Inspirations
Inspirations

Pääsiäisen koko alkuruoka, tuoreempaa ja värikkäämpää

Pääsiäisen koko alkuruoka

Moni on toivonut teveellisiä ja kauniita pääsiäisreseptejä. Tässä viime vuoden suosikkisetissä on monia ideoita, jotka sopivat yhtä hyvin aamu-, väli- ja iltapaloiksi.

Alkuruoat ovat minusta usein parasta. Erilaisissa puffeteissakin syön usein vain alku- ja jälkiruokapöydistä. Toisaalta, jos ei halua noudattaa mitään eritystä pääsiäisruokatraditiota tai vaikka haluaa keventää juhlapäivänäkin, sopii tämä setti vaikka koko ateriaksikin.

*Kaupallinen yhteistyö Verso Food

Pääsiäisen koko alkuruoka

Yrttinen siemennäkkileipä

3 suurta kananmunaa

10 rkl auringonkukansiemeniä

4 rkl pellavansiemeniä

5 rkl kurpitsansiemeniä

7 rkl Verso Härkäpapurouheseosta

4 rkl mantelijauhetta

kourallinen tuoreita yrttejä (esim. rosmariinia, basilikaa, ruohosipulia ja timjamia)

  • Jauha härkäpapurouheseos tehosekoittimen silppurissa tai monitoimikoneessa jauhemaiseksi, saa jäädä hieman rakeiseksi.
  • Silppua yrtit ja riko kananmunat.
  • Sekoita kaikki aineet pehmeäksi taikinaksi ja kaulitse ja painele levyksi.
  • Jos taikinasta tulee liian pehmeää, lisää härkäpapurouheseosta.
  • Leikkaa paloiksi. Paista 160 asteessa 20 minuuttia.

Punajuurihummus

1 dl Verso Härkäpapurouheseosta

600 g valmiiksi kypsiä kikherneitä

2 punajuurta

2 valkosipulinkynsi

1 sitruunanmehu

(3 rkl Tahinia)

1 tl juustokuminaa

suolaa, mustapippuria

1 dl oliiviöljyä

  • Jauha härkäpapurouheseos tehosekoittimen silppurissa tai monitoimikoneessa jauhemaiseksi, saa jäädä hieman rakeiseksi.
  • Valuta kikherneet ja punajuuret.
  • Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi veitsellä.
  • Soseuta kikherneet ja punajuuret sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon muut ainekset.
  • Tarjoa yrttisen siemennäkkileivän ja vihannessuikaleiden kanssa.

Porkkanaruukut

Porkkanoita (3 / ruukku)

persiljaa

punajuurihummusta

  • Kuori porkkanat ja muotoile tarvittaessa pienemmiksi terävällä veitsellä.
  • Tee porkkanoiden päähän reiät viinipullonavaajalla (korkkiruuvi).
  • Asettele laseihin punajuurihummusta.
  • Nosta lasit saviruukkuihin.
  • Laita pienennettyjä porkkanoita pystyyn hummukseen.
  • Asettele persiljat porkkanoiden reikiin lehdiksi.

Porkkanakeitto

1 kg porkkanoita

1/2 dl Verso Härkäpapurouheseosta

1 valkosipulinkynsi

vettä

1 prk kookosmaitoa

1 kasvisliemikuutio

suolaa, pippuria, paprikajauhetta

pieni pala inkivääriä

  • Kuori ja paloittele porkkanat.
  • Käytä Verso Härkäpapurouheseos tehosekoittimessa tasaiseksi.
  • Kuori ja silppua inkivääri.
  • Lisää kasvisliemikuutio ja inkiväärisilppu veteen ja keitä porkkanat siinä pehmeiksi.
  • Kaada ylimääräinen vesi pois.
  • Soseuta sauvasekoittimella.
  • Mausta ja lisää kookosmaito.
  • Sekoita ja tarjoile.

Jokaisessa näistä alkuruoista (keitto, siemennäkkäri ja hummus) käytin Verso Härkäpapurouheosta. Sen kätevyys minusta piileekin juuri siinä, että sitä voi käytännössä lisätä ruokaan kuin ruokaan. Koostumus ei juurikaan muutu, tai usein hieman paranee. Sama maun kanssa. Ja proteiinilisä on tosi merkittävä. Rouheseos muuttuu muutamassa sekunnissa jauhemaiseksi blenderissä tai yleiskoneen silppurissa.

Kotimaisella härkäpaputuotteella rikastettuna tämä alkuruokasettikin tosiaan käy ihan täysipainoiseksi ateriaksi. Lisäksi tämä alkuruokasetti on myös maidoton ja sokeriton sekä vege.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *