Bataatti- ja porkkanaranskalaiset Aura- ja avokadodipeillä
Bataatti- ja porkkanaranskalaiset dipeillä toivepostauksena (TB) viikonlopun herkkuhetkiin.
Herkullisemmat ja terveellisemmät versiot perinteisille rankalaisille perunoille voi valmistaa porkkanasta ja bataatista. Molemmat ranut ovat tosi herkullisia syötäväksi ihan sellaisenaan mausteisten dippikastikkeiden kanssa tai esim. broilerin fileiden lisukkeina.
Dippejä voi kehitellä monenlaisia. Meidän suosikkejamme ovat avokado- ja Aura-dipit. (Hauskat pahviset rankalaiskotelot löytyivät muuten Clas Ohlsonilta)
Bataatti- ja porkkanaranskalaiset dipeillä
Bataattiranskalaiset
1 kg bataattia
oliiviöljyä
Porkkanaranskalaiset
1 kg porkkanoita
oliiviöljyä
tuoretta timjamia
hunajaa
Mausteet molemmille ranskalaisille
suolaa
pippuria
savupaprikajauhetta
Auradippi
1 prk ranskankermaa
100 g Aura-juustoa
Avokadodippi
3 avokadoa
1 sitruunan mehu
2 valkosipulin kynttä
pippuria, suolaa
- Kuori ja leikkaa bataatit ja porkkanat tasapaksuisiksi ja reippaan kokoisiksi ranskalaisiksi. Ne kutistuvat kypsennyksessä.
- Levitä ranskalaiset pellille irtonaisesti, kaada tasaisesti päälle oliiviöljyä ja mausta. Voit levittää porkkanat toiselle puolelle peltiä (tai eri pellille), jolloin saat lisättyä erityisesti niiden päälle yrttejä ja hunajaa.
- Paista 225 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kokeile pehmeys. Pinta saa tulla tumman rapeaksi.
- Valmista sillä aikaa dipit. Murustele Aura ranskankermaan.
- Kuori ja muussaa avokadot ja sekoita niihin silputut valkosipulin kynnet sekä mausteet ja sitruunan mehu.
- Tarjoile bataatti- ja porkkanaranskalaiset yhdessä tai erikseen. Dipit sopivat molempiin.
Lisää terveellisiä ruokavinkkejä viikonlopun herkkuhetkiin löytyy täältä.