Jumppa- ja treenimusiikkia

Moikka!

Ryhmäliikunnassa musiikki on aina ollut mulle tosi tärkeässä osassa. Innostuin yläasteella ryhmäliikunnassa juurikin siitä, että siellä tehtiin askelsarjoja discoissa soivien biisien tahtiin. Pääsin jamittelemaan kesken viikkoa, ja samalla kunto kasvoi huomaamatta! Olin myyty!

Rakastan ryhmässä musiikin tahtiin liikkumista!

 

 

Muistan esimerkiksi The Originalin ”I love you baby” –kappaleen jumpasta, ja aina silloin tällöin soitan sitä omilla tunneillani ”oldies-osastolla”.

Musiikki on edelleen minulle ryhmäliikuntatunneilla isossa roolissa. Käyn enää valitettavan harvoin muiden tunneilla, mutta kun käyn, parasta on, kun tulee hyvä biisi, ja tunnin liikkeet sulautuvat musiikkiin. Jos ohjaaja liikkuu epätahtiin, musiikki on huonoa, tai se on liian hiljaisella (tai aivan liian kovalla), menee elämys pieleen.

Se, että olen ”musiikki-ihminen”, on yksi syy siihen, että rakastan itse suunnitella omat tuntini. Saan silloin valita juuri sellaiset kappaleet, mitä itse haluan ja suunnitella niihin sopivat kokonaisuudet. Saankin usein kiitosta musiikkivalinnoistani, ja harva se tunti joku tulee tunnin jälkeen kysymään, mikä se ja se tunnilla soinut biisi oli.

Välillä olen miettinyt, sopiikohan jokin kappalevalintani asiakaskunnalleni. Ohjaan aamupäivien tuntejani, ja niillä käy tosi monenikäistä porukkaa lukioikäisistä aina yli 80-vuotiaisiin. Kerrankin mietin erästä dancehall-biisiä, että mitähän vähän iäkkäämpi jumppaväki siitä tuumaa. Ajattelin, että inhoavat varmasti kappaletta, mutta ajattelin ottaa kappaleen kuitenkin käyttöön ja hieman tutkailla asiakkaideni ilmeitä. Opin, ettei koskaan pidä luoda olettamuksia. Kenekään naama ei venähtänyt pitkäksi, ja kun olin ohjannut tuntia muutaman kerran, eräs eläkeikäinen asiakkaani tuli tunnin jälkeen kysymään, mikä kappale oli kyseessä. Hän oli ihastunut kappaleeseen, ja he olivat miehensä kanssa yrittäneet metsästää tuota kysesitä kappaletta iltakaudet. Kyseessä oli Busy Signalin ”Mash It Up”. 😀

Olen huomenna ja ensi viikon maanantaina vaihtamassa ryhmäliikuntatunneilleni uudet ohjelmat. Sain asiakastoiveen, josko voisin jakaa edellisten ohjelmieni soittolistat. Tässäpä siis ne. (Klikkaamalla tuntien nimiä saat avattua soittolistat Spotifyssa.)

Kiinteytys

Vahvista & Venytä

Ja laitetaanpa samalla jakoon myös uusien ohjelmien soittolistat.

Kiinteytys

Vahvista & Venytä

Suunnittelen tuntini aina musiikkiin, ja olen aikaisemmin kirjoittanut postauksen siitä, miten rakennan tuntini. Se löytyy täältä, jos kiinnostuit. 🙂

Tervetuloa tunneilleni kuntoilemaan ja rentoutumaan kappaleiden tahtiin! Ja vaikka et kävisi tunneillani, voit napata talteen Vahvista& Venytä –tuntien soittolistat omia kehonhuoltotreenejäsi varten, ja Kiinteytys-tuntien soittolistat rivakampia treenejä varten.

Löytyikö listoilta sun suosikkeja?

Musiikkijutut jatkuvat täällä blogissa vielä viikonloppuna. Kaivoin nimittäin jokin aikaa sitten levyhyllyni aarteita ja päätin kirjoitella myös siitä, mitä kaikkea olen vuosien varrella kuunnellut, sekä mitkä ovat mun top 10 parasta biisiä ikinä. 🙂

 

Terkuin, Kirsi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *