Viime viikon treenisaldo

Saan tuon tuosta kyselyitä treenimääristäni ja treenien jakautumisesta salin, vapaaohjelman ja aerobisen treenin välille. Perinteisesti viikon varrelle osuu itselläni aina neljä salitreeniä, yksi sykkeitä nostattava toiminnallinen treeni ja yksi tai kaksi pelkkää vapaaohjelmapainotteista treeniä. Vapaaohjelmassa vaadittavia ominaisuuksia ja taito-osioita harjoittelen ja pidän toki yllä myös muiden treenien yhteydessä esimerkiksi lämmittelyiden yhteydessä tai loppujäähdyttelyissä. Näin tiivistettynä viikossa tulee siis puskettua hikeä pintaan kuudesta seitsemään kertaa näin kisakauden ulkopuolella.
Tasasykkeistä aerobista en tee kisakauden ulkopuolella laisinkaan, mutta en pidä tätäkään poissuljettuna vaihtoehtona, jos satunnainen mielenhäiriö johdattaisi minut metsään lenkkipolulle tossua sudittamaan. Näin ei vielä kovin montaa kertaa (lue: nolla) ole maaliskuun kisojen jälkeen käynyt. Tämä tekstihän on myös osuvasti luonnollinen jatkumo (haha) viime sunnuntain tekstilleni, joten muistuttaisin vielä, että treeniviikkoani kopioimalla ei välttämättä sinulle tuloksia synny, jos et satu olemaan tismalleen samoilla tavoitteilla varustettu klooniversio minusta. Enkä voi varmaksi sanoa tuleeko tällä niitä tuloksia minullekaan, mutta aiempi kokemus kuitenkin puoltaa vahvasti sitä, että eiköhän sitä kehitystä ainakin jossain määrin pihalle pukkaa.

Treeniseura kohdallaan!

Viime viikko kulki osaltani seuraavanlaisesti:
Maanantai – Lepopäivä hieronnalla
Maanantai on yleensä itselläni lepopäivä, sillä viikonloppuisin tulee aina perinteisesti paukuteltua viikon huipennukset treenien puitteissa, kun aikataulut on usein vapaammat ja treeniseuraakin on helpompi tällöin löytää. Viikko alkoi siis lepopäivällä, ja kerkesin huollattamaan kroppaani Tampereen urheiluhierojakoululle, jossa möyhittiin selkää, niskaa, hauista ja forkkuja uuteen uskoon. Teki kyllä eetvarttia. Uh.
Tiistai – Olkapäät+ojentajat & notkeusakrobatiatunti
Tiistaina pyöräytettiin Janinan kanssa olkapäät ja ojentajat tuhannen nuuskaksi, ja keskityttiin rykimään hieman lyhyempiä suoria sarjoja tavallista raskaammilla painoilla. Enkat paukkuivat ja pihvi otti osumaa. Illalla hilpaisin vielä viikon suosikkitreenilleni Pole Academylle, jossa tunti ja vartti vieteltiin masokistisesti notkeusakrobatian parissa Contrortion-tunnilla. Ylivoimaista parhautta, ja tämä treeni on lähes aina viikkoni kohokohta!
Keskiviikko – Nopeusvoima- ja loikkatreeni, selkä+hauis & hieronta
Keskiviikkona päivä lähti käyntiin taas Janinan kanssa nopeusvoimatreenillä, johon perään pisteltiin kintut töihin loikkien merkeissä. Iltapäivällä ennen illan jalkahierontaa kävin vielä jyystämässä selän ja hauiksen pumppiin. Toimiva päivä!
Torstai – Akrobatiatreeni & käsilläseisontatunti
Torstaiaamuna käytiin tiimin vaparilikkojen kanssa yhteisellä aamuakrotreenillä, jossa kiskaisin viikon huikeimmat adrenaliinipärinät ylittämällä itseni erään vähän vauhdikkaamaan taito-osion parissa. Illalla pääsin pitkästä aikaa aikataulujeni salliessa osallistumaan Pole Academyn käsilläseisontatunnille, ja aikamoisella soijalla kuorrutettuna hangon keksinä päästelin illalla tunnilta kotia päin. Kiva tällainen täysi vaparipainotteinen päivä!
Perjantai – Lepo
Perjantai meni poikkeuksellisen kolmen tuplatreenipäivän päätteeksi suosiolla levon merkeissä, ja päivä hurahtikin VR:n kyydissä kohti Oulua.
Lauantai – Jalat
Lauantaina kävin Oulun reissulla testaamassa paljon kehutun Figure Fit Clubin treenipuitteita, ja ihastuin saliin syvästi. Treeni kulki oikein sutjakasti, ja kyykyssäkin liikkuivat omat ennätyspainot. Saliturismi on kyllä hauska harrastus, ja tuo mukavaa vaihtelua salitreeneihin!
Sunnuntai – Lepo
Sunnuntai meni myös levon merkeissä, vaikka normaalisti olisi ollut rintatreenin vuoro. Poikkeuksellisesti noita vaparitreenejä ja loikkia tuli vedeltyä tavallista enemmän viikon varrelle, joten koin järkeväksi skipata tissipäivän tältä viikolta. Rintafileet saivat kuitenkin ihan riittäävää aktivointia vapaaohjelmatreenien puitteissa, ja muutenkin yli kuuden tunnin matkustamisen päätteeksi ei ihan liikaa houkuttanut lähteä väkisin vääntämään treeniä kasaan iltayhdeksältä.
TOTAL:
Kolme salitreeniä, nopeusvoima-/loikkatreeni ja kolme vaparipainotteista treeniä sekä kaksi hierontasessiota.
Tämä viikko oli siis siitä poikkeuksellinen, että tein vain kolme salitreeniä ja neljä vaparipainotteisempaa settiä. Tuplatreenejä tuli riipaistua alkuviikosta kolmena päivänä putkeen ihan vain siitä syystä, että tällöin oli tarjolla erittäin osuvaa treeniseuraa tai vaihtoehtoisesti pätevää ohjattua toimintaa. Tämä ei siis ollut ehkä optimaalisinta treenisijoittelua viikon varrelle, mutta aivan hemmetin hauskaa tarjolla olleissa olosuhteissa. Loppuviikoksi suunnitellun Oulun reissun vuoksi oli myös ihan passeli veto paukuttaa treenejä kasaan alkuviikosta, jolloin aikaa jäi enemmän läheisten kanssa touhuamiseen.
xoxo,
Piia
Edellinen juttuni: En ole Tero Pitkämäki

Kommentit (1)
  1. Minäkö fitnessbloggaaja? - Piia Pajunen
    22.5.2016, 16:17

    […] Edellinen juttuni: Viime viikon treenisaldo […]

Kommentointi suljettu.