Villasukkajumppa – Hauska ja toimiva vatsatreeni villasukissa

Paras ystäväni laittoi viikonloppuna viestiä, että hän oli saanut tilaamansa Vartti riittää -kirjan postista. Hän laittoi myös kuvan ensimmäisestä treenistä, jonka oli kirjasta tehnyt, yhdessä tyttärensä kanssa. Treeni oli villasukkatreeni nimeltä Villasukkavatsat, johon löydät ohjeet alta.

Villasukissa treenaaminen voi kuulostaa, ja näyttääkin kepeältä ja helpolta, mutta se on itseasiassa yllättävän tehokasta. Itse hipsin vanhassa ja viileässä talossamme villasukissa vuoden ympäri, ja siksi onkin hauskaa tehdä aina silloin tällöin lämmikkeeksi muutama villasukkaliike.

Haastoin myös viime viikolla YLE:n Puoli seitsemän -ohjelman juontajat Susanna Laineen ja Mikko Kekäläisen villasukkatreeniin suorassa lähetyksessä. Olipa meillä hauskaa!! Käy kurkkaamassa täältä, miltä touhu näytti. Sain monia viestejä ohjelman jälkeen, että kotikatsomoissakin oli vetäisty villasukkajumppa ohjelman innoittamana.

Siksipä halusinkin jakaa teille keskivartalotreenin, joka löytyy siis uudesta kirjastani Vartti Riittää (Tammi, 2020). Kirjan kuvat on ottanut taitava Jenni Virta. Nyt siis testaamaan villasukkatreeniä! Tässä treenissä tulee lämmin ja erityisesti keskivartalo kiittää.

Villasukkavatsat

Tee näin: Aseta ajastimeen 30 sekunnin työaika ja 15 sekunnin lepoaika. Itse käytän puhelimessa Tabata Pro -timerisovellusta, jolloin työ- ja lepoaikojen vaihtelu tulee suoraan ajastimesta.

Tee jokaista liikettä 30 sekuntia (jalkaa pitin -liikettä 30 sekuntia/puoli), yhteensä 3 kierrosta. Siirry lepoajalla seuraavaan liikkeeseen. Voit pitää kierrosten välillä 45 sekunnin tauon.

Sit Out

Alkuasento: asetu konttausasentoon. Nosta polvet pari senttiä irti alustasta.

Liike: Tuo kehon paino oikealle puolelle vartaloa ja liu’uta oikea jalka vartalon alta suoraksi kehon vasemmalle puolelle. Samalla vasen käsi irtoaa alustasta. Tuo jalka takaisin alkuasentoon. Samalla vasen käsi tulee kiinni alustaan Toista toiselle puolelle.

Vaikutus: Keskivartalon syvät lihakset

Jalkaa pitkin

Alkuasento: Asetu selinmakuulle alustalle. Tuo jalat koukkuun ja pidä jalkapohjat alustassa. Nosta toinen jalka suorahkoksi ylöspäin.

Liike: Nosta itseäsi vatsalihaksilla siten, että saat napattua kiinni suorana olevasta jalasta. Nouse suoraa jalkaa pitkin kohti istuma-asentoa ja palaa samaa reittiä takaisin alas. Tee ensin 30 sekuntia toiselle puolelle, sitten toinen 30 sekuntia toiselle puolelle.

Vaikutus: suorat vatsalihakset

Lankkuveto ja sivuvienti

Alkuasento: Asetu lankkuasentoon siten, että kämmenet ovat alustassa. Keskivartalo on tiukka, eikä alaselkä notkistu, eikä peppu ole pystyssä.

Liike: Liu’uta oikea jalka ylävartalon alle, polvi kohti käsiä. Palauta sen jälkeen jalka toisen viereen. Liu’uta tämän jälkeen jalka suorana sivulle kohti vaakatasoa, kuitenkin siten, että jalka pysyy koko ajan kiinni lattiassa. Toista toiselle puolelle.

Vaikutus: koko keskivartalon lihakset.

Rapu

Alkuasento: Asetu istumaan ja tuo kämmenet vartalon taakse siten, että sormenpäät osoittavat itseä kohti. Nosta lantio reilusti ylös. Olet pöytäasennossa.

Liike: Liu’uta vuorojalkoja pitkin lattiaa eteenpäin, mutta säilytä koko ajan hyvä asento ja vahva pito keskivartalossa.

Vaikutus: Keskivartalo, pakarat ja takareidet

Huh, tämä on kyllä hauska ja tehokas tapa treenata!

Tilaa oma Vartti riittää -kirjasi Adlibriksen verkkokaupasta. Saat sen nyt erittäin mukavaan kampanjahintaan ja vielä kotiin postitettuna, ilman toimituskuluja. Tilaamaan pääset tästä!

Tule myös instagramiin tililleni @ansaivo. Siellä treenataan ja tsempataan porukalla, hyvässä hengessä!

Kivaa ja energistä viikkoa!

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Normaalipainoisena jo 10 vuotta – Näin sen tein! 

treeni-ja-ravinto treeniohjelmat vatsalihastreeni
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *