Aamuvenyttely herättelee ihanasti kehon ja mielen

Moikka!

Kiitos kaikista kommenteista ja viesteistä, joita sain erityisesti Instan ja Facen puolella liittyen eilen julkaisemaani kotitreenivideoon. 🙂 Kotitreenisvideoarja saakin heti jatkoa, ja tänään on tarjolla 20 minuutin mittainen aamuvenyttely. Kokeilepas vaikka heti huomenna aamulla!

Mulle on tullut tavaksi venytellä aamuisin. Yleensä etsin YouTubesta jonkin lyhyen aamujoogavideon, ja päivä lähtee ihanasti käyntiin, kun malttaa käyttää pienen hetken joogaan tai venyttelyyn. Yön aikana jäykistynyt keho vetreytyy ja myös mieli herää uuteen päivään.

Olen koonnut aamuvenyttelyvideolle lempiliikkeeni, mitkä tuntuvat kehossani parhaalta aamuisin. Harjoituksessa herätellään lempeästi koko vartaloa, mutta erityisesti selkäranka saa liikettä. Ainakin minulla on usein aamuisin jäykkä selkä. Aamuvenyttelyn harjoitukset tehdään enimmäkseen selinmakuulla ja istuen, joten jokin pehmeä alusta, kuten jumppamatto, on hyvä olla harjoituksessa mukana. Muita tarvikkeita tai välineitä et tarvitse.

Voit tehdä aamuvenyttelyn ihan yhtä lailla myös päivällä taukojumppana tai treenin jälkeen / leopopäivänä palauttavana harjoituksena, tai vaikka illalla ennen nukkumaanmenoa.

Jos kaipaat lisää vinkkejä venyttelyyn ja kehonhuoltoon liittyen, niin olen koonnut listan mielestäni parhaista joogakanavista YouTubessa, ja lista niistä löytyy täältä.

Jos kaipaat ennemminkin kuvallisia venyttelyohjeita, niin nappaa ne talteen täältä.

Ylävartaloa vetreyttäviä harjoituksia, jotka sopivat alkuverryttelyksi / ylävartalon herättelyksi aamulla / taukojumpaksi, löydät täältä.

Ja alavartaloa vetreyttäviä harjoituksia löydät täältä.

Kommentoi, jos kokeilit ja tykkäsit!

Terkuin, Kirsi

treeni-ja-ravinto venyttely jooga palautuminen
Kommentit (4)
 1. Tein tämän iltavenyttelyksi. Hyvät liikkeet!

  1. kirsinkuntopiiri
   17.4.2020, 22:09

   Kiva kuulla! 😊

 2. Kiitos! Hyvä venyttely vappuaamuksi :). Lempeästi herättelee sellän, joka minullakin on aamuisin jäykkä.

  1. kirsinkuntopiiri
   1.5.2020, 09:51

   Kiva kuulla! 😊 Hyvää vappua! 🌞🎈

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *