Mansikkasalaatti lämpimällä halloumilla – grilliruoan lisuke tai lämmin lounas
Yleensä meillä korkataan grillikausi vappuna tai sen jälkeen, mutta tänä vuonna tehtiin ensimmäiset muurikkaruoat jo pääsiäisenä. Tämä mansikkahalloumisalaatti oli yksi viime kesän suosikkejamme grilliruokien lisukkeena. Nyt kevättavella olen tehnyt sitä myös usein lounaaksi. Halloumi tuo salaattiin kivasti lämpöä.
Olen kertonutkin opiskelevani lisää Ayurvedan oppeja ja yksi sen perusajatuksia ruokailun suhteen on suosia ruoassa lämpöä, koska silloin ruoka sulaa helpommin. Salaattiin saa nopeasti lämpöä juuri lämpimillä pehmeillä juustoilla, lisäämällä sekaan kypsiä kasiksia tai vaikka vain kukkurallisen kuumia linssejä.
Ayurvedan mukaisesi ruoassa on hyvä olla myös runsaasti erilaisia makuja, kuten satvista (omenaviinietikka) sekä makeaa (balsamico ja mansikat) sekä kosteutta (oliiviöljy ja kastikkeet).
Lisää blogin kasvisruokareseptejä löydät täältä.
Mansikkasalaatti lämpimällä halloumilla
Salaattia, tomaattia ja kurkkua
Tuoreita mansikoita
Halloumia
Avokadoa
Auringonkukansiemeniä
Oliiviöljyä
Omenaviinietikkaa
Ripaus suolaa ja pippuria
Makeaa balsamicoa
- Huuhdo ja pilko salaattivihannekset matalaan astiaan.
- Asettele päälle mansikat ja avokadot paloina.
- Ripottele pinnalle siemeniä.
- Kostuta oliiviöljyllä ja omenaviinietikalla.
- Mausta ja koristele balsamicolla.
Tämä näyttää ja kuulostaa niin hyvältä!!:) Muutenkin kesällä ruokaisat salaatit maistuvat parhaiten lämpimällä, ja ovathan hedelmät, marjat ja vihannekset myös parhaimmillaan.
Mietin, voisikohan Halloumin tilalta käyttää tässä sitä uunifetaa?
Ida
http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa
Hei Ida, kiitokset piristävästä kommentistasi. Tuoreet kesäherkut on niin namia. Uunifeta sopii hyvin salaattiin, varmasti tähänkin. Tein jo muutama vuosi sitten uunifetaa terttutomaattien keskellä ihan pannulla grillissä ja siitäkin tuli ihana lämmin salaatti: https://blogit.terve.fi/inspirations/grilliherkut-ja-ihanat-lisukkeet-fetasta-ja-kasviksista/