Tästä lähden liikkeelle! – 8 viikon haaste alkaa

Kyselin teiltä Instagramin puolella kiinnostaisiko teitä seurata 8 viikon #f45challenge -haastetta, johon olen lähdössä mukaan ja joka alkaa HUOMENNA. Sain valtavasti vastauksia, ja olitte sitä mieltä, että ehdottomasti! Niinpä päätin siis raportoida tännekin, miten edistyn, vai edistynkö ollenkaan.

Mikä F45 Challenge?

F45 Challenge on F45 Training Turun järjestämä 8 viikon haastejakso, johon F45 tarjoaa jäsenilleen työkalut, tsempin ja avun saavuttaa konkreettisia tuloksia. Haasteita järjestetään joka vuosi 4kpl, ympäri maailman, ja minä aloitan nyt huomenna, 3.2. Haaste päättyy viikolla 11.

Ohjelmaan kuuluu F45Challenge -sovellus, jonka olen jo ladannut puhelimeeni. Sovelluksesta löytää kaiken: perusteelliset ravintosuunnitelmat jokaiselle viikolle, viikkokohtaiset ostoslistat, reseptit, videosisältöä sekä mahdollisuuden seurata omaa etenemistä. Lisäksi haasteeseen kuuluu alkumittaukset ja kehonkoostumusmittaus, jotka minulle tehtiin viime viikolla. Otimme yhdessä valmentajien kanssa myös ennen -kuvat. Maailmanlaajuiseen haasteen voittaja kuittaa itselleen myös muhkean rahapalkinnon.

Ilokseni huomasin, että todella moni Turun saliltamme on lähtenyt haasteeseen mukaan! Yhdessä voimme tsempata toisiamme ja jakaa kokemuksia suljetussa Facebook -ryhmässämme. Sähköpostiin kilahti juuri muhkea tietopaketti suomeksi käännettynä. Sovelluksessa ohjeet ovat englanniksi. Treenit F45 salilla ovat myös olennainen osa haastetta.

F45 -Challenge sovellus puhelimessa näyttää tältä
Omaa edistymistä voi seurata päivittäin.

Omat tavoitteeni 8 viikon ajalle

Miksi sitten lähdin mukaan haasteeseen? Minulla ei ole varsinaisia painonpudotustavoitteita, eikä niihin ole alkumittauksen perusteella tarvettakaan. Kehoni rasvan määrä ja rasvaprosenttini ovat kohdillaan ja lihastakin löytyy mukavasti. Syitä lähteä mukaan haasteeseen oli kolme:

 • Kaipaan uusia reseptejä ja ideoita ruuanlaittoon, ja niitähän ravintosuunnitelmasta löytyy. Mukana on myös kasvisruokavaihtoehdot tai kokonaan vegaaninen ruokavalio.
 • Lisäksi haluan katkaista joulusta jatkuneen sokerikierteen ja ylimääräisen hötön puputtamisen. Haluan panostaa terveelliseen syömiseen ja säännöllisen treenaamiseen. Itseeni!
 • Kolmanneksi havahduin kehonkoostumusmittauksessa siihen, että, vyötärö -lantio -suhteeni on lipsahtamassa epäterveellisten arvojen puolelle, ellen toimi nyt heti. Haluan kiinteyttää keskivartaloani, eikä lisälihaksen hankkiminenkaan olisi pahitteeksi.
Huomenna alkaa!

Lähtökohdat ja haasteet

Muutama asiaa olen pohtinut tässä ennen huomista haasteen aloitusta. Vaikka ohjeet ovat hyvin selkeät, niin pelkään, että, mitä jos minulla on jatkuva nälkä. Ravinto-ohjelman kalorisuositukset ovat melko matalat siihen nähden, minkä verran syön normaalisti. Kysyin asiaa F45:n valmentajilta ja huoleni osoittautui turhaksi. Sain ohjeen lisätä energiamääriä tarpeeni mukaan. Myös treenimäärät vaikuttavat siihen, miten paljon päivittäin tulee syödä. Tavoitteenani on, että söisin kuitenkin mahdollisimman terveellistä ja monipuolista ruokaa.

Haasteeksi koen myös ohjelman pilkuntarkan noudattamisen arjessa. Onneksi mukana on ostoslistat kauppaan, joita aion ohjeellisesti hyödyntää. Olen kuitenkin ajatellut soveltavani ravinto-ohjelmaa oman arkeni ja perheeni ruokailuihin sopivaksi. En ajatellut ottaa töihin eväitä, vaan syön lounaan jatkossakin koulumme ruokalassa.

Lähden liikkeelle siis 68,1kg:n painosta. En ollut käynyt ennen mittauksia vaa’alla varmaankaan vuoteen(?). Lihasta minulta löytyy reilut 30kg ja rasvaa 14kg. Alkukuvien julkaisun haluan säästää haasteen loppuun, jotta mahdolliset muutokset voi sitten  havaita. Toivoisin, että vyötärö-lantio -suhteeni pienenisi, vyötärön ympärykseni kutistuisi hieman, ja että kiinteytyisin.

Tervetuloa mukaan seuraamaan, miten haaste etenee! Huomenna aloitetaan.

Laittakaahan kysymyksiä tulemaan, jos haluatte tietää haastesta jotain, tai jäi muuta kysyttävää.

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Miksi syön kollgeenia? Ja miksi suosittelen sitä myös muille?

treeni-ja-ravinto ruokavaliot kysy-treenista-ja-ravinnosta treeniohjelmat
Kommentit (12)
 1. Mulla on painoa 70kg (pituus 170), lihasmassaa 30kg ja rasvamassaa 15kg. Bmi 24, rasva% 22, vyötärö-lantio 0.80. Keskivartalo on silti mielestäni pullataikinamainen ja sinä näytät tosi kiinteältä itseeni verrattuna. Miksi näin?

  1. annasaivosalmi
   3.2.2020, 09:59

   Moikka! On vaikea sanoa tilannettasi tuntematta, mistä voi olla kyse. Kehonkoostumuksesi on oikein hyvä. Rasva jakautuu meillä kaikilla yksilöllisesti ja tähän vaikuttavat esim perintötekijät. Usein myös tarkastelemme itseämme kriittisemmin kuin muita. T. Anna

 2. Tätä on kiinnostavaa seurata!

  Muutoinkin kiinnostaisi kyllä tietää paljonko eri pituiset/painoiset naiset syövät keskimäärin kaloreita päivässa. Omalla kohdalla paino ei meinaa tippua sitten millään ja ihmetyttääkin, että kuinka pienillä kaloreilla ihmiset pärjäävät. Omat mitat 175cm/90kg/n.2200-2500 Kcal. Sykemittarin näyttäessä kulutusta päivälle 2500-3500 päivästä riippuen. Voipi olla että junnaa siitä syystä, että stressi aiheesta on kova.:/

  1. annasaivosalmi
   3.2.2020, 10:02

   Hei kiva! Tervetuloa 🙂

   Mä en ole laskenut kaloreitani, mutta arvioisin syöväni normaalisti reilusti yli 2000Kcal/pvä. Uskoisin, että noin 2500:ssa ollaan päivittäin. Uni, stressi ym ovat myös tärkeitä tekijöitä hyvinvoinnin ja myös painonpudotuksen/painonhallinnan taustalla. Tilannettasi tarkemmin tuntematta on vaikea lähteä analysoimaan tarkemmin. Kiva kun laitoit viestiä. Olisiko sulla mahdollisuutta kysyä asiasta joltain ammattilaiselta? Esim ravitsemusterapeutilta tai ravintoasioita tuntevalta pt:ltä?

   T. Anna

   1. Kiitos vastauksesta! Kiva kuulla, että ei ihan pienellä kalorimäärällä tarvitse hoikemmankaan välttämättä olla. Jokin jumi vaan itsellä tällä hetkellä on. Pt:n puheilla on tullut käytyä aiemmin ja täytyy taas mennäkin:)

    Kivaa viikkoa sinulle!

    1. annasaivosalmi
     3.2.2020, 12:21

     Juu ei tarvitse. Kannattaa varmasti käydä!Tsemppiä viikkoon 🙂

  2. Pakko kommentoida Ansku, kun samaa joskus pohdin ja nuo mittarit ainakin tuppaavat näyttämään liikaa kulutusta. Jos haluaa,että paino putoaa niin suosittelisin syömään 1500kcal/pvä ja jos liikkuu paljon, niin 1800kcal. Vasta tämä alkoi näkyä itsellä. Tuolla parilla tuhannella ja reilulla pysyy varmaan aisoissa, mutta ei paino putoa ainakaan niin,että hermot kestäisi sitä pudotusta odotella .. saman asian kanssa siis paininut! Kuulostaa tosi vähältä tuo 1500, mutta itsellä tuossa pysyminen alkoi pudottaa kiloja tasaiseen tahtiin ja tuohonkin saa silti ihan syödä, ei tarvii nähdä nälkää. ☺️Tsemppiä!
   Ja Annalle kiitos tästä ajatuksia herättävästä postauksessa.. hyvät terveelliset ja helpot aamu/välipala yms reseptit kiinnostaisi!

   1. Kiitos vinkistä M! Joo kyllähän nuo mittarit varmasti huijaavat kulutusta ylöspäin. Tuo 1500 kyllä kuulostaa aika hurjalta, kun toiveena on, että ei aineenvaihdunta menisi ihan solmuun. Hankalia asioita nämä. Mutta jos paino ei ala liikahtamaan, niin täytynee kokeilla alentaa alle 2000 päivässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *