Ehrmann high protein vs. ProPud

Kauppojen hyllyille on viimeaikoina ilmestynyt liikkujille suunnattuja proteiinivanukkaita. Proteiinivanukas voi olla tervetullut herkku esim. linjojaan vahtiville fitnessurheilijoille tai muille kuntoilijoille. Proteiinivanukkaat sisältävät vain vähän energiaa, hiilihydraatteja ja rasvaa, mutta runsaasti proteiinia.

Valitsin maisteluun kahden eri merkin suklaavanukkaat Erhmannin chocolate pudding  sekä Njie ProPud. Ehrmann-vanukkaat valmistetaan Saksassa ja saman tuoteperheen tuotteita ovat mm. maitorahkat ja jogurtit. NJIE on ruotsalainen elintarvikealanyritys, joka lanseerasi proteiinivanukkaat markkinoille isosti noin vuosi sitten. Myös NJIE:n vanukkaat valmistetaan Saksassa.

Minkä arvion vanukkaat minulta saivat?

Ravintoarvoltaan proteiinivanukkaat ovat lähes identtiset. Tasapainoiseksi välipalaksi vanukkaat ovat liian kevyitä eikä niistä saa juuri muita ravintoaineita kuin proteiinia. Jos haluaa nauttia vanukasta välipalana, niin suosittelen syömään lisäksi hedelmän tai viipaleen leipää päällysteillä. Keventäjille vanukkaat sen sijaan voivat olla hyvä vaihtoehto makeannälkään silloin tällöin.  Itselleni nämä vanukkaat olivat liian makeita. Lisäksi vanukkaat saivat miinusta keinotekoisten makeutusaineiden käytöstä. Saisiko markkinoille esim. stevialla maustettua proteiinivanukasta, kiitos! Täältä löydät kehittelemäni soijaproteiinivanukkaan ohjeen suklainen proteiinivanukas soijaproteiinista.

Ehrmann chocolate pudding (1.45€)

“kuin lasten suklaavanukas, mutta ei lisättyä sokeria”

 • hyvä maku
 • makean ystäville
 • suklaa maistuu hyvin
 • tummansuklaan värinen
 • luonnollisemman makuinen kuin kilpailijansa

NJIE ProPud suklaa (1.92€)

“keinotekoinen karamellikiisseli”

 • ei kovin suklainen
 • esanssinen
 • karamellinmakuinen
 • makea
 • pistävä jälkimaku

 

 

Voimakasta viikkoa!

Kommentit (9)
 1. Hei,

  Onko tuo Njie propud vegaanille sopiva?

  1. lindakovanen
   23.2.2017, 09:33

   NJIE ei valitettavasti sovellu vegaaniruokavalioon. Tuote on valmistetta laktoosittomasta maidosta.

 2. kiva nämä testit. saisiko saman vaniljamakuisena? kiinnostaisi myös muut vegetuotteet. esim riisipuuro oletko sitä maistanut?

  1. lindakovanen
   23.2.2017, 09:37

   Mua ei kovinkaan vakuuttanut nuo proteiinipuddingit niin en taida maistella vaniljaversiota vaan teen itse. Yksi hyvä vaihtoehto näille on valmistaa chiapuddingia ja lisätä sinne proteiinijauhetta. Ymmärsinkö oikein, että kaipailet makutestausta kauppojen vegaanivalikoimasta? Voisin maistella ja arvioida noita kauppjen vegaanisia valmisruokia lähiaikoina, niitä on tullut pilvin pimein..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *