YouTuben parhaat joogakanavat

Olen muutaman viime vuoden ajan harrastanut säännöllisesti viikoittain ja välillä jopa päivittäin joogaa. Välillä herättelen aamulla kehon lyhyellä (10-30 min.) aamujoogalla, välillä rauhoitun illalla rentouttavalla joogalla, välillä teen dynaamisempia ja pidempiä vinyasa flow –joogaharjoituksia ja välillä teen hitaita yin jooga harjoituksia. Nykyisiin joogaharjoituksiin minua innostavat YouTuben eri joogakanavat.

Joogalla päivä starttaa mukavasti.

Aloitin joogaamisen noin 15 vuotta sitten ja osallistuin silloin Astangajoogan alkeiskurssille. Kävin kurssin jälkeen viikkotunneilla ja osallistuin myös alkeisjatkotunneille. Joogaharrastus kuitenkin keskeytyi, sillä sain kaupan päälle ärtyneen ischias-hermon. Eteentaivutuksia tuli yhtäkkiseltään liikaa, ja yritin pakottaa polveni suoriksi asennoissa, joissa hermot huusivat hoosiannaa.
En palannut enää astangajoogan pariin, sillä koin, ettei voimajooga ollut juuri sitä, mitä kaipasin elämässäni. Ohjasin niihin aikoihin runsaasti ryhmäliikuntatunteja, enkä hakenut joogasta voimakkaita asentoja ja chaturanga-punnerruksia, vaan olisin kaivannut enemmän rentoutumista.
Päätinkin kokeilla hathajoogaa, joka tuntui paremmalta. Vuosien varrella olen käynyt satunnaisesti eri paikoissa erilaisilla joogatunneilla – olen tutustunut astangan ja hathan lisäksi yin joogaan, vinyasa flow joogaan ja kundaliinijoogaan. Kaikissa näissä joogamuodoissa on oma viehätyksensä, enkä halua harjoittaa vain yhtä ainoaa joogamuotoa.
Säännöllisemmän joogaharjoittelun aloitin taas muutama vuosi sitten, kun löysin YouTuben joogavideot. Muistaakseni podin flunssaa ja tulin etsineeksi flunssaa helpottavia harjoituksia, kun törmäsin Youtuben joogavideoihin. Innostuin siitä, että pystyn toteuttamaan harjoitukset helposti kotona ja voin valita juuri tilanteeseeni soveltuvan ja sopivan mittaisen joogan. Lisäksi saan tehdä harjoitukset omassa rauhassani ja omaan tahtiini.
Olen kerännyt listan hyviä joogakanavia, joista teen vaihdellen lähes päivittäin jonkin harjoituksen. Kanavat ovat laadukkaita, ja ne ovat tuottaneet minulle paljon iloa, joten ajattelin jakaa suosikkikanavani myös teille. Kanavilta löytyy niin aloittelijoiden kuin edistyneiden harjoituksia. Harjoitusten kestot vaihtelevat muutamasta minuutista 90 minuuttiin, ja joogatyylejä on useita erilaisia. Jos et ole koskaan aikaisemmin joogannut, suosittelen kuitenkin osallistumaan live-ohjatulle joogatunnille, jossa saat henkilökohtaista opastusta oikeista jooga-asennoista.

Tässä minun mielestäni YouTuben parhaat joogakanavat aakkosjärjestyksessä:

Anita Goa
Ihana persoona, joka rakentaa ihania ja vaihtelevia flow joogaharjoituksia! Yksi ehdottomista lemppareistani!
Viimeisimmäksi tein muutama päivä sitten tämän puolen tunnin aamujoogan:

 
Brett Larkin Yoga
Brettin kanavalta löytyy erilaisia joogatyylejä, ja Brettillä on ihana lempeä tapa opettaa.
Tämän iltajoogan voi tehdä vaikkapa sängyssä: https://youtu.be/wh9YzPhtEK0
 
Do Yoga With Me
Tältä kanavalta löytyy useiden eri joogaopettajien erilaisia ja erimittaisia tunteja.
Esimerkiksi Melissan iltajooga on ihana.
 
Fightmaster Yoga
Tämä on toinen lempparini. Laadukkaita videoita, ihania tunteja ja ihana Lesley!
Viimeisimpänä olen tehnyt Lesleyn tunnin mittaisen hathajoogan.
 
Fiveparks Yoga
Myös Erin kuuluu lempiopettajiini YouTubessa. Hänellä on ihanan vaihtelevia ja mielikuvituksellisia tunteja. Kyllästyn itse helposti saman toistoon, joten nautin Erinin vaihtelevista harjoituksista.
Yksi lemppariharjoituksistani on Mandala Flow, jossa kääntyillään matolla eri suuntaan ikään kuin kehää kiertäen.
 
Heart Alchemy Yoga
Tältä kanavalta löytyy erityisesti voimajoogaharjoituksia sellaisille päiville, kun haluan saada hien pintaan.
Viimeksi tein Mandala Flow harjoituksen viime sunnuntaina.
 
Melissa West
Kun haluan rauhoittua ja rentoutua, joogailen usein Melissan videoita.
Viimeksi tein jokin aikaa sitten Melissan aamu yin joogan.
 
O’M Yoga
Maryn kanavalta löytyy erimittaisia ja eritasoisille joogaajille suunnattuja tunteja. Pidän Maryn positiivisesta olemuksesta ja erilaisista harjoituksista.
Kokeil esim. ruuansulatusta auttavaa harjoitusta.
 
SarahBethYoga
Sarahin joogakanavalta löytyy mm. mukavan lyhyitä aamu- ja iltajoogaharjoituksia tilanteisiin, jolloin ei ole aikaa joogata tuntia.
Miten olisi esim. 20 minuutin mittainen aamujooga?
 
Sleepy Santosha
Tältä kanavalta löytyy ihania, lempeitä joogaharjoituksia.
Onko aamu takkuinen, eikä huvita nousta sängystä? Kokeile tätä 10 minuutin mittaista aamujoogaa sängyssä. Lähtisikö päivä siten käyntiin?
 
The Yoga Ranger Studio
Tällä kanavalla on erityisesti rauhallista yin joogaa ja restoratiivista joogaa. Aprillella on ihana, rauhallinen tyyli ohjata.
Olisiko lempeä 30 min. jooga silloin paikallaan, kun väsyttää?
 
Tim Senesi Yoga
Kiva välillä joogata myös miesohjaajan opastamana. 😉 Tim opastaa erityisen tarkasti asentojen linjaukset.
Testaa vaikkapa Timin tunnin mittainen koko vartalon joogaharjoitus.
 
Yoga With Adriene
Adrienen joogakanava sai minut innostumaan kotijoogasta. Adrienella on jokin ihana sanoma jokaisella joogatunnillaan, lempeän salliva opetustyyli, sekä ripaus tai pari huumoria jokaisella videolla. Jos haluat hyvälle tuulelle, valitse Adrien!
Muistaakseni Adrienin joogaharjoitus, joka sopii flunssaiselle, oli ensimmäisiä tekemiäni YouTube joogavideoita nelisen vuotta sitten.
 
Yoga with Kassandra
Kassandran kanavalta löytyy erilaisia ja erimittaisia harjoituksia.
Chakra yin jooga on yksi ihanimmista harjoituksista, mitä olen tehnyt.
 
Yoga TX
Eri ohjaajien pääsääntöisesti alle 30 min. harjoituksia tilanteisiin, jossa haluat joogata, mutta et ehdi viettää 90 minuuttia matolla.
Miten olisi esimerkiksi puolen tunnin Detox flow? 🙂

Illalla jooga rauhoittaa ja rentouttaa ennen nukkumaanmenoa.

Löytyykö täältä muita, jotka ovat koukussa You Tube joogaan? Onko vinkata muita hyviä kanavia, mitä en ole vielä löytänyt? 🙂
Joogaterkuin, Kirsi
 
 

Kommentit (6)
 1. Osoitteessa yogagirl.com on ihania ja viikoittain vaihtuvia joogatunteja ilmaiseksi. Tykkään! 🙂

  1. kirsinkuntopiiri
   25.10.2018, 12:49

   Kiitos vinkistä! Testaankin tätä seuraavaksi! 🙂

 2. Eija/Lentävä joogamatto
  25.10.2018, 14:58

  Testailin keväällä Youtubea, muutamaa sovellusta, Yogobea ja Yogaiaa, tässä linkki blogikirjoitukseeni Youtubesta: https://www.stoori.fi/lentava-joogamatto/nettijoogat-testissa-osa-2-4-youtube/
  Kiitos Kirsi, tästä sain monta vinkkiä kokeilla joogaa lisää netistä! 🙂 Olen tosin ollut onnellinen Yogaia-sovelluksen käyttäjä jo 5 kuukauden ajan, koska keväällä oli tarjous puoleen hintaan puoli vuotta (siis vajaan kympin kuussa).
  Kannattaa tykätä Yogobe- ja Yogobe Suomi-sivuista Facebookissa, koska maanantaisin sitä kautta saa aina ilmaisen joogavideon <3

  1. kirsinkuntopiiri
   25.10.2018, 16:17

   Kiitos Eija vinkeistä! 🙂 <3 Tätyypä lukaista tuo sinun postauksesi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *