3. Etsi itsellesi inspiroija ja mentori

Kun maailmassa on miljardeja ihmisiä, niin erittäin todennäköisesti joku on jo tehnyt sen, mitä sinä toivot itsellesi. Ota selvää, miten joku toinen on päässyt siihen tilaan, mitä sinä itsellesi tavoittelet. Parhaimmassa tapauksessa voit myös oppia toisen tekemistä virheistä ja välttää samat sudenkuopat itse.

On hienoa jos löydät jonkun, jonka kanssa voit vaihtaa ajatuksia uudesta suunnastasi tai joka voi toimia mentorinasi. Jos sinulla on mahdollisuus haastatella tai kysellä tältä henkilöltä tarkemmin miten hän on toiminut, kysy. Mutta sekin riittää, että löydät ihmisen, jonka tekemisiä ja ajatuksia voit seurata ilman varsinaista kontaktia häneen. Maailma on pullollaan inspiroivia kirjoja, blogeja, videoita. Käytä niitä hyväksesi!

Muutoksia tehdessä tulee aina eteen vastoinkäymisiä ja motivaation ja uskon puutetta. Siksi itselleen on hyvä tehdä listaa henkilöistä, jotka inspiroivat ja tukevat heikkona hetkenä. Ja tietysti muinakin aikoina.

Itseään ei kannata liikaa verrata inspiraation kohteeseen. Sinä olet sinä ja sinun tilanteesi ja taustasi eivät ole samanlaiset kuin jonkun toisen. Hyvä inspiraation kohde on sellainen, jota seuraamalla saat valettua luottamusta itseesi ja jolta saat jotain apua tai vinkkejä matkallesi. 

elämänmuutos mentori

Kuva: Morgan Sessions

hyvinvointi stressi mieli onnellisuus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *