Anna Saivosalmi
Anna Saivosalmi

Saariston kesän parhaat reseptit

Köpmans Nauvo
Köpmans Nauvo – ihana tunnelma ja hyvät pannarit
Köpmans
Köpmans

Valokuva 7

Valokuva 9

Valokuva 5

Juhannuksen vietto saaristossa on parasta kesässä. Mökkimme sijaitsee Nauvon Högsarissa, jonne tänäkin vuonna perinteisesti pyöräilin. Matkaa tulee noin 65km, josta Paraisille asti pääsee asfalttipäällysteistä pyörätietä, loput matkasta taittuu maantien vartta. Lossijonoissa ei tarvitse fillarilla odotella. Pyöräily saaristossa on  muutenkin huippua. Edetä voi omaan tahtiin ja mukavia pysähdyspaikkoja on tiuhassa. Maisemat ovat häikäisevän kauniita!

IMG_1625
Mökin suuli

Uiminen ja saunominen kaikessa rauhassa upeassa kesäillassa on ehdoton kohokohta, mutta ruoka ja hyvä seura ovat titetenkin myös kesän vietossa tärkeitä. Lisäksi juhannusohjelmaamme kuului pieni retki Nauvon keskustaan kaupoille ja kahville Köpmans kahvilaan. Köpmans on suhteellisen uusi tulokas Nauvossa. Sen tunnelma on kokemisen arvoinen ja tuotteet ovat laadukkaita. Joimme kahvit ja herkuttelimme munkeilla.

Valokuva 12
Oman rannan rauha

Valokuva 11

FullSizeRender 15
Mökkilook – Kun pitää tiukkoja lettejä 24h, saa surffitukan.
Saunan ikkunasta
Saunan ikkunasta

IMG_1703

Juhannukseen  ja kesänviettoon muutenkin kuuluu läheisiä ihmisiä ja paljon hyvää ruokaa. Tänä vuonna juhannusta juhlimassa mökillämme oli 8 aikuista ja 9 lasta. Toimintaa siis riitti. Ruuanlaitto sujuu perinteisesti siten, että jokainen perhekunta vastaa vuorollaan kokkailusta. Näin suurelle porukalle tämä järjestely on erittäin toimiva ratkaisu. Meidän perheemme ruuanlaittovuoro osui lauantaille. Ruuanlaittovuorot mahdollistavat sen, ettei jokaisena päivänä tarvitse miettiä mitä syötäisiin ja muut päivät voikin sitten nauttia toisten laittamista herkuista.

IMG_1824
Mies ja kala

Meidän menuumme, jonka mieheni oli suunnitellut ja suurimmaksi osaksi myös valmisti, oli tänä vuonna on kokonaisena paistettu uunilohi Jamie Oliverin tapaan ( resepti: Jamie Oliver) Lohi täytettiin yrteillä ja sitruunalla sitruunalla ja sen alla kypsyi perunapeti ja fenkolia. Lisäksi tarjolla oli vihersalaattia sekä kaalisalaattia. Olimme tilanneet Nauvon sataman Börjes Fiskistä jo hyvissä ajoin kaksi tuoretta lohta, jotka sitten vain haimme sovittuna päivänä. Todella kätevää!

IMG_1832

IMG_1827
Perunat ja fenkolit vuokaan, lohi täyteen yrttejä

Kala oli helppo valmistaa mökkiolosuhteissa ja se kypsyi uunissa yhdessä perunoiden kanssa. Maut olivat todella herkullisia. Yrtit, sitruuna ja fenkoli toivat veden kielelle.

IMG_1829IMG_1831

IMG_1838
Valmiina uuniin!

Kun kala ja perunat olivat uunissa, valmistimme jälkiruuan. Jälkiruokana tarjosimme viileää mustikkapehmistä (resepti: K-ruoka ) Mustikkapehmis on todella näyttävä, mutta helppo ja kevyt jälkiruoka. Yhdessä annoksessa on alle 100kcal.

IMG_1870

IMG_1862
Mustikkapehmis on näyttävä jälkiruoka!
IMG_1852
Ruoka on valmista!

Lohi herätti muissa syöjissä ihastusta. Onhan näky komea! Kokonainen lohi on juhlava ja tuoksu todella herkullinen. Tämä ruoka maistui kaikille juhlijoille.

IMG_1855

FullSizeRender 13
Käykää pöytään.
IMG_1849
Pöytä on katettu!
IMG_1627
Täydellinen kesäkokki

Meidän juhannus saaristossa oli täydellinen. Sopivasti melskettä ja toimintaa, toisaalta rauhoittumista, rentoutumista ja leppoisaa yhdessäoloa. Pikainen piipahdus kaupungissa ja sitten takaisiin saaristoon.

IMG_1730

IMG_1726
Kokko paloi komeasti!

Toivottavasti teilläkin oli ihana juhannus.

Ja kyllähän mökillä tuli treenattuakin. Siitä sitten ihan ikioma postauksensa.

<3 Anna

Kommentit (4)

 1. Jenny/Vastaisku ankeudelle

  Ihania kuvia ja mikä surffilook, vau sentään!
  Mun oli pakko tulla kertomaan, että laituritreeniksihän se meni 😉
  Yllättävän hikistä puuhaa.

  Ihanaa kesän jatkoa, Anna!

  • annasaivosalmi

   Kiitos Jenny! Ihanaa matkaa sulle 🙂 Laituritreenit on ihan parhaita. Pitääkin kokeilla sitä, minkä sä teit. Hikisen näköistä puuhaa, kyllä.

 2. Karoliina

  Ahh, ihania tunnelmia ja tuttuja paikkoja! ♡ Täälläkin ollaan startattu loma ja suuntana saaristo Turun kautta! 🙂 Oikein odotan vierailua Köpmansiin ja Nauvon sataman puoteihin! Ihanaa saaristokesää sinne!

  • annasaivosalmi

   Moikka! Samoin, Karoliina. Oikein ihanaa kesää 🙂 Täällä kyllä kelpaa ja pois ei haluaisi lähteä lainkaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *