Näin täysikuu vaikuttaa meihin (astrologiassa)

Näin tämän vuorokauden täysikuu vaikuttaa meihin Pari aikaisempaa täysikuuaiheista postausta ovat olleet täällä blogissa tosi suosittuja. Ehkä sattumaa, mutta tämän viikonlopun täydenkuun aikana olen törmännyt aihetta käsittelevään sisältöön niin monessa paikassa, että voisin itsekin kirjoittaa siitä taas hieman lisää, mutta nyt taas erilaisesta näkökulmasta, tällä kertaa astrologisesta.

Tämä täysikuu nimittäin sijoittuu astrologiassa Kaloihin, jota itsekin edustan, ja sen sanotaan vaikuttavan kalojen merkeissä syntyneisiin voimakkaimmin.

Astrologia on aiheena herättänyt meillä kotona vilkasta keskustelua parin viime viikon aikana. Tytär on ollut keskustelussa se liikkeellepaneva voima, ja miesväki taas on osoittaunut keskustelulle varauksellisuutta, mikä ei kai ole kovin yllättävää.

Yleensä astologia kai yhdistetään lehtien viihdettä edustaviin horoskooppiennusteisiin. Löydän itse silti helposti yhtäläisyyksiä saman taivaanmerkin alla syntyneistä merkeistä. Vaikka en ole tämän aiheen asiantuntija, niin tyypillisenä Kalojen edustajana innostun helposti näistä henkisistä itsetutkiskeluaiheista tyttären, toisen Kalojen edustajan, kanssa. Herkkien kalojen sanotaankin innostuvan kaikesta luovasta ja mystisestä muutenkin.

Koska astrologia on kuitenkin tuhansia vuosia pintansa pitänyt aihepiiri, annetaan sen historiallekin oma pieni kappaleensa:

Astrologian tie tähän päivään

Vaikeasti tulkittavalla alueella nykytieteen näkökulmasta tosiaan liikutaan astrologiassa, joka perustuu tähtien liikkeisiin. Astrologia juontaa juurensa jo muinaisiin siviilisaatioihin, joissa papit seurasivat tähtien liikkeitä. Ennustaminen on aina kiinnostanut ihmisiä. Aleksandriassa Egyptissä elänyt tähtitietielijä, maantieteilijä ja astrologi Ptolemaios teki vuosisatojen ajan astrologian perusteoksena säilyneen Tetrabibloksen.

Varhaiset kristityt eivät hyväksyneet astrologiaa, mutta renessanssiaikana se tuli taas suosituksi Euroopassa. Tähtitieteilijä Johannes Kepler laati planeettojen liikkeitä koskevia teorioita ja halusi asettaa astrologian tukevasti matemaattisten lakien piiriin. Myöhemmin uusi aurinkokeskeinen käsitys sivuutti maakeskeisen astrologian. 1700-luvun lopussa astrologia oli poistunut yliopistoista ja 1800-luvulla vain saksalaisessa yliopistossa oli astrologian yksittäistä opetusta.

Nykyinen tiedeyhteisö pitää astrologiaa pätemättömänä, koska astrologisen perinteen väittämiä vaikutuksia ei olla voitu tarpeeksi todentaa kontrolloiduissa tutkimuksissa.

Joitain puoltavan suuntaisia tutkimustuloksiakin on saatu aikaan. Muutamat suomalaiset ovat tutkineet astrologiaa tilastotieteellisesti. Systeemianalyysin dodentti Kyösti Tarvainen tarkasteli arvostetuimpien astrologien lausuntoja kolmelle suosituimmalle aihepiirille: 1. Ihmisen luonne syntymäkartan perusteella. 2. Ihmissuhteet kumppanien syntymäkarttojen yhteyksien perustellaa 3. Transiitit, joissa on tarkasteltu eri ajankohtien planeetta-asemien suhdetta ko. henkilön syntymäkarttaan ja sen ajankohtaista vaikutusta häneen. Kaikissa näissä kolmessa aiheessa tehdyt tarkastelut antoivat tilastollisesti merkittävää tukea astrologialle (postauksen lopussa viitetiedot ko. *aineistoihin).

Täysikuu kaloissa

Takaisin aiheeseen eli siihen, että tämän vuorokauden täysikuu on Kalojen horoskoopissa. Astrologisessa näkökulmassa jokaisella täysikuulla on myös tähtikartan ajankohtaiseen tilanteeseen liittyvät omat ominaisuutensa ja juuri tänään niiden vaikutus on suurin Kaloille, mutta samat taajuudet ja ominaisudet vaikuttavat kaikkiin muihinkin.

Täydenkuun aikaan ihmisten herkkyys yleensäkin nousee ja tunteet voivat olla pinnassa. Kalojen merkissä asia tuskin ainakaan pienenee.

Tällaisia mahdollisuuksia olisi eri astrologien mukaan luvassa tämän viikonlopun täysikuun myötä:

 • Viimeiset 9 viikkoa ovat olleet monien asioiden epäselvää mietiskelyä. Tämä täysikuu auttaa meitä näkemään selvästi, mitä haluamme ja mitä meidän kannattaa tehdä.
 • Silmät ja sydän auki on nyt helppoa nähdä, mikä on oikein ja kulkea sen suuntaan. Suraavissa projekteissa on mahdollista konkretisoida omia haaveita ja toetuttaa sitä mikä on hyvää ja oikein, kerätä pitkän ajan hedelmiä. Nyt on aika tehdä niihin liittyviä  päätöksiä.
 • Epävarman ja -selkeän kauden jälkeen kaikkialla on universaalia voimaa pureutua oikeilta tuntuviin asioihin niin sisäisesti kuin ulkoisestikin ja saada asiat eteenpäin.
 • Tähän kohtaan voidaan myös ankkuroitua hetkeksi nauttimaan Kalojen alueen runollisuudesta, musiikista ja mystisestä taiteesta, näkymättömän maailman visioista ja unelmista. Juuri tänään voisi olla parasta hakeutua vesistön äärelle ja päästä oman elämän ”flowhun”. Tämä tysikuu on myötätuntoinen, se voi otaa vastaan surun ja kivun muuttaa ne hyvyyden uudeksi energiaksi.

Kuvissa on muuten ”väärä” taivaankappale tekstiin nähden; ylimmässä laskeva aurinko ja kahdessa seuraavassa seuraavana aamuna nouseva aurinko.

 1. *Tarvainen, Kyösti: Ordinary astrology works on the Gauquelins’ data. The astrological journal, March/April, 2012, 54. vsk, nro 2, 5-24. The Astrological Association of Great Britain. (englanniksi)
 2. Tarvainen, Kyösti: A test of overall validity of astrological statements in the handbook by Sakoian and Acker. Correlation, March/2012, 28. vsk, nro 1, 5-24. The Astrological Association of Great Britain. (englanniksi)
 3. Tarvainen, Kyösti: Henning’s synthesis method shows validity of astrology in the Gauquelins’ data. Correlation, 2012, 28. vsk, nro 1, 25-43. The Astrological Association of Great Britain. (englanniksi)
 4. Tarvainen, Kyösti: Favorable astrological factors for mathematicians. Correlation, 2013, 29. vsk, nro 1, 39-51. The Astrological Association of Great Britain. (englanniksi)
 5. Tarvainen, Kyösti: Tutkimus klassisesta synastriasta, kompositiokartoista ja Davisonin kartoista,. Astro Logos, 2010/joulukuu, nro 77, 14-23. Suomen astrologinen seura ry. (englanniksi)
 6. Tarvainen, Kyösti: Do transits, solar arcs or progressions influence spouses’ will to have a baby?. NCGR Research Journal, Fall 2015, 5. vsk. National Council for Geocmis Research. (englanniksi)
hyvinvointi uupumus unettomuus mielenterveys
Kommentit (1)
 1. Joo, samaa mieltä1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *