Kuka on Kirsi Hartikainen? Millanen on blogi Kirsin Kuntopiiri?

Moikka!

Blogini siirtyessä Fitfashion.fi-sivustolta tänne Terve.fi-sivustolle, ajattelin, että muuton myötä saatan ehkä saada jokusen uuden lukijan. Siksi hieman esittelen itseäni ja blogiani. Kerron, kuka on Kirsi Hartikainen, ja millaista sisältöä löytyy blogistani Kirsin Kuntopiiri. Saattaapa jotain uutta infoa tulla myös vanhoille lukijoillekin.  🙂

Pieni historiikki – miten koululiikunnan vihaajasta tuli personal trainer?

Olen Kirsi, 40-vuotias nainen Jyväskylästä. (Tuntuu muuten hassulta kirjoittaa NAINEN – tähän saakka olen pitänyt itseäni tyttönä, mutta kait se on myönnettävä, että en ole enää mikään tyttönen, hih!)

Kirsi Hartikainen / Kirsin Kuntopiiri

 

Olen syntynyt Oulussa, mutta viettänyt lapsuuteni ja nuoruuteni Vaasassa. Lapsena olin lukutoukka ja inhosin urheilua ja ulkoleikkejä. Koulun liikuntatunneilla minut yleensä valittiin joukkueisiin viimeisten joukossa, ja toivoin aina pallopeleissä, että pallo kiertäisi minut kaukaa.

Kävin yläasteikäisenä ensimmäisen kerran paikallisen kuntosalin aerobic-tunnilla ja olin koukussa! Olin vihdoinkin löytänyt liikuntamuodon, josta nautin! Päätin silloin, että joku päivä minusta tulee jumppaohjaaja. Ja tämä päätös piti. 🙂

Lukion jälkeen halusin toimittajaksi. Muutin Jyväskylään, sillä pääsin sanomalehti Keskisuomalaiseen työharjoittelijaksi kotimaan toimitukseen. Täällä Jyväskylässä olenkin asunut viimeiset 20 vuotta. (Apua, onko siitä jo niin kauan!)

Työharjoitteluvuoden jälkeen opiskelin puheviestintää Jyväskylän yliopistossa. Opintojen ohessa päätin toteuttaa unelmani jumppien ohjaamisesta ja osallistuin aerobic-ohjaajan kurssille. Hain vauhtia ohjauksiin ulkomailta, ja vietin kesän 2000 Turkissa, missä pääsin ohjaamaan hotellin asiakkaille erilaisia tunteja. Seuraavan kesän vietin Italiassa, missä ohjasin kolme tuntia päivittäin. Näiden harjoitusten jälkeen olin valmis ohjaamaan Jyväskylän naisvoimistelijoissa ja kansalaisopistolla. Sieltä siirryin kaupalliselle salille Kuntomaailmaan vuonna 2002, ja sillä tiellä olen edelleen. 🙂

Jumppia ohjatessa kasvoi nälkä ymmärtää ihmiskehon toimintaa paremmin, ja niinpä hain opiskelemaan fysioterapiaa. Minulle oli suuri yllätys, miten haasteellisia opinnot olivat. Yliopistossa opinnot sujuivat rattoisasti, ja ehdimme opiskelukavereiden kanssa istua pitkillä lounailla ja kahveilla. Ammattikorkeakoulussa (ainakin fysioterapiaopinnoissa) oli aivan eri meininki. Ensiksi opiskeltiin täydet päivät koululla, ja illat kuluivat läksyjen ja tenttiin lukemisten parissa, huh! En kuitenkaan luovuttanut, vaikka välillä pohdin, olinkohan tehnyt oikean ratkaisun. Tiedostin myös sen, että viestintäalalla olisi huomattavasti paremmat mahdollisuudet tienata enemmän rahaa kuin fysioterapeuttina.

Valmistumiseni jälkeen tein fysioterapeutin pätkätöitä vähän siellä sun täällä, kunnes muutaman kuukauden kuluttua Kuntomaailmassa aukesi täysipäiväinen personal trainerin työ, jota tarjottiin minulle. Otin homman vastaan, ja kohta olen ollut täysipäiväisenä työntekijänä Kuntomaailmassa 12 vuotta!  Ja kyllä – inhoan edelleen pallopelejä ja kilpailuhenkistä urheilua! 😉

Minä vapaalla

Asun mieheni kanssa rivitalon päädyssä 5 km päässä Jyväskylän keskustasta. Olemme olleet yhdessä jo aika pitkään – kuukauden päästä täyteen tulee 15 vuotta! Ja ensi talvena vietämme 10-vuotishääpäivää.  Haaveenamme on oma, pieni talo järven rannalla, mutta vielä ei ole sopivaa löytynyt. Lapsia meillä ei ole, ja olenkin kirjoittanut blogissani lapsettomuudestani.

Olen luonteeltani introvertti ja viihdyn hyvin yksikseni. Kuormitun melusta ja hälystä ja väsyn liiasta sosiaalisuudesta. Kaipaankin usein rauhaa ja hiljaisuutta ja tarvitsen vapaita viikonloppuja, jolloin saan olla ihan rauhassa kotona ilman mitään kummempaa ohjelmaa.

Vapaa-ajallani tykkään tanssia, ja käyn viikoittain afrotanssi- ja parisalsatunneilla. Harrastan myös joogaamista kotona, nautin luonnossa liikkumisesta, elokuvista, lukemisesta, musiikista ja ystävien seurasta, sekä matkustamisesta. Tunnustan, että minun on vaikeaa motivoida itseäni voimaharjoitteluun, mutta yritän parhaani mukaan tehdä myös lihaskuntoharjoituksia, koska tiedän niiden tärkeyden. Pidän myös viinistä, erityisesti punaisesta, ja se luettakoon homejuustojen kera paheekseni.

Tämä on yksi lempimaisemistani, ja voisin tuijotella tätä tuntikausia.

Kirsin Kuntopiiri

Aloitin blogin pitämisen sisareni innoittamana Blogspotissa huhtikuussa 2011, ja ensimmäisen postaukseni olen tehnyt 23.4.2011.

Ensimmäinen blogibannerini.

 

Aloittaessani bloggaamisen, en edes tiennyt, mitä blogit ovat, mutta innostuin sisareni ideasta. Blogissahan yhdistyisivät kaksi ammatillista haavettani – kirjoittaminen, sekä kuntoilu. 🙂 Blogini alkuperäisenä ideana oli jakaa hyviksi kokemiani treeni- ravinto- ja hyvinvointivinkkejä, sekä kertoa omasta elämästäni kuntoilun näkökulmasta. Suunnilleen tällaisena blogini sisältö onkin pysynyt, mutta kirjoittelen myös mm. matkoistani, sekä muista itseäni koskettavista asioista, kuten lapsettomuudestani.

Pidän myös erilaisten tuotteiden ja treenivälineiden testaamisesta ja jaan kokemuksiani rehellisesti, vaikka kyseessä oliskin kaupallinen yhteistyö.

Jakamani kuntoiluvinkit ovat matalan kynnyksen vinkkejä – blogini ei ole suinkaan fitness- tai kuntosaliblogi, eikä täältä löydy ”kiiltokuvakuvia”, vaan blogini on ”kotikutoinen” – itseni näköinen.

Jos et ole aikaisemmin tutustunut blogiini, osviittaa blogini sisällöstä antavat mm. seuraavat postaukset:

 

Otan erittäin mielelläni myös lukijoilta toiveita vastaan, eli ei muuta kuin kommenttikenttään toivomuksia! 🙂

Minun on tarkoitus lähiaikoina muokata hieman blogini ulkoasua, vaihtaa uusi otsikkokuva, sekä tehdä tuohon sivun ylälaitaan muutama eri sivu, joiden alta löytyy materiaaleja. Pysy siis kuulolla!

Löydät minut myös Instagramista, Facebookista, Google+:sta, Twitteristä, sekä Bloglovinista.

Terkuin, Kirsi

 

Kommentit (0)