Hyvä arki petaa hyvän loman

Olen hymyssä suin jäämässä pitkälle kesälomalle. Silti olen edelleen sitä mieltä, että hyvä arki on tärkeämpää kuin vuosiloma. Valitsisin mieluummin ihanan arjen ja vähän nihkeän loman, kuin toisin päin. Ehkä tämän vuoksi en yleensä lataa loma-ajalle mitään järisyttävän suuria odotuksia.

IMG_3466

Loma on parhaimmillaan hyvän arjen jatke, jolloin on enemmän aikaa tehdä erilaisia asioita ja rikkoa arjen rutiineja. Tietysti se on myös rentoutumista ja palautumista työstä.

Olen ollut tilanteessa, jossa olen työputken jälkeen väsyneenä kontannut lomille. Se on tarkoittanut vain yhtä asiaa: arki on ollut liian kiireistä. Tällaisista toivuttuani yritän heti saada kiinni, missä meni vikaan. Mitä pitäisi tehdä toisin, jotta sama ei toistuisi aina loman alkaessa?

Loma on hyvää aikaa pysähtyä miettimään omaa arkea. Ja arjella siis tarkoitan sekä työtä että vapaa-aikaa. Jos arki tuntuu tuskaiselta tempomiselta päivästä ja viikosta toiseen, lomalla voi ottaa aikalisän ja tehdä suunnitelmaa arjen tasapainoittamiseksi.

Lomalla on enemmän tilaa ajatella ja olla ajattelematta. Otsa kuprulla suunnitteleminen ei tuota välttämättä tulosta, mutta metsässä, auton ratissa tai hiekkarannalla alitajunta voi tuottaa yllättäviäkin juttuja. Ja niitä kannattaa kuunnella.

Jotta arki olisi ihanaa, omasta elämästä täytyy löytyä mielekkyyttä. Se edellyttää yleensä sitä, että on käynyt päänsä sisässä jonkinasteisen keskustelun oman elämänsä arvoista ja suunnasta. Ja että on valmis muuttamaan suuntaa tarvittaessa. Toiseksi, hyvässä arjessa pitää olla lataavia asioita. Jotain, joka tuottaa iloa ja jotain joka rentouttaa.

Pohdintojen ja suunnitelmien tueksi voi lukea vaikka kirjan Voimaa! Oman tarinani mahdollisuudet.  

Silmiin osui Kukan Instagramissa kirjoituksen teemaan sopiva toteamus:

Mondays are fine. Its your life that sucks.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *