Kolmen juuston herkkumunakas
Aurinkoiset aamut ja rauhalliset aamupalahetket ovat parhautta. Juuri sitä pientä ylellisyyttä, joka erottaa vapaapäivän työpäivästä.
Kävin pari päivää sitten hyödyntämässä Liddlen hauskaa tarjousta, jossa mitä tahansa korttia näyttämälläsaa kaikista ostoksista 10% alennuksen. Itse näytin samaa korttia, jolla maksoinkin, ja sain myyjän veikeän hymyn vastaukseksi.
Tuo kamppis upposi ainakin minuun niin hyvin, että nyt jääkaappi on pullollaan ja oli melkein vaikeuksia päättää, mitä munakkaaseen valitsisin. Siitä tulikin tavallista runsaampi – eikä ehkä yllätys, myös paljon parempi. Monen erilaisen juuston yhdistelmä, tuoreet yrtit ja hieman lämmitetyt viinirypäleet muodostivat ihanan täytteen munakkaaseen, ja startin päivään.
Kolmen juuston herkkumunakas
Iso munakas kolmelle
5 kananmunaa
Tilkka kermaa
Suolaa, pippuria
Voita, oliiviöljyä
1 tuore mozzarella
Reilu pala parmesaania
Goudaa raasteena
Paprikaa
Viinirypäleitä
Timjamia
Basilikaa
- Riko munat astiassa haarukalla
- Sekoita muniin kermatilkka ja mausta
- Lämmitä pannulla voin ja oliiviöljyn seosta ja kaada päälle munaseos
- Tee lastalla koloja munakkaaseen, jolloin neste valuu alaspäin ja se paistuu tasaisesti
- Lisää juustot, paprika ja vihannekst
- Lisää lopuksi tuoreet yrtit, viinirypäleet ja pinnalle Gouda-raaste
P.S. Paljon lisää aamiaisvinkkejä täällä ja kananmunareseptejä täällä.