Stressitohtori
Stressitohtori

Palaudu stressistä hieronnalla

Muistan kuinka joskus nuorempana mietin, että jos olisin ökyrikas, kävisin jonkinlaisessa hieronnassa joka päivä. Tavallinen hieronta, vyöhyketerapia, shiatsu tai muu, kaikki käy. On taas kulunut aivan liian pitkä aika siitä, kun asettelin itseni hierontalaverille. Paitsi että hieronta ja muutkin kosketushoidot tuntuvat taivaallisilta, ne palauttavat stressistä tehokkaasti. Koko keho rentoutuu, ja kosketus laittaa oksitosiinin virtaamaan. Oksitosiinia voisi kuvailla stressihormoni kortisolin vastapariksi. Kun kortisoli laittaa kehoon täpinää ja vireyttä, oksitosiini rauhoittaa ja tekee rentoutuneeksi.

ID-100221374

Kehon stressipisteitä voi paremman puutteessa hieroa itsekin:

 1. Ota korvalehti sormien väliin ja painele. Käy koko korvalehti läpi. Löydät todennäköisesti kipeitä kohtia, sillä korvalehdestä löytyy useita akupunktiopisteitä.
 2. Hiero sormenpäillä päälakea napakasti painaen. Päälaki on stressaantuneena usein kireä ja voi tuntua paikoin kipeältä.
 3. Paina sormenpäillä niskan ja kallon rajakohdasta. Jos löydät kipeän kohdan, paina hieman pidempään.

Itse tykkään myös käyttää kipukoukkua, jolla pääsee painelemaan tehokkaasti kipeitä kohtia sellaisista kohdista kehoa, joihin ei muuten ylettäisi.

Alla olevassa kuvassa myös muutama akupunktiopiste stressin lievittämiseen:

Acupressure

Kuva 1.

Kuva 2.

Kommentit (2)

 1. Maiski72

  Uusi koukkumalli (pro) on ollut kyllä positiivinen yllätys. Vaikka vanhallaki versiolla tuli koukuteltua, on tämä uusi kyllä huomattavasti parempi ja monipuolisempi. Koukuttelu on siitä hyvä hierontaa kun ei maksa mitään, voi tehdä muiden askareiden ohessa ja vaikka joka päivä. Olisihan se hienoa käydä useamman kerran viikossa ihan oikealla hierojalla, mutta sen verran arvokasta on, että aika monelta jää tekemättä. Onneksi koukku paikkaa tätä puutetta 🙂

  • Sanna

   Joo, koukku on ollut kyllä käytössä aina, kun jumikohtia on tullut. Mukava tietää, että on tullut tällainen uusikin malli.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *