Elämänmuutoksen tehnyt ystäväni inspiroi – Näin lähti 9kg pysyvästi!

Olen seurannut ystäväni, ja myös tulevan kirjani kustannustoimittajan elämäntapamuutosprojektia. Jenny Belitz-Henriksson on puolessa vuodessa pudottanut painoaan roimasti, ja tällä kertaa, kuten hän itse sanoo: pysyvästi. Jenny kertoo aiemmin jojoilleensa painonsa kanssa. Hän kertoo hakeneensa nopeita ratkaisuja, mutta vasta tällä viimeisellä kerralla muutoksista on tullut pysyviä.

FullSizeRender 218
Minä ja Jenny. Jenny on tulevan kirjani kustannustoimittaja.

Mitä teit tällä kertaa toisin Jenny?

Mitä Jenny sitten on tehnyt toisin? Hän kertoo blogissaan matkastaan kohti tämän hetkistä tilannetta, kevyempää, ja energisempää olemusta.

 • Säännöllinen syöminen on hänen mukaansa ollut se ykkösjuttu: nykyään Jenny kertoo syövänsä 4-6 kertaa päivässä. Säännöllinen syöminen on auttanut pois iltasyömisestä ja verensokeri pysyy tasapainossa. Syömisen säännöllisyys voi yllättävää kyllä olla joskus se tärkein ja ainoa tekijä, jolla painonpudotus saadaan käyntiin.
 • Toinen merkittävä muutos on ollut proteiinin lisääminen lähes joka aterialle. Proteiini pitää kylläisenä ja Jenny kertookin kuvaavasti päivistään, jolloin proteiini on jäänyt lounaalta pois: illalla kaapit on tullut käännettyä lähes ympäri jatkuvan syömishimon kourissa.
 • Liikunta on ollut aina osa Jennyn elämää ja se on jatkunut myös elämäntapamuutoksen myötä mm. juoksuharrastuksen parissa. Jenny kertoo kuitenkin, ettei stressaa liikunnasta, tai tee sitä laihduttaakseen. Iloiseksi minut teki kuitenkin se, että Jenny kertoi alkaneensa tehdä kotitreenejä. Hän kertoi seuranneensa kotijumppaohjeitani instagramissa ja pohtineensa, että voi, kun olisi hyvä jumppailla kotona, kuitenkaan siinä onnistumatta, syystä tai toisesta. Nyt hän kuitenkin kertoo inspiroituneensa kotitreenistä ja tekevänsä kotona kiertoharjoittelua ja kehonpainotreenejä.
 • Yllättävintä Jennyn elämäntapamuutoksessa taitaa olla se, ettei hän kiellä itseltään mitään! Ei edes satunnaisia herkkuja tai pizzaa. Ainoa asia, josta hän on luopunut kokonaan toistaiseksi, on alkoholi. Mutta se on tuonut mukanaan pelkästään hyviä asioita.
 • Jenny on päättänyt tällä kertaa myös olemaan stressaamatta elämäntapamuutoksesta. Hän on päättänyt muuttua ilon kautta. Hän kuvaa, kuinka paino ei ole tässä muutoksessa enää se tärkein asia, vaan energian lisääntyminen, innostuminen ja parempi jaksaminen kaiken kaikkiaan! Tämä ajattelutapa motivoi erityisesti. Elämäntapamuutosta ei kannata tehdä otsa kurtussa.
FullSizeRender 219
Kuvasimme kirjaani materiaalia Turussa.

elämänmuutos

elämänmuutos
Jenny hehkuu elämänmuutoksensa jälkeen!

Jennyn ajatus hitaasta muutoksesta puhuttelee:

”Niin tylsältä ja mediaseksittömältä kuin se kuulostaakin, hidas muutos on paras muutos. Loppuelämän kuntoon pääsee rauhallisessa tahdissa, etsimällä itselle sopivia tapoja, joita voi nähdä itsensä noudattamassa myös vaikkapa vuoden tai kahden päästä tai 30 vuoden päästä.”

Miten osuvasti sanottu.

elämänmuutos
Jenny ennen ja Jenny nyt.
elämänmuutos
Kaunis molemmissa kuvissa!

Olen todella ihaillen seurannut Jennyn elämänmuutosta! Hän on ihminen, joka antaa paljon, ja on mahtavana esimerkkinä muille. On upeaa nähdä, miten Jennyn elämänilo ja positiivisuus tarttuu hänen uudistuneesta olemuksestaan yhä enemmän. Toivon, että elämäntapamuutokset lähtisivät yhä useammalla käyntiin ilon kautta. Se on mahdollista, ja tuo myös todennäköisemmin pysyviä ja loistavia tuloksia, kuten Jennynkin tapaus osoittaa.

Käy lukemassa Jennyn koko tarina täältä

<3 Anna

Lue myös edelliset postaukseni: Helppo ja herkullinen raparperi-mansikkapiirakka, Superonnelliset – Keitä ne ovat? ja Paras liike vatsarasvan poistamiseksi

Kommentit (5)
 1. Upealta näyttää JennyNyt täytyy kysyä, että mistä ovat nuo ihanat värikkäät jumppahousut, jotka te molemmat omistat? Ihanat ovat

  1. annasaivosalmi
   26.6.2017, 07:40

   Moikka Jenni!

   No niin näyttää 🙂
   Nuo housut ovat Yvetten. Näitä saa http://www.yvette.fi
   Terkuin, Anna

 2. Onnistuit tuohonkin juttuun ja kuvaan tunkemaan itsesi.

  1. annasaivosalmi
   26.6.2017, 07:40

   No niinpä onnistuin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *