Vegetreenari
Vegetreenari

Herkulliset pitaleivät sieni-nyhtökauratäytteellä

Pitaleivät sieni-nyhtökauratäytteellä. Metsässä samoilu on itsessään jo ihanan rentouttavaa ja stressitasoja laskevaa, lisäarvoa metsäretkelle tuovat itse poimitut metsäsienet. Oletko sinä innokas sienestäjä? Vai harrastaako joku läheisesi kenties sienestystä ja sinä saat sieniä jopa pyytämättä?

Pitaleivät sieni-nyhtökauratäytteellä ovat herkullista ja terveellistä arjen pikaruokaa!

Kaikki tuntevat sienirisoton, sienikeiton, sienipiirakan ja sienimuhennoksen. Kun perinteiset sieniherkut tursuvat jo korvista on aika kokeilla jotain uutta. Tässä sinulle syksyinen sieniohje eli pitaleivät sieni-nyhtökauratäytteellä. Tähän ohjeeseen metsäsienistä sopivat hyvin esimerkiksi tatit, suppilovahverot tai vaikka kanttarellit. Kokeile myös tuoreita herkkusieniä! Paistettujen sienten lisäksi pitaleipien väliin sujahtaa pannulla pyöräytettyä lehtikaalia, nyhtökauraa, hummusta sekä tomaattisalsaa. Täytteeseen sopivat toki muutkin kasvikset ja tahnat, mutta tämä combo toimi ainakin omaan suuhun erinomaisesti.

pitaleivät sieni-nyhtlökauratäytteellä
Pitaleivät sieni-nyhtökauratäytteellä

Pitaleivät sieni-nyhtökauratäytteellä

Ainekset
( 4 Annosta )

300 g
tuoreita sieniä (metsäsieniä tai herkkusieniä)
1
valkosipulinkynsi
2 dl
lehtikaalia silputtuna
1 pkt
nyhtökauraa (tomaatinmakuinen)
1 rkl
öljyä (paistamiseen)
1 tl
yrttisuolaa
4 rkl
hummusta (valmis tai itsetehty)
4 rkl
tomaattisalsaa (valmis)
4 kpl
pitaleipiä (mieluiten kokojyvä)
20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Pilko sienet pieniksi kuutioksi. Poista lehtikaalista keskiruoti ja silppua hienoksi, hienonna myös valkosipulinkynnet. Paista sieniä kuivalla pannulla niin kauan, että niistä haihtuu neste. Lisää joukkoon hieman öljyä sekä hienonnettu valkosipuli ja paista vielä hetki, mausta seos ripauksella yrttisuolaa. Nosta sienet sivuun odottamaan ja lisää pannulle hieman öljyä sekä nyhtökaura. Anna nyhtökauran kuumentua ja saada hieman väriä. Lisää joukkoon lehtikaalisilppu ja sekoittele, kunnes se pehmenee hieman, mausta yrttisuolalla. Kuumenna pitaleivät uunissa tai leivänpaahtimessa. Leikkaa pitaleivät puoliksi auki, sivele pohjalle hummusta ja lusikoi päälle täytteet sekä lusikoi pinnalle vielä tomaattisalsaa. Nauti heti terveellisenä pikaruokana!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 x makea omenaresepti

Omenaresepti. Omenat ovat kiva eväs ihan sellaisenaan, mutta parhaalta ne maistuvat mielestäni hieman tuunattuna, vai mitä? Tässä sinulle koottuna seitsemän suosikkiomenareseptiäni. Nämä omenaherkut sopivat hyvin arkeen, sillä ne sisältävät vain vähän sokeria ja rasvaa, mutta…

Inspiroivia kesäkurpitsaruokia

Kesäkurpitsa on nyt sesongissa ja sitä pukkaa kasvimailta jälleen tänäkin syksyn runsaasti! Tässä kaksi inspiroivaa tapaa hyödyntää kesäkurpitsaa ruoanlaitossa; kesäkurpitsatacot sekä kesäkurpitsatäytteellä täytetyt filorullat. Kesäkurpitsatacot kasvistäytteellä täyttävät nälkäisimmänkin vatsan Kukapa ei tykkäisi tacoista? Tässä herkullinen…

Kuntoilija, vältä ylikunto! 

Ylikunto voi vaania ihan tavallistakin kuntoilijaa. Etenkin silloin, jos elämä on hektistä monilla osa-alueilla kannattaa omaan treenaamiseen ja ajankäyttöön kiinnittää huomiota. Stressaava työ, lapsiperhe-elämä ja rankat treenit yhdistettynä tiukkaan ruokavalioon voivat olla kohtalokas yhdistelmä kenelle…

10 x podcast suositus

10 x podcast suositus. Joko sinä kuunnelet podcasteja? Itse olen löytänyt podcastit (vasta) tällä kesälomalla ja olen innoissani miten paljon erilaisia podcasteja onkaan tarjolla! Kaikki podcastit eivät suinkaan ole viihdehömppää, vaan joukossa on paljon hyödyllistäkin…

Tomaattia grillissä x 4

Tomaattia grillissä. Sain hiljattain vierailla Närpiön tomaattituottajien luona ja inspiroiduin kehittelemään kesäisiä tomaattireseptejä. Tomaattilajikkeista etenkin luumutomaatti, San marzano sekä isokokoiset pihvitomaatit toimivat hyvin grillattaviksi, koska ne ovat rakenteeltaan kiinteämpiä ja vähemmän vetisiä kuin muut tomaatit….

Osa-aikavegaani – mun valinta (ainakin tällä hetkellä)

Osa-aikavegaanius on mun valinta (ainakin tällä hetkellä). Multa kysyttiin jälleen kerran lomakuvia instagramiin laittaessani, että millaista vegeruokaa löydän reissuissa ja mitä yleensä reissussa syön? Instagram-tilini on tosiaan nimeltään vegelinda ja kirjoitan vegetreenari-nimistä blogia, eikö näiden…

Voima-papubrunssi

Kaupallinen yhteistyö: Karviaisten tila

Voima-papu. Oletko jo testannut kotimaista härkäpapujauhoa -ja rouhetta kotikeittiössäsi? Voima-papu-tuoteperheeseen kuuluvat paahtamattomat ja paahdetut härkäpavut, raaka härkäpapujauho, raaka ja paahdettu härkäpapurouhe sekä ihastuttavat raakasuklaalla ja valkosuklaalla päällystetyt Voima-pavut. Voima-paputuotteita löytyy jo useimmista hyvinvarustetuista ruokakaupoista, ainakin…

Salsa verde kruunaa grilliruoat (ve)

Salsa verde. Olipa grillisi sitten hiili, -kaasu tai puulämmitteinen, niin grilliruokien seurana maistuu taatusti yrttinen salsa verde. Tämä kastike on alunperin lähtöisin Meksikosta, mutta sopii erinomaisesti myös suomalaiseen kesään grillatun kalan, kanan tai kasvisten kastikkeeksi. Kastikkeessa…

Kevään parhaimmat syreenireseptit

Syreeniresepti. Kasvaako sinun pihallasi syreeni? Tiesitkö, että tätä pihan kaunistusta voi myös syödä? Innostuin kartoittamaan, että mihin kaikkiin ruokiin tuota kotipihojen kaunistusta voikaan käyttää. Ja löytyihän niitä tapoja monia. Syreeni on maultaan aromaattinen ja soveltuu…

Jäikö leipää yli? Valmista maukas panzanella-salaatti tofulla

Kaupallinen yhteistyö: Ilmastoinfo

Panzanella-salaatti. Jäikö sinulla leipää yli ja mietit mitä sillä tekisit? Älä vaan heitä leipää roskiin! Kuivahtaneesta leivästä saa valmistettua esimerkiksi herkullisia krutonkeja, jotka sopivat hyvin sosekeiton joukkoon tai tuomaan rakennetta lounassalaattiin. Krutongit voi maustaa mieleisillä…