Mustaherukka-raakakakku (maidoton, munaton, gluteeniton ja vegaaninen)
Moikka!
Täytin viime viikolla 37 vuotta (apua, ihanko oikeesti?!?!), ja valmistin sen kunniaksi elämäni ekan raakakakun. Resepti on otettu suoraan K-ruoka.fi-sivustolta.
Ainekset (16-20 annosta ):
1 ps (125 g) pekaanipähkinöitä
1 ps (200 g) pehmeitä taateleita
1/4 tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
1-2 rkl vettä
Täyte:
150 g cashewpähkinöitä
2 (400 g) kypsää banaania
4 dl (200 g) mustaherukoita (pakaste)
1 1/2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
2 rkl vaahterasiirappia
1 rkl limetin- tai sitruunanmehua
Koristeeksi: mustaherukoita
- Laita täytteen cashewpähkinät likoamaan runsaaseen, kylmään veteen jääkaappiin vähintään 1 tunniksi, mielellään yön yli.
- Valmista pohja. Soseuta pekaanipähkinät, taatelit (tarkista, että niissä ei ole kiviä), kardemumma ja suola monitoimikoneen kulhossa tai tehosekoittimessa. Lisää vesi ja soseuta mahdollisimman tasaiseksi massaksi. Kiinnitä leivinpaperi (Ø 24 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Painele pohjaseos vuokaan.
- Valmista täyte. Valuta cashewpähkinät, kumoa ne monitoimikoneen kulhoon ja hienonna. Lisää kuoritut banaanit ja jäiset marjat. Aja tasaiseksi seokseksi.
- Sulata kookosöljy juoksevaksi esimerkiksi vesihauteessa tai kattilassa hyvin miedolla lämmöllä. Ota kattila liedeltä heti kun rasva alkaa sulaa. Sekoita rasva täytteeseen. Mausta vaahterasiirapilla ja sitruunan- tai limetinmehulla. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa noin 4 tuntia. Voit nopeuttaa hyytymistä laittamalla kakun hetkeksi pakastimeen. Koristele pinta halutessasi mustaherukoilla.
Nam, nam – tulipa hyvää!
Terkuin, Kirsi
Oliko OIKEASTI hyvää? Ettet huijaa?
Hih!
Hei mihin loppu mun viestistä jäi 😀 Anyway, oon tosi skeptinen kun voi, sokeri ja suklaa toimii aina! Valitettavasti. Mut uskaltaskos koittaa…
No niinhän ne toimii.. 😉 Mäpäs testailen jossain vaiheessa jonkun suklaisen raakakakun ja kerron sit terveiset.. 😀
This is my favourite. So easy and very yummy.
https://fivenightsat-freddys.com