ’kevyemmät’ liikkeet ja vastaavasti toisena treenipäivänä teen sitten selälle leuanvetoa/ylätaljaa niin sinä päivänä jaloilla on ’kevyemmät’…. vai mitenkä? 🙂
  Yksi asia mistä en ole löytänyt juttua en sinulta enkä muiltakaan on se miten kannattaa treenata jos tähtää johonkin pitkäkestoiseen suoritukseen. Esim maratoniin, sulkavan soutuun, pyöräilykilpailuun tms. En tiedä onko sinulla edes kiinnostusta tällaiseen. Mutta kiinnostaa miten kuntoa saa nostettua, millaisella treenillä, kun tavoitteena on esim 60km soutu. Miten tällaisiin valmistaudutaan.
  Kiitos mahtavasta blogista ja ig-tilistä.
  Aurinkoa 🙂

  • Piia Pajunen

   En usko, että voit kovin pahasti mennä metsään, jos itse lähdet rohkeasti kokeilemaan pilkkomista. Kun olet pari viikkoa ohjelmallasi tehnyt, niin varmasti saat jo jotain osviittaa, että miten se lähteää uppoamaan. Netistäkin löytyy googlettamalla varmasti hyviä esimerkkejä valmiista 2+2-jakoisista treeneistä. Mä tykkään tehdä itse niin, että mulla on just toinen jalkapäivistä raskaampi veto ja pumppailevampi selälle, ja toinen taas toisin päin, vaikka painotus näissä molemmissa on mulla enemmän jaloissa (koska isompi lihasryhmä).
   Pitkäkestoisiin suorituksiin en tosiaan olekaan ottanut täällä blogissa aihepiireihin ihan vain siksi, että mulla ei ole niistä tarpeeksi asiantuntemusta jaettavaksi, sillä niihin en ole sen suuremmin perehtynyt en treenin, ravinnon enkä valmennuksenkaan puolelta. Tietty jotain käryä on, mutta en koe olevani tarpeeksi pätevä näistä mitään jakamaan, ja netistä löytyy näihin paljon pätevämpiä tietolähteitä, heh. 😀
   Ja kiitos sulle ihanasta palautteesta ja häikäisevää kevättä myös sinne! <3

 10. Karita

  (yritin laittaa tämän kommenttini jo suoraan Toispuoleinen nimimerkin lähettämän viestin alle, mutta se ei jostain syystä onnistunut.. )
  Heippa!
  Itsellänikin kiinnitin huomiota kyykkyasentooni, jossa oikea jalan jalkaterä luonnollisesti ajautui osoittamaan enemmän ulospäin. Jos jalkojen asennon yritti pitää yhdenmukaisena, tuntui kyykkääminen jotenkin aivan väärältä. Fyssarilla toisen asian takia käydessäni, kysyin myös tuota kyykkyasentoa ja paljastui, että oikean jalan sääriluuni on hieman kiertynyt ulospäin -> vaikka lantio olisi suorassa ja reisiluut samoissa asennoissa, oikea jalkateräni vain automaattisesti osoittaa ulospäin.
  Minun ei pidä väkisin yrittää siis kyykätessä (tai esim mavessakaan) pitää jalkoja samanlaisesti -> tällöin tulisi lantioon ja reisiluiden välityksellä polviin kiertoa, mikä ei tietenkään olisi hyvä juttu.
  Luulisin, ettei sinun tilanteessasikaan ole mistään ”vakavasta” kyse, varsinkin jos etäisyyksien ero ei ole kovin suuri eikä liikesuorituksissa muuten näy/tunnu puolieroja. Täyttä totuutta en tietenkään pysty sanomaan, enkä asian ammattilainen olekaan, mutta jos asia kovin mietityttää, esim. fyssarilla käynti voisi antaa varman vastauksen asiaan. 🙂

  • Piia Pajunen

   Tässä tulikin hyviä pointteja esille! Mäkin kyllä suosittelen myös tuota fyssarin kanssa asiaan perehtymistä, niin varmasti saadaan hyvät eväät kivuttomalle kropalle ja treenille. 🙂

 11. Jonna / Palasia arjestani

  Piia, kyykkykengät eivät sovellu maastavetoon juurikin korotetun kantapään vuoksi. Paino karkaa helposti päkijöille kyykkykengillä, kun sen mavessa pitäisi olla koko jalkapohjalla 😊 siksi monet voimannostajatkin vetävät sukkasillaan, mutta kyykkäävät kyykkykengillä!

  • Piia Pajunen

   Oho! Toi oli itseasiassa liukunut mulla tekstin pääsiäisviimeistelyssä aivotypona liikkeelle, koska nähtävästi askelkyykky oli unihtunut ja hakemani sumomaveilu oli vaihtunut perusmaveen. Itekin kyllä oon välillä vedellyt kevyitä pumppimaveja kyykkykengillä (koska en ole jaksanut vaihdella, ja koen niillä saavan tukevan jalkatuen), mutta raskaammat on mennyt aina tosiaan normipohjilla, että paino pysyisi tasaisesti tassuilla. Kiitos tästä tarkennuksesta!
   EDIT: Jäin pohtiin tätä kohtaa, ja itseasiassa bodaushommissa sumomaveen mä kyllä jopa tykkään just kyykkykenkiä. Meillä myös mies vetelee niillä sumot liikkeelle juuri sen tukevan pohjan ansiosta, ja se olisi vähän kuin pieneltä korokkeelta tekisi. Se korotus kannassa on kuitenkin sen verran pieni. 🙂 Makuasioita osittain siis tämäkin, mutta voimailu tietty erikseen.

  • Jonna / Palasia arjestani

   Empäs ole muuten sumolla koskaan kokeillut vetää kyykkykengillä, mutta nyt kun sanoit niin jotkut voimannostajat vetää meidänkin salilla nimen omaan sumot kyykkykengillä ja normimavet sukkasillan. Täytyypä testata! Kokeilin itse eilen ekaa kertaa hex baria ja oli pätevän oloinen. Hyvä nimenomaan jalkaliikkeenä!

 12. Jultsu

  Heips, ja kiitos tuhannesti taas näistä hyvistä blogitekseistä, olen taas astetta viisaampi näissä haha!:D
  Haluisin vielä sulta kysellä, että mitäs kun treenailen joka toinen viikko tukilihaksistoa & kordinatiivisia treenejä ja joka toinen voimaharjoittelua niin kasvaakohan lihakset kuinka tällä tavalla vai kasvaakohan ollenkaan 😀 olen siis vasta nyt hiljalleen ottanut ”bodauksen” mukaa tähä juttuu niin siksi vähän hakusessa vielä. 🙂 Kiitos jos vastailet!

  • Piia Pajunen

   Moikka moi, ja ihan mahtava kuulla, että näistä höpinöistä on jeesiä! 🙂
   Jos raskaiden painojen parissa toimiminen on aiemmasta urheilutaustasta huolimatta uutta, niin lihaskasvua voi tuollakin tavalla alkuun hieman tulla, mutta pidemmän päälle kahden viikon väli kasvuärsykkeen saamiseen alkaa käydä kyllä kehityksen päälle. Tietty myös, jos painojen parissa tähtäät nimenomaan tiukempaan voimaharjoitteluun ja sarjapituudet ovat enemmänkin voimailuin (esim. skaalassa 1-4) kuin bodauksen puolella, niin tällöin lihaskasvulle ei jää liikaa tilaa.
   Tähänkin voi tehdä jo paljon lihaskasvun kannalta, että ottaisit tuki- ja koordinaatiotreeniviikolle myös yhden koko kropan salitreenin, jolloin ärsykettä lihaskasvun kannalta tulisi jo huomattavasti kovempaan tahtiin sotkematta muuta tavoitteellista harjoittelua. 🙂

 13. Anniina

  Moi!
  Tässä olen paljon pohtinut saliharrastusta, mutta koska työ on erittäin aikaa vievää ja lähin sali turkasen kaukana, oon miettinyt jonkinlaisten painojen hankkimista kotiin. Mitkä olis sun mielestä parhaimmat/tärkeimmät välineet tehokkaaseen kotitreenaamiseen? Jos tarkoituksena olisi kiinteytyä ja hieman kasvattaa lihasta. Tanko ja levypainoja? Käsipainot? Kiitti jos vastaat!

  • Piia Pajunen

   Heips! Jos itse jotain hankkisin, niin ehdottomasti laadukkaan levytangon, johon saisi vaihdettua painokiekkoja (riittävän suuria kuormia myös jalkojen treenaamiseen). Näitä kiekkoja voisi myös käyttää tarvittaessa käsipainoinakin, joten itse valkkaisin tämän kombon ainakin alkuun juuri tuon monipuolisuuden ja kuorman säätämisen vuoksi. 🙂

Kommentoi »

Comments are closed