Treeniviikkoni – Monipuolisesti ja pelkästään ulkona!

Oma harjoitteluni siirtyy aika paljolti näin kevään tullen ulos. Voimaharjoittelua kaipaan, mutta salilla ei ole tullut nyt käytyä noin kuukauteen. Kevät kutsuu minut ennen kaikkea juoksemaan, mutta myös muut treenit pystyy hyvin tekemään ulkona. Tähän viikkoon on mahtunut lisäksi kotitreeniä ja lauantaina vuorossa on ihan oikea juoksukilpailu.

Viikon treenit

Maanantai: Juoksu. Intervallitreeni radalla. 4 x 100m, 4 x 200m, 4 x 300m, 4 x 400m.

Teimme treeniryhmäni naisten kanssa intervallitreenin silmällä pitäen lauantain Aurajoen yöjuoksu -tapahtumaa. Treeniporukastani osa juoksee siellä 5- ja osa 10km. Itse lähden kympille. Intervalleilla haettiin sopivaa viimeistelyä lauantain kisaan. Porukassa vetoja on sitä paitsi kivampi juosta. Juoksua kertyi lämmittelyineen ja jäähdyttelyineen lähes 10km. Vetojen jälkeen olo oli auvoisa.

intervallit
Ennen intervallitreeniä tiimipaidat päällä – Henna, minä, Pia-Lotta ja Jutta
intervallit
Palautusta intervallien väleissä

Tiistai: Kello Kuuden treeniryhmän harjoituksen vetäminen. Rappusia ja lihaskuntoa.

Teimme paritreenin ja paikalla sattui olemaan pariton määrä väkeä, joten minäkin pääsin siis hommiin. Juoksimme vuoron perään Paavo Nurmi Stadionin rappusia ja välissä teimme lihaskuntoa. Tunnin treenin jälkeen oli aivan mieletön hiki ja sykkeet saatiin myös ylös.

kello kuuden treenit
Tiistain Kello Kuuden treenit – iso ja iloinen joukko!

Keskiviikko: Lepopäivä.

Koko päivä kului Helsingissä Paulúnsin kuvauksissa, joten liikuntaa ei tälle päivälle tullut. Päivä oli pitkä, mutta superhauska. Kuvasimme videoita Suomessa lanseerattavista uutuustuotteista Paulúnsin YouTube-kanavalle ja someen. Granolaa saa jo kaupoista, mutta kohta tulossa myös Supernäkkäriä siemenillä, Superriisiä ja gluteenitonta granolaa. Nam! Olen tosi innoissani, että saan olla Paulunsin brändilähettiläs.

pauluns

FullSizeRender 65
Paulunsin kuvauskeittiössä
FullSizeRender 67
Herkullinen Poke Bowl Superriisistä

pauluns

 

pauluns
Granolaa ja Supernäkkäriä

Torstai: Aktiivista lepoa. Kävelylenkki 1,5h.

Koska lauantaina on Aurajoen yöjuoksu, en halua rasittaa itseäni nyt juoksemalla. Siksi oli ihana lähteä miehen matkaan iltakävelylle jokirantaan. Samalla tulee jutskailtua ja matka taittuu rattoisasti. Kiersimme pitkän lenkin Korppoolaismäeltä aina Tuomiokirkolle ja takaisin auringosta nauttien.

aurajoki
Suomen joutsen ja nosturit

Perjantai: Kello Kuuden treenien aamuharjoituksen vetäminen.

Pariharjoitus ja taas pariton määrä treenaajia, joka sopi minulle erinomaisen hyvin! Upeassa auringonpaisteessa, kello kuusi aamulla Karikon lenkki, siitä stadionille tekemään lihaskuntoa jaloille, pakaroille, keskivartalolle ja lopuksi reipas sykkeenkohotus. Jos haluat käydä kurkkaamassa, miltä meidän aamutreeneissä näyttää, niin tästä linkistä pääset minuutin mittaiseen videoon, jossa myös yksi treeniryhmäläiseni kertoo siitä, mikä aamutreenissä ja ulkotreenauksessa viehättää.

Lisäksi kuvasin kotona pari kotitreenivideota. Kahvakuulavideo ilmestyy myöhemmin, mutta core-treeniäni pääset jo kurkkaamaan instagramtililtäni (@ansaivo)

Kello kuuden treenit
Alkulämmittelyä
aamutreenit
Aamutreenien tunnelmaa

Lauantai: Aurajoen yöjuoksu.

Osallistun Aurajoen yöjuoksulle jo kolmatta kertaa. Juoksutapahtuma alkaa vasta klo 22 (eli vielä ehtii ilmoittautua mukaan!)  Näissä yöjuoksuissa on aina oma fiiliksensä. Mukana on paljon eritasoisia juoksijoita ja joukkueita. Edellisvuonna juoksin samaisessa tapahtumassa kympin ennätykseni 41:44. Katsotaan mihin aikaan tänä vuonna rahkeet riittävät. Erityisen iloinen ja ylpeä olen siitä, että treeniryhmästäni on lähdössä useampi nainen mukaan tapahtumaan. Osa ihan ensimmäiseen juoksutapahtumaansa.

Aurajoen yöjuoksu
Aurajoen yöjuoksu näissä maisemissa

Sunnuntai: Vapputreenit treeniporukalleni.

Sunnuntaina aamupäivällä vedämme vielä hyvän mielen vapputreenit yhdessä ulkona. Treeneistä onkin sitten erinomainen fiilis lähteä vapun viettoon.

Melko ulkoliikuntapainotteista siis minun treenini tällä viikolla ja mikäs siinä: kevät tekee tuloaan. Vaikka ilmat eivät kovin lämpimät vielä olekaan (aamutreeneissä pakkasta oli 4 astetta), niin silti auringonpaiste ja raikas ilma tekevät tehtävänsä. Olo on kaksin verroin parempi, kuin sisällä treenatessa.

<3 Anna

P.s. Turkulaiset treenisiskot: Saliharjoittelua kaipaan taas ohjelmaani. Mitä kuntosalia suosittelisit Turussa ja miksi?

Lue myös edellinen postaukseni: Miksi en jaa lasteni kuvia netissä?

FullSizeRender 73

Kommentit (4)
 1. Suosittelen lämpimästi Motivusta. 🙂 Itse olen käynyt siellä vähintään seitsemän vuotta, enkä hevillä vaihda toiseen. Sijainti ydinkeskustassa on mainio ja tilat on siistit ja avarat. Laitteita on monipuolisesti ja tietysti vapaita painoja ynnä muita treenivälineitä löytyy myös riittävästi. Henkilökunta on aina iloista ja ystävällistä, joten treenaamaan on aina kiva mennä, ja myös hyvillä mielin saa lähteä. Mikäli haluaa vaihtelua salitreeniin tehokasta voimatreeniä unohtamatta niin Motivuksen toiminnallinen tunti on must. Bonuksena vielä vois sanoa, että asiakaskuntakin on varsin mukavaa 😉

  1. annasaivosalmi
   2.5.2017, 07:12

   Kiitos vinkistä Elina! Pitääpä pistäytyä vaikka tutustumassa Motivuksessa. Siellä en ole treenannut, ohjannut vain erästä asiakasta muutaman kerran ja siitäkin on aikaa. Onko sali vain naisille vai sekasali?

   Anna

   1. Eipä kestä! Yläkerrassa on isompi sekasali ja alakerrassa pienempi vain naisille suunnattu sali. Tervetuloa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *