HIIT -kotitreeni 10, 20 tai 30 min – Päätä itse! VIDEO

Kun aikaa on vähän, tai jos ei jaksa innostua pidemmästä treenisessiosta, on nopea ja intensiivinen kotitreeni minun valintani. Jo kymmenessä minuutissa saa sykkeet nousuun ja hien päälle. Usein käy niin, että jos olen päättänyt tehdä kymmenen minuutin treenin, innostun treenin aikana niin, että lopulta huomaankin hikoilleeni puoli tuntia.

FullSizeRender 92
HIIT-treeni on minun valintani, kun aikaa on vähän, mutta haluaa kuitenkin liikkua.

Tästä postauksesta löydät videon, jonka mukana voit tehdä kymmenen minuutin HIIT-treenin kanssani. Jos sinulla riittää virtaa, niin tee ihmeessä vielä lisäkierroksia. Laita silloin vain video pyörimään uudelleen alusta sen jälkeen kun olet pitänyt parin minuutin tauon. Mitään välineitä, alustaa lukuunottamatta, et treeniin tarvitse.

FullSizeRender 94
Treenaan lastenhuoneessa.

Tämä maanantai menee minulla kokonaan palavereissa Helsingissä, ja kotona Turussa olen vasta illalla. Silloin en enää jaksa välttämättä lähteä salille tai lenkille, mutta pikatreenin ehtii aina tehdä. Kun on istunut koko päivän junassa ja kokouksissa, on suorastaan pakko päästä hieman liikkeelle. Eilen tulimme Vaasasta tyttären tanssikisoista melko myöhään kotiin, mutta vielä ennen nukkumaan menoa kävimme pomppimassa pojan kanssa puoli tuntia trampoliinilla. Uni tuli kuin nuijalla lyötynä!

Teimme tämän samaisen kymmenen minuutin HIIT-treenin myös viime perjantaina Kello Kuuden aamutreeneissäni. Kaksi kierrosta kahden minuutin palautuksella kierrosten välissä. Ulkona porukassa treenatessa fiilis on tietysti vielä erityisen hyvä!

FullSizeRender 96
Kaikki liikkeet voi tehdä helpommin tai haastavammin.

 

HIIT 10 min – Hikoile, hengästy, hoikistu! VIDEO

 

[vimeo 216129283 w=640 h=360]

 

Treenin liikkeet:

 1. Kyykky
 2. Luistelukyykky
 3. Punnerrus käsien irrotuksella
 4. Leveä kyykky – kapea kyykky hypyllä
 5. Linkkuveitset
 6. Yleisliike eli burpee
 7. Askelkyykky taakse potkulla vasen
 8. Askelkyykky taakse potkulla oikea
 9. Kyynerlankkunousut
 10. Kyykkyhyppy

Kaikkia liikkeitä tehdään 45sekuntia ja sen jälkeen pidetään 15 sekunnin tauko, jolloin siirrytään seuraavaan liikkeeseen.

Tiesithän, että korkean intensiteetin treenit kuluttavat reippaasti energiaa, vaikka ovatkin usein lyhyitä. Aineenvaihdunta vilkastuu ja rasvaa palaa vielä pitkään treenin jälkeenkin. Lämmittely ennen HIIT-treeniä kannattaa. 5 minuuttia hyppelyä, hölkkää, kyykkyjä, askelkyykkyjä ja kropan heiluttelua kannattaa ehdottomasti tehdä ennen kuin alkaa tosissaan jumapata.

Kannattaa muuten ottaa Keventäjien vimeo-kanava seurantaan. Sieltä löydät jo monta kotitreeniäni train along -videoina. Olisi mukava kuulla, mikäli teit tämän tehokkaan, mutta hauskan treenin. Käy kertomassa, mitä tykkäsit. Mukavaa alkanutta viikkoa teille kaikille. Minä olen jo kohta Helsingissä.

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Se hetki, kun löydät itsesi ja elämäsi kaverin Facebook -pilasta.

 

FullSizeRender 100

 

Kommentit (1)
 1. Koronan pelastus!!! Oon tähän koulussa!!! Oon jakanut kaikille kaverille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *