Salaatti basilikabroilerista ja granaattiomenasta
Ruokaisa salaatti on parhailmmillaan maukasta ja täyttävää ja sen voi nauttia keleistä riippuen kylmänä tai lämpimänä. Plussaa on aina maukas kastike ja salaatin kaunis esillepano. Granaattiomenan upean tummanpunainen väri on muutakin kuin upeaa väriä annoksessa. Se kertoo korkeasta antioksidanttipitoisuudesta. Tässä vitamiini- ja hivenainepitoinen hedelmä on myös tämän satokauden herkku. Granaattiomenan siementen irrottamisen tekniikkaa kannattaa hieman harjoitella. (Alimpana video granaattiomenan siementen helppoon irrottamiseen hedelmästä.)
Salaatti basilikabroilerista ja granaattiomenasta
n. 200 g baby-pinaattia
3 granaattiomenaa
(broileri- ja kastikeaineet alla)
- Kypsennä broilerit ja valmista kastike alla olevien ohjeiden mukaisesti
- Irrota granaattiomenista siemenet
- Asettele kulhoon pinaatit, broilerit ja granaattiomenan siemenet
- Voit käyttää broilerit lämpiminä tai jäähdytettyinä
- Kaada päälle kastike
Sitruunainen basilikabroileri
n. 300 g broilerin rintafileitä
oliiviöljyä paistamiseen
1 ruukku basilikaa
1 sitruuna
- suolaa, pippuria
- 1 valkosipulin kynsi
- Ruskista öljyssä kevyesti valkosipulinkynsi
- Pilko broilerit palasiksi pannulle ja mausta suolalla ja pippurilla
- Revi sekaan basilikan lehdet
- Kypsytä broilerit, basilikan lehdet kutistuvat ja niiden maku imeytyy broileriin
- Purista sekaan sitruunanmehu
Salaattikastike
dl omenaviinietikkaa
1 rkl Dijon-sinappia (tai vastaavaa)
0,5 dl oliiviöljyä
1 sitruunanmehu
1 tl hunajaa
Sekoita kaikki aineet keskenään.
P.S. Siemenet ovat todella värjääviä. Ainakin aluksi kannattaa käyttää esiliinaa ja helposti pestävää alustaa. Siementen irrottamiseen on tarjolla paljon erilaisia vinkkejä. Tässä paras oma suosikkini tekniikasta, miten saat siemenet helposti irti hedelmästä: