Kuukalenteri 2019 ja kuun vaiheiden vaikutukset ihmisiin

Kuukalenteri 2019 ja kuun vaiheiden vaikutukset ihmisiin

Kuukalenteri 2019

Tämän viikon luonnonilmiöt täysikuu sekä täydellinen kuunpimennys ovat taas puhututtaneet paljon ja vaikuttaneet moneen asiaan; niin säähän, meihin ihmisiin kuin eläimiinkin. Jos oma toiminta on tuntunut viime päivinä hankalalta, älä välitä, tilanne on vain väliaikainen ja tästä on hyvä taas edetä kohti uusia asioita.

Kuulla on suuri vaikutus omaan energiaan, uneen ja hyvinvointiinkin. Kuun vaiheiden vaikutuksia voi myös hyödyntää huomioimalla ne oman elämän suunnittelussa jo etukäteen. Tässä on kuukalenteri koko vuodelle 2019 ja sen alla kuun vaikutuksia ja suosituksia, miten niitä kannattaa hyödyntää omassa elämässä.

Moni niistä on perinteisiä uskomuksia ja tapoja. Nykyaika ei enää pyöri kuun vaiheiden ympärillä ja ne on käytännössä usein jo täysin unodettu. Siksi onkin mielenkiintoista tutkia niitä ja miettiä, mitä kaikkea niiden koetaan vaikuttavan meihin ja miten niitä voisi itse kokeilla ja hyödyntää.

Tammikuu

Uusikuu 6.1.

Kasvava puolikuu 14.1.

Täysikuu ja täydellinen kuunpimennys 21.1.

Vähenevä puolikuu 29.1.

Helmikuu

Uusikuu 4.2.

Kasvava puolikuu 12.2.

Täysikuu 19.2.

Vähenevä puolikuu 26.2.

Maaliskuu

Uusikuu 6.3.

Kasvava puolikuu 14.3.

Täysikuu 21.3.

Vähenevä puolikuu 28.3.

Huhtikuu

Uusikuu 5.4.

Kasvava puolikuu 12.4.

Täysikuu 19.4.

Vähenevä puolikuu 26.4.

Toukokuu

Uusikuu 4.5.

Kasvava puolikuu 12.5.

Täysikuu 18.5.

Vähenevä puolikuu 26.5.

Kesäkuu

Uusikuu 3.6.

Kasvava puolikuu 10.6.

Täysikuu 17.6.

Vähenevä puolikuu 25.6.

Heinäkuu

Uusikuu 2.7.

Kasvava puolikuu 9.7.

Täysikuu, Kuunpimennys 16.7.

Vähenevä puolikuu 25.7.

Elokuu

Uusikuu 1.8.

Kasvava puolikuu 7.8.

Täysikuu 15.8.

Vähenevä puolikuu 23.8.

Uusikuu 30.8.

Syyskuu

Kasvava puolikuu 6.9.

Täysikuu 14.9.

Vähenevä puolikuu 22.9.

Uusikuu 28.9.

Lokakuu

Kasvava puolikuu 5.10.

Täysikuu 13.10.

Vähenevä puolikuu 21.10.

Uusikuu 28.10.

Marraskuu

Kasvava puolikuu 4.11.

Täysikuu 12.11.

Vähenevä puolikuu 19.11.

Uusikuu 26.11.

Joulukuu

Kasvava puolikuu 4.12.

Täysikuu 12.12.

Vähenevä puolikuu 19.12.

Uusikuu 26.12.

Kuun vaiheiden vaikutukset ihmisiin

Uudenkuun aikana kannattaa tehdä päätöksiä

Uudenkuun vaihe kestää pari päivää. Uudenkuun aikaan kuun sijainti on yhtenevä auringon kanssa ja uusi kierto alkaa. Tämä on hyvä aikaa asettaa itselleen tavoitteita ja tehdä päätöksiä; lopettaa huono tapa tai tehdä pidempiaikaisia suunnitelmia. Silloin voi remontoida ruokavalion tai tehdä puhdistavan paaston. Mieli on helpommin hallittavissa uudenkuun aikaan. Silloin on helpompi keskittyä, sulkea pois ylimääräiset asiat ja hallita suurempiakin muutoksia.

Uudenkuun aikana kannattaa meditoida, tutkistella omaa mieltä tai tehdä paasto.

Kasvava puolikuu

Kun kuuvalo voimistuu ja kuu kasvaa kohti puolikuuta, kokee elimistö kaikki aineet voimakkaampina. Silloin kannattaa aloittaa vitamiinikuuri, mutta toisaalta myös ehkä tarkkailla oman painon karkaamista. Toisaalta, jos haluat lisätä painoa, on nyt sille oikea hetki. Elimistö imee itseensä tavallista voimakkaammin sen mitä syöt ja juot, eikä helposti halua palata takaisin normaaliin. Alkoholin kanssa kannattaa olla varovainen.

Nyt on hyvä aika leikata hiukset ja kynnet, jos haluat vahvistaa ja kasvattaa niitä. Iho ja hiukset ovat vastaanottavaisia ja nyt saa täyden hyödyn irti öljyistä, voiteista ja maskeista. Nyt ei kannata aloittaa puhdistavia kuureja, ne voivat olla haastavia. Hedelmiä tuottavia puitakaan e kannata leikata nyt.

Tämä vaihe kestää yhteensä lähes kaksi viikkoa. Nyt kannatta keskittyä vahvistavaan ja voimaa antavaan tekemiseen. Nyt voi olla myös hyvä hetki uudelle työlle, lainalle, sijoittamiselle tai uuden asunnon hankinnalle. Töissä kannattaa tehdä sopimuksia, hankkia uusia kumppaneita ja sitoutua uusiin haasteisiin.

Täysikuu

Kuu on nyt aurinkoa vastapäätä ja sen valo on suurimmillaan. Kehomme ja sen kudokset ovat nyt paineen alaisina. Vaistomme ovat herkkinä. Elimistö kerää helposti nestettä ja turvotusta. Tunteetkin herkistyvät helposti ja saattaa ilmetä unettomuutta tai intensiivisempiä unia. Nyt kannattaa yrittää ottaa asiat huumorilla ja välttää riitoja.

Nyt ei kannata aloittaa mitään hoikustumiseen tähtäävää diettiä. Lääkkeiden kanssakin kannattaa olla varovainen ja yrittää välttää päänsärkyä, joka voi olla nyt tavallista voimakkaampaa.

Varsinainen täysikuun vaihe on lyhyt ja kun se on voimakkaimmillaan haava vuotaa enemmän verta ja kuukautiset voimistuvat. Sanotaan myös, että kaikki mitä teet 6 tuntia ennen tai jälkeen täysikuun, johtaa menestykseen.

Vähenevä puolikuu

Kun kuu alkaa pienentyä, myös kroppamme pyrkii hankkiutumaan eroon kaikesta ylimääräisestä. Nyt elimistöstä voi olla helpompaa poistaa rasvoja, nesteitä ja kuonoja. Nyt kannattaa aloittaa puhdistava kuuri, hankkiutua eroon liiasta energiasta, turvotuksesta tai ärtyneestä mielestä. Kannattaa juoda paljon puhdasta vettä.

Nyt voit puhdistaa kotia ja elimistöä ja poistaa niistä kaikkea ylimääräistä. Tämä tunnetaan myös hyvänä aikana hampaiden hoitoon ja kirurgisiin toimenpiteisiin. Nyt on hyvä aika istuttaa tai leikata vihanneksia, marjapensaita ja hedelmäpuita. Nyt on myös otollinen aika voimaa ja kestävyyttä vaativaan tekemiseen.

P.S. Luitko jo edelliset kirjoitukset: Näin ruosteenpunainen täysikuu vaikuttaa meihin ja Näin täysikuu vaikuttaa meihin astrologiassa?

hyvinvointi unettomuus mieli
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *