Ojentajat kuntoon parilla teholiikkeellä

Ojentajien kunnossa pitäminen vaikuttaa ryhtiin ja koko hartiaseudun, lapojen ja niskan alueenkin hyvinvointiin ja verenkiertoon. Ojentajat veltostuvat helposti, koska esim. istumatyössä ne eivät aktivoidu juuri lainkaan. Siksi niiden kunnosta kannattaa huolehtia täsmäliikkeillä säännöllisesti.

Ojentajat kuntoon parilla teholiikkeellä

Ojentajat on pieni lihasryhmä, joka reagoi paremmin intensiteettiin kuin määrään. Silloin treeniksi riittää parikin erilaista liikettä, 7-8 toistoa on hyvä määrä ja kaksi tai kolme sarjaa.

Kuvien liike eli ojentajapunnerrus on perinteinen ja tehokas. Sen voi tehdä tangolla tai käsipainoilla. Tankoa käytettäessä otetaan hieman hartioita kapeampi ote.

Toinen tehokas ojentajaliike on penkkipunnerrus. Eli käy selinmakuulle penkille normaaliin tapaan, mutta ote tangosta saa olla nyt hieman kapeampi, jolloin kyynärpäät aukeavat hyvin sivuille. Tangossa kannattaa pitää itselleen suuria painoja ja toistoiksi riittää 6-8 per sarja parilla toistolla.

Ojentajia on myös hyvä venytellä, kts. kuvat ja ohjeet aikaisemmasta postauksesta Käsien venyttely palauttaa tehokkaasti. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *