Nyt on paras avokadoaika! Tässä sen terveyshyödyt, käyttö ja reseptivinkit

Avokadon terveyshyödyt, käyttö ja reseptivinkit

Elämme taas Suomessa parasta avokadoaikaa ja tämä on hyvä aika kerrata monipuolisen hedelmän terveyshyötyjä ja käyttövinkkejä.

Avokado taitaa kuulua ruokiin, joista joko pidetään todella paljon tai sitten ei ollenkaan. Minä kuulun niihin todella paljon pitäjiin. Voisin syödä avokadoa vaikka joka ruokaillulla, enkä varmaan ikinä kyllästyisi. Ehkä se kertoo myös sen hyvää tekevistä vaikutuksista. Yleensä, kun kuuntelee omaa kroppaansa, se kyllä kertoo omista tarpeistaan ja himoitsemamme ruoat ovat juuri niitä, mitä tarvitsemmekin.

Intiaanit kutsuvat avokadoa taivaalliseksi voiksi, eikä ihme. Se on pehmeää, taivaallisen hyvää ja jo yksi pieni avokado on todella tiivis ravintoannos hyviä aineita.

Avokadon terveyshyödyt, käyttö ja reseptivinkit

Edullisia avokadot eivät Suomessa ole, mutta onneksi avokadoja saa myös hieman kohtuullisemmalla hinnalla verkkopusseissa. Niihin valikoima on pakattu yleensä niin että yksi tai kaksi avoa ovat valmiiksi kypsiä ja loput kypsyvät sen jälkeen. Se on hyvä idea säilyvyyden kannalta. Kova avokado on raaka. Sen saa nopeammin kypsäksi säilyttämällä sitä pienessä muovipussissa pöydällä.

Hieman ylipehmenneistä avokadoista kannattaa tehdä avokadotahnaa eli quacamolea (ohje täällä). Se sopii meksikolaisen ruoan lisäksi hyvin salaatteihin (esimerkkiresepti täällä), leivälle tai riisikakulle, vihannessosekeiton pinnalle ja oikeastaan melkein minkä tahansa annokseen kylkeen tuomaan ravintoa, makua ja heleää väriä.

Helpoin tapa syödä avokadoa on yksinkertaisesti halkaista se veitsellä (varoen keskellä olevaa suurta kiveä), irrottaa kivi ja syödä hedelmä pikkulusikalla. Jos et erityisemmin pidä avokadon mausta ja koostumuksesta, voit hyvin hurauttaa sen tehosekoittimessa smoothien sekaan. Silloin et oikeastaan edes maista sitä, mutta saat smoothiesta pehmeän ja kuohkean ja hyödyt avokadon hyväätekevistä terveysvaikutuksista.

Muiden hedelmien ja ruokienterveys hyödyistä postauksia löytyy täältä.

treeni-ja-ravinto kasvisruoka ravintoaineet
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *