Kurpitsaohratto on maukas syksyinen kasvisruoka!

Jos pidät risotosta ota kokeiluun myös tämä täyteläinen kurpitsaohratto!

kurpitsaohratto
Kurpitsaohratto on näyttävä ruoka vaikka aikuisten halloween-juhliin!

Kurpitsaohratto on täyteläinen kasvisruoka

Ohratto on ohrasta valmistettu risoton tyylinen ruokalaji. Ohra on kuitupitoinen kotimainen vaihtoehto riisille ja sopii käytettäväksi samoihin ruokiin kuin riisi. Tässä ruokalajissa käytetään nopeasti kypsyvää täysjyväohra-aterialisäkettä (Torino) jos käytät muita ohravalmisteita voi olla tarpeen lisätä nesteenmäärää. Tarkista nesteentarve ohravalmisteen pakkauksesta.

Kurpitsa on loppusyksyn sesonkikasvis

Loppusyksyn ohratto valmistetaan sesonkikasvis kurpitsasta. Jos kurpitsa ei ole sinulle vielä tuttu raaka-aine, niin tästä ruokalajista on hyvä aloittaa! Kurpitsan käyttö on helppoa se vaatii vain hiukan kuorimista ja joko pilkkomista tai raastamista. Kurpitsan voi kypsentää esimerkiksi uunissa paahdettuna ja soseeksi keitettynä. Tässä ohratossa kurpitsa kypsyy nopeasti raasteen muodossa ja tuo ruokaan ihanaa täyteläisyyttä, eikä kermaa tarvita- lisää vain hiukan parmesania tuomaan makua. Kurpitsaohraton voi tarjoilla sellaisenaan kevyenä ruokana tai tarjota sen seurana esimerkiksi paistettua tofua tai paahdettuja kikherneitä.

kurpitsaohratto
Kurpitsaohraton kuuluu olla lusikoitavaa kuin aito italialainen risotto.
kurpitsaohratto
Kurpitsaohraton viimeistelee paahdetut kurpitsansiemenet.

              Maukasta syksyä!

Seuraatko minua jo instagramissa? Lindakokkaajatreenaa

Kurpitsaohratto

Ainekset (4 annosta)

300 g
Hokkaidokurpitsaa raasteena
1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
2,5 dl
täysjyväohra- aterialisäkettä (Torino)
7 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 dl
parmesan-raastetta (50g)
1
sitruunan raastettu kuori
3 rkl
sitruunanmehua
(suolaa ja mustapippuria)
40 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Leikkaa kurpitsa halki ja poista siitä pehmeä sisus sekä siemenet. (Pese, kuori ja paahda siemenet halutessasi) Kuori kurpitsa ja leikkaa se neljään osaan ja raasta karkealla raastinterällä raasteeksi. Valmista kasvisliemi kiehauttamalla vesi ja liottamalla siihen kaksi yksi kasvisliemikuutio. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä pinnoitetussa kattilassa. Lisää joukkoon ohrasuurimot sekä kurpitsaraaste. Lisää kattilaan noin 3 dl kasvislientä ja anna imeytyä sekoitellen ohrasuurimoihin, lieden keskiteho toimii tässä hyvin. Lisää kasvislientä vähitellen kattilaan, kuten valmistaisit rirottoa. Muista sekoittaa välillä. Kurpitsa pehmenee kypsyessään ja tuo ohrattoon pehmeän rakenteen. Mausta kypsä ohratto parmesan-raasteella sekä suolalla ja mustapippurilla. Koristele halutessasi paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *