Stressitohtori
Stressitohtori

5 tapaa parantaa mielen hyvinvointia

1. Tee sitä, mistä innostut. Yritä sisällyttää päivääsi mahdollisimman paljon tekemistä, johon uppoudut. Innostava tekeminen johtaa parhaassa tapauksessa flow-kokemukseen. Etsi asioita, jotka inspiroivat sinua, ja ole utelias ja avoin kaikkea kohtaan.

2. Etsi ilon aiheita ja naura.

Löydä joka päivä ja kaiken aikaa asioita, joista voit iloita. Kiinnitä mukaviin asioihin huomiosi etenkin silloin, kun mielesi on maassa. Lue tai katsele jotain, joka irrottaa kunnon naurut.

3. Nuku ja pidä kehoa liikkeessä.

Elämän murheet ja kaikenlainen päänsisäinen huolten veivaaminen vähenevät huomattavasti, kun on energiaa. Väsyneenä maailma katuu helpommin ja raskaammin niskaan. Kehon liikuttaminen lisää energiaa ja auttaa stressinhallinnassa. Huolehdi tasapainosta: aktiivisuus vaatii vastapainoksi rauhoittumista.

4. Ala optimistiksi.

Luonteeltaan optimistiselta myönteinen suhtautuminen elämään tulee itsestään. Pessimisti taas joutuu tekemään vähän ajatustyötä saman asenteen saavuttamiseksi. Optimistinen asenne on yksinkertaisimmillaan sitä, että et ikinä menetä toivoasi ja uskot, että asiat kääntyvät vielä parhain päin. Mieti päivän päätteeksi, mitkä kolme asiaa tänään sujuivat hyvin.

5. Pidä mielessä, että elämä on tässä hetkessä, ei tulevaisuudessa.

Yritä keskittyä siihen mitä olet tekemässä, ja edistä niitä asioita, jotka koet tärkeiksi. This is your life, and it´s ending one minute at a time. Turha odotella eläkeikää. Turha odotella parempaa aikaa.

Kuva täältä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *