Vegetreenari
Vegetreenari

Keväinen moussekakku (V)

vegaaninen moussekakku

Vegaaninen moussekakku.

Vegaaninen moussekakku sopii lähes jokaiseen suuhun

Erilaiset hyydytetyt kakut ovat juhlavia kahvipöydän tarjottavia ja niiden makumaailmaa voi varioida helposti sopimaan mihin vuodenajan juhlaan tahansa. Kevään juhliin sopii mainiosti raikas mangomoussekakku, mikä hyydytetään lusikoitavaksi vegaanisella agar agar- jauheella. Kun käytät moussekakun täytteissä kaurapohjaista vaahtoutuvaa valmistetta ja valmistat pohjan gluteenittomista kekseistä, sopii kakku lähes jokaiseen ruokavalioon.

Agar agar on vegaaninen hyytelöimisjauhe

Agar agar on hyydyttämiseen tarkoitettu jauhe, mikä valmistetaan merilevästä. Agar agaria saa nykyään hyvinvarustetuista päivittäistavarakaupoista. Kotimainen Meira lanseerasi muuten juuri oman agar agar-jauheensa ja purkin hinta on noin 6€. Agar agarin käyttö on helppoa: jauhe liotetaan pieneen määrään nestettä, kuumennetaan kiehuvaksi ja seosta keitetään parin minuutin ajan. Liemi sekoitetaan kuumana hyydytettävien raaka-aineiden joukkoon ja annetaan hyytyä kylmässä. Agar agar on muuten todella riittoisaa; yksi teelusikallinen agar agaria riittää hyydyttämään peräti 2 dl mehua. Agar agarin annostelu riippuu kuitenkin hyydytettävästä aineesta; esimerkiksi tämän kakun mangomoussetäytteeseen sitä kului 5 tl, vaikka massa olikin melko paksua jo ennen agar agarin lisäämistä.

Mangomoussekakku valmistuu ilman uunia

Tämä mangomoussekakku valmistuu pienellä vaivalla ja ilman uunia. Aikaa vievin osuus on kakun hyydyttäminen, mihin kuluu pari tuntia. Pohjaan tarvitset vain kaksi raaka-ainetta; lempikeksejäsi sekä vegaanista margariinia. Itse valitsin pohjaan tällä kertaa mausteisia Lotus biscoff-keksejä, Oreo-keksit toimisivat varmasti hyvin myös. Kuohkea ja raikas mangomoussetäyte valmistuu Kaslinkin vaahtoutuvasta Kauravispistä, mangosta sekä sitrusmehuista. Maukkain täyte valmistuu tuoreesta mangosta, mutta pakastettu ajaa asian lähes yhtä hyvin. Kauniin keltainen appelsiinikiille viimeistelee kakun yhdessä koristeiden kanssa.

vegaaninen mangomoussekakku
Mangomoussekakku sopii kevääseen

Keväinen moussekakku

Ainekset
( 8 Annosta )

Pohja
250 g
Lotus biscoff keksejä (tai vastaavia)
75 g
margariinia (esim. Flora sininen)
Mangomoussetäyte
300 g
mangoa
250 g
vaahtoutuvaa kauravalmistetta (esim. Kaslink)
2 tl
vaniljasokeria
0,5 dl
sokeria
1 dl
appelsiininmehua
2 rkl
sitruunanmehua
5 tl
agar agar-jauhetta (esim. Meira)
Appelsiinikiille
2 dl
tuorepuristettua appelsiinimehua
0,25 dl
sokeria (maun mukaan)
1 tl
agar agar-jauhetta
2 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 1 h 30 min

Tee näin:

Murskaa keksit hienoksi muruksi joko muovipussissa kaulimen avulla tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja taputtele seos irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm).

Sulata pakastettu mango tai kuori ja paloittele tuore mango. Soseuta mango sauvasekoittimella. Vatkaa kauravispi vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja yhdistä mangososeen kanssa. Mittaa appelsiinimehu, sitruunamehu, sokeri ja agar agar -jauhe kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä seosta parin minuutin ajan. Kaada agar agar- liemi ohuena nauhana vaahdon joukkoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaada massa irtopohjavuokaan hyytymään noin puoleksi tunniksi.

Valmista kiille. Purista appelsiineista mehu tai käytä valmista tuorepuristettua mehua. Laita mehu, sokeri ja agar agar- jauhe kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä parin minuutin ajan. Kaada mehuliemi kakun päälle ja jatka kakun hyydyttämistä jääkaapissa noin tunnin ajan. Kun kakku on hyytynyt siirrä se tarjoilulautaselle, koristele ja laita tarjolle. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Soijarouhepyörykät – terveellinen arkiruoka pienellä rahalla

Soijarouhepyörykät – maistuva ja edullinen kasvisruoka Soijarouhepyörykät ovat suosittu eines kasvisruokailijan ruokapöydässä, mutta tiesitkö, että niitä on helppo valmistaa myös itse? Näihin pyöryköihin tarvitset vain muutaman raaka-aineen sekä hieman viitseliäisyyttä niiden paistamiseen. Uskallan sanoa, että…

Ummettaako? Näillä vinkeillä lisäät helposti kuitua ruokavalioon

Saatko tarpeeksi ravintokuitua? Ravintokuitu. Kuitua suositellaan saatavaksi ravinnosta päivittäin vähintään 25g-35g riippuen henkilön koosta. Niukkakuituinen ruokavalio altistaa ummetukselle, voi lisätä vatsan turvotusta ja niukkakuituinen ruokavalio voi myös aiheuttaa ravintoaineiden imeytymishäiriöitä. Hyvä nyrkkisääntö on sisällyttää kuitupitoisia…

10 minuutin kasvis-makaronipata

Kasvis-makaronipata on vaivaton ruoka kiireiseen arkeen Tällä kertaa halusin jakaa kanssanne supernopean ja helpon arkisen kasvis-pastaruoan. Tämä 10 minuutin kasvis-makaronipata valmistuu kädenkäänteessä ja sen loihdit yhdessä ruoanvalmistusastiassa alusta loppuun, joten tiskiäkään ei tämän ruoan valmistuksessa…

20 x aineeton lahja jouluun

Aineeton lahja. Joulu on antamisen aikaa, mutta voisiko läheisten muistamisen hoitaa ilman uuden tavaran ostamista? Paitsi, että vuoden suurin kulutusjuhla kuormittaa ympäristöä, kuormittaa se helposti myös jo ennestään tavaran täyteisiä kotejamme. Itse aion tänä vuonna…

Pipari-smoothiebowl – terveellinen jouluherkku

Pipari-smoothiebowl – kuin lusikoitavaa piparitaikinaa Aloita päiväsi makeasti ja pyöräytä aamupalaksi terveellinen pipari-smoothiebowl. Pipari-smoothiebowl saa makeutensa luonnollisista aineksista, kuten banaanista ja kuivatuista viikunoista. Tämä smoothiebowl sisältää myös vatsaa hellivää kauraa, proteiinia sekä ihania jouluisia mausteita…

Fazerina-proteiinipallot

Fazerina-proteiinipallot. Jos pidät Fazerina-patukan mausta, rakastut näihin terveellisiin proteiinipitoisiin suklaapalloihin! Fazerina on heittämällä yksi lempisuklaistani, mutta koska aina ei voi suklaalla herkutella, niin päätin kehitellä terveellisemmän vaihtoehdon Fazerinan himoon. Vaikka en kaloreiden laskemiseen uskokaan, niin välillä…

Mitä syödä voimatreenin jälkeen? Palautumisateria x3

Palautumisateria on tärkeä osa treeneissä kehittymistä. Kehitys vaatii hyvän ruokavalion lisäksi myös riittävän haastavaa treeniä ja tarpeeksi lepoa. Jos kehitys junnaa paikallaan tarkista ensi alkuun treeniohjelmasi, onko treeniohjelmassasi sekä kevyitä, että haastavampia viikkoja? Entä muistatko…

Ilmastonmuutos kuriin- näin syöt ilmastoystävällisemmin

Kaupallinen yhteistyö: Ilmastoinfo

Ilmastonmuutos. IPCC:n eli hallitustenvälisen ilmastopaneelin ilmastoraportti julkaistiin 8.10.2018. Työryhmä analysoi ja arvioi tieteellistä tietoa ilmastonmuutoksesta, sen vaikutuksista ja hillitsemismahdollisuuksista, sekä siihen sopeutumisesta. Raportissa käsitellään päästöpolkuja ja keinoja, joilla lämpeneminen on mahdollista rajoittaa 1,5 asteeseen 2050…

Vegaaninen munakas + kaksi täytettä

Vegaaninen munakas. Muistan, kun pari vuotta sitten naureskelin miehelleni, kun hän oli bongannut munattoman munakkaan ohjeen etsiessään netistä kasvisruokia, joita valmistaa meidän perheelle. Että voiko munaton munakas muka olla ravitsevaa, saati hyvänmakuista?! Ensimmäisen kerran maistettuani…

Maapähkinävoikeksit ilman jauhoja

Maapähkinävoikeksit ilman jauhoja. Pitkä kuuma kesä on takanapäin ja on aika palata taas leivontapuuhiin. Kesällä leivontahommat jäivät vähälle ihan siitä syystä, että kotona oli jo ihan tarpeeksi kuuma ilman uunin tuottamaan lisälämpöäkin. Pimenevät syksyillat taas…