Salaattia kurkumakanalla ja Auralla – terveellinen herkkukombo

Salaattia kurkumakanalla ja Auralla -annos taitaa sisältää suurinpiirtein kaikki juuri tämän hetken lempimakuni. Keväällä tekee mieli syödä entistäkin enemmän tuoreita hedelmiä ja vihanneksia. Niihin kivaa kontrastia tulee maukkaista pähkinöistä ja Aura-juustosta – kyllä minä kuulun ehdottomasti niihin, jotka rakastavat.

Salaattia kurkumakanalla ja Auralla   Ruokapäytä

Kanasalaattia

Kurkuma on vuosituhansia käytössä ollut mauste, jonka arvostus on perustunut sen terveysvaikutuksiin, hienoon makuun ja väriin. Kiinnostus kurkumaan on kasvanut ruokamedioissa viime vuoden aikana juuri sen suurten terveysvaikutusten vuoksi. Kurkuma on pääraaka-aineena myös halvempaan ja yleisempään mausteeseen curryyn, jonka keltainen värikin tulee kurkumasta.

Kurkuma sopii erinomaisesti kanan kanssa. Tärkeää on vain kysytellä kurkumaa kymmenisen minuuttia, että sen maku ja aromit pehmenevät. Jos sen lisää suoraan ruokaan, on maku liian kitkerää.

Salaattia kurkumakanalla ja Auralla

salaattia ja yrttejä

avokado

vesimelonisiivu

hunajacashew-pähkinöitä

paistettu kanan rintafile 

oliiviöljyä, limeä

Aura-juustoa

  1. Paista kanan rintafile öljyssä.
  2. Mausta suolalla, pippurilla ja kurkumalla. Huom. kurkuman tulee antaa hautua kymmenisen minuuttia, muuten sen maku jää kitkeräksi.
  3. Lastaa aineet valmiiksi annoksiksi lautasille.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *