Paahdettu kukkakaalisalaatti (parempi vaihtoehto perunasalaatille)

 

Paahdettu kukkakaalisalaatti

 Nyt jos koskaan on aika kaivaa esille tai kehitellä ne parhaat reseptit kesälomaa varten. Perunasalaatti on perinteinen kesäherkku sellaisenaan tai grilliruoan kyljessä. Tässä reseptissä perunan korvaa paahdettu kukkakaali ja maku on sitä perinteistäkin perunaversiotakin parempi. Härkis BBQ tekee siitä täysipainoisen ja proteiinirikkaan aterian ja entistäkin maukkaamman. Lopputulos on täydellisen ruokaisa kesäsalaatti, joka edelleen maistuu hyvänä sellaisenaan ja on helppo eväs pakattavaksi vaikka picnicille mukaan – ja toimii hyvin myös grilliherkkujen lisukkeena.

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food

Tämä salaatti sulaa suuhun ja keräsi taas pisteet koti- ja vierasraadilta. Reseptistä riittää isommalle porukalle ja puolitettunakin reilusti neljälle tai viidelle. Ylijäämän voi hyvin säilyttää jääkaapiissa seuraavaan päivään.

Härkikset valmistetaan kotimaisista härkäpavuista ja ne ovat käyttövalmiita ihan sellaisenaankin. Ne ovat myös pakastettavia, mikä on hyvä tietää, koska härkäpavut ovat todella täyttäviä – koko rasiaa ei siis tarvitse aina käyttää kerralla.

Paahdettu kukkakaalisalaatti

(noin kymmenelle)

3 pientä kukkakaalia

3 rkl sulatettua voita

2 pientä punasipulia

suolaa

mustapippuria

paprikajauhetta

4 keitettyä kananmunaa

3 suolakurkkua

1 omena

1 Verso Härkis BBQ

Kastike

4  dl turkkijogurtti

2 rkl hunajaa

2 rkl sinappia

4 rkl tilliä

puolikkaan sitruunan mehu

  1. Keitä kananmunat koviksi ja laita jäähtymään kylmään veteen.
  2. Lämmitä uuni 200 asteiseksi.
  3. Pilko kukkakaalit sopivan kokoisiksi suupaloiksi
  4. Sulata voi ja kaada se kukkakaaleille, hiero tasaisesti niiden pintaan käsin.
  5. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella
  6. Paahda 200 asteisen uunin keskiosassa n. 10 minuuttia, kokeile kypsyys.
  7. Kuori ja pilko kananmunat.
  8. Kuutioi omena ja suolakurkut.
  9. Kuori ja silppua punasipuli.
  10. Sekoita keskenään jäähtyneet kukkakaalit ja pilkotut kasvikset ja kananmunat.
  11. Mausta turkkijogurtti hunajalla, sinapilla ja sitruunalla.
  12. Sekoita jogurttikastikkeeseen silputtua tilliä.
  13. Sekoita kastike ja Härkis salaatiin tasaisesti.

Lisää Verson härkäpaputuotteita sisältäviä reseptejä löydät blogin aiemmista postauksista täältä.

Kommentit (4)
  1. Hei! Maistuu varmaan superhyvälle. Voiko tähän käyttää verso härkäpapuja härkiksen sijaan?
    Kiitos upeista ruokavinkeistäsi.

    1. inspirations
      1.7.2017, 20:25

      Hei Kaarina – ja kiitos kivasta kommentistasi. Ihanaa kuulla, että resepteistä on iloa. Tarkoitat varmaan esikypsennettyjä kokonaisia härkäpapuja? Kyllä, varmasti ne sopisivat myös hyvin. Toinen niistä tehdyn ruokaisan salaatin resepti löytyy muuten täältä: https://anna.fi/inspirations/uudenlainen-raikas-ja-ruokaisa-salaatti-vappupoytaan/

  2. Moikka

    Huomasin, että tuosta raaka-ainelistauksesat taitaa puuttua punasipuli (vai olenko vain sokea :D). Kuinka paljon punasipulia laittaisit?

    1. inspirations
      21.8.2017, 21:40

      Moikka, hyvä kun huomasit – niinpä tosiaan puuttuu. Siihen tulee 2 pientä tai 1 iso punasipuli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *