Reippaasti liikuntaa, perheen ja työn ehdoilla – oma treeniviikkoni

Saan usein kyselyitä siitä, miten ehdin kahden työn, lasten harrastusten ja kaiken muun ohella treenata itse. En aina meinaa ehtiäkään, mutta silti saan aina jollain keinolla omatkin treenit sovitettua perheemme viikko-ohjelmaan. Tällä viikolla treenipäiviä kertyi peräti kuusi.

Aamuja ja lasten harrastuksia olen hyödyntänyt tälläkin viikolla. Myös arkiliikunta on ollut kovassa huudossa. Opetan siis päivätyökseni lukiossa psykologiaa, uskontoa ja terveystietoa. Tuntini alkavat joko 9.45 tai 8.15. Koululla olen pääsääntöisesti kuitenkin aina viimeistään klo 8.30. Työpäiväni loppuvat noin klo 15. Lisäksi valmennan.

fullsizerender-35
Juoksen kolmesti viikossa

Käyköön tämä viikko esimerkkinä siitä, miten omat treenini arkirytmiin sijoittuvat. Tähän viikkoon mahtui paljon, monipuolista liikuntaa, ja siitä olen aina yhtä iloinen. Tässä viikossa harmitti, ettei yhtään kehoa huoltavaa liikuntaa, kuten venyttelyä tai joogaa, ollut mukana. Ensi viikolla sitten.

Treeniviikkoni:

Maanantai: ohjattu voimatreeni 1h. Rinta, olkapäät, ojentajat. Vapailla painoilla, tyttären harrastuksen aikana.

fullsizerender-37
Voimatreenin jälkeen oli vahva olo!

Tiistai: Juoksu, intervallit 10 X 200m, aamulla ennen töitä, noin 35min.  Illalla ulkotreenin ohjaus, jossa tein jonkin verran ryhmän mukana. Ryhmän tekemä ulkotreeni löytyy muuten mun instasta. Se sisälsi boxihyppyjä, trx-soutuja, kyykkyjä, punnerruksia, askelkyykkyjä, burbeita ja lankkuja.

fullsizerender-33
Ulkotreenihaaste tiistailta

Keskiviikko: Kevyt aamulenkki asiakkaan kanssa ennen koulua eli töitä, 60 min, iltapäivällä kävely miehen kanssa sillä aikaa kun poika poketteli Ruissalossa, 1,5h

fullsizerender-36
Kävelen paljon.

Torstai: Crossfit. Tutustumassa crossfittiin Box100:ssa Naisten Klubin kanssa. 1h. Treeni sisälsi lämmittely- ja tekniikkaosioiden lisäksi WOD:n(Workout of the day):

300m soutua,

3 x

10  X wall ball

10 X sit ups,

10 X burbee

+ 300m soutua, lisäksi kävelin Crossfit salille, jonne matkaa noin 6 km

Perjantai: aamulla ulkotreenin ohjaus ennen töitä, jossa lähinnä liikkeiden näyttämistä. Iltapäivällä salitreeni alavartalolle (kyykkyjä, reiden ojennus ja koukistus laitteessa, askelkyykkyjä lisäpainolla) ja sykettä kohottava loppujumppa

fullsizerender-32
Loppujumppa sisälsi käsiseisontoja ja leuanvetoja

Launatai: Istuin koko päivän opettajien koulutuksessa, joten kotiin tullessa oli pakko päästä ulos. Juoksin kevyen 40 minuutin lenkin ennen kuin vanhempani tulivat meille illalliselle. Matka koulutukseen ja takaisin kävellen (n. 4-5km)

Sunnuntai: lepo. Kahdet ulkotreenit vedettävinä, joissa liikkeiden ohjaus ja lämmittelyt, muuten aktiivista lepoa.

Ma-to töihin kävellen tai pyörällä, matka edestakaisin 4km

fullsizerender-34

Ohhoh. Täytyy sanoa, että itsekin yllätyin kun kirjoittelin nämä treenit ylös. Onhan niitä. En pidä treenipäiväkirjaa, mutta pidän huolta, että viikkoon tulee ainakin yksi lepopäivä. Usein niitä on kaksi. Tällä hetkellä noudatan minulle tehtyä juoksuohjelmaa, joka sisältää kolme erityyppistä lenkkiä viikossa.

Pidän tärkeänä, että viikkoon sisältyy vähintään yksi, mieluiten kaksi voimaharjoitusta. Huomaan heti, jos liikunta jää vähemmälle. Kehoni ja mieleni kaipaa sitä. Jos tiedän, että viikosta on  tulossa kiireinen, pyrin hyödyntämään aamut ja lasten harrastusten ajat mahdollisimman hyvin. Silloin omat treenini eivät ole kenenkään muun ajasta pois.

Kuinka paljon Sinulla kertyy viikkoon liikuntaa? Menetkö fiilispohjalta vai suunnitteletko treenit etukäteen? Liikutko tarpeeksi monipuolisesti?

<3 Anna

Lue myös: Treenifilosofiastani

fullsizerender-38
Ensi viikkoon enemmän kehonhuoltoa!
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *