Iltavenyttely (25 min. venyttelyvideo)

Moikka!

Mulle on tullut tavaksi tehdä lyhyt jooga tai venyttely ennen nukkumaanmenoa. Venyttelyn tai joogaan 15-30 minuuttia lähes joka ilta, koska oon kokenut, että se rentouttaa ja rauhoittaa ihanasti. Tuntuu muutenkin mukavammalta mennä sänkyyn, kun keho on saanut pientä liikettä ja tuntuu vetreämmältä ja pehmeämmältä.

Tykkään tehdä illalla lempeitä ja rauhallisia venytyksiä – sellaisia, jotka voin tehdä mahdollisimman rennosti. Jos olen istunut pitkään sohvalla tv:n ääressä, tykkään aloittaa venytystuokion seisten verrytellen hieman selkää, mutta en tee voimakkaita tai vahvistavia venytyksiä ennen nukkumaanmenoa.

Tein teille videon, jossa on mun lempiliikkeitä iltaisin tehtävään venyttelyyn. Venyttelyn voi tehdä toki myös aamulla herättelemään kehoa lempeästi tai vaikkapa keskellä päivää tai heti töiden jälkeen pienenä palautus- ja rentoutushetkenä. Toimii loistavasti varsinkin silloin, jos olet seissyt pitkään.

Venyttelytuokio aloitetaan seisten, mutta seisten ollaan vain pieni hetki, ja sitten mennään lattialle istumaan ja makaamaan ja venytellään kevyesti koko vartaloa.

Harjoituksen lopuksi rentoudutaan hetki, jolloin voit halutessasi nostaa jalat seinälle. Jos kodissasi ei ole seinätilaa, voit nostaa jalat lepäämään vaikkapa sohvan tai sängyn päälle tai vain makoilla lattialla.

Ennen venyttelyä himmennän itse olohuoneen valot, laitan puhelimesta äänet pois päältä, suljen television, jne.  Pesen useimmiten hampaat ja kasvot ennen jo iltavenyttelyä, sekä vaihdan pyjamat päälle, jotta voin siirtyä venyttelyn jälkeen suoraan sänkyyn lukemaan ja sitten nukkumaan.

Pue siis venyttelyyn päälle rennot vaatteet (vaikkapa pyjamat), laita lattialle jokin pehmoinen alusta (esim. Jumppamatto), ja jos sinulta löytyy jokin viltti, nappaa se myös mukaan.

25 minuutin iltavenyttely

Onko sulla jotain tiettyjä iltarutiineja, mitä teet ennen nukkumaanmenoa?

Jos tykkäsit videosta, niin paina peukkua YouTubessa, ja kommentoi joko tänne blogiin tai YouTubeen, miltä tuntui. Teidän kommentit ilahduttavat mua paljon. 😊

Tässäpä vielä linkkejä muihin tekemiini venyttely- ja kehonhuoltovinkkeihin:

Aamuvenyttely (20 min. venyttelyvideo)

Perusvenyttelyt kuvallisina ja kirjallisina ohjeina

10 vinkkiä kehonhuoltoon

Kuvalliset venyttelyvinkit putkirullalla

Terkuin, Kirsi

hyvinvointi venyttely
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *