MITEN YHDISTÄÄ KESÄ JA SALITREENIT?

*Sisältää mainoslinkkejä

Nyt kun kesä lähenee kohisten, ja keli alkaa olemaan korea kuin morsian, niin treenikuvioihin alkaa tulla uudenlaista kaipuuta. Salin uumenissa huhkiva salikansa alkaa kaihoillen kaipailla ulkoilman pariin, mutta ristiriitaiset fiilikset alkavat takoa takaraivossa.

Katoavatko lihakset, jos salin sijaan treenaa pihalla? Miten ottaa salitreenin suhteen kesästä ilo irti? Voisiko kehitystä tahkoa myös pihalla? Mitä hyötyjä treenien jaksottamisesta kesän mukaan voisi olla? Tässä siis useampia tärppejä, miten ottaa kesän treeneistä kaikki irti salitreenajan näkökulmasta, ja millaisia tärppejä ja asianhaaroja treenien muovaamisessa kesän mukaan voisi olla?

KESÄ JA SALITREENIT

Salitreenin lämmittelyn voi toteuttaa myös kävellen, hölkällä tai pyöräilemällä salille kauniilla kesäilmalla. Tuleepahan tehtyä palauttelut samalla takaisin päin mentäessä. Toki liian pitkä ja uuvuttava aerobinen vääntäminen voi heikentää puhtia salitreenissä ja heikentää salitreenin tehoa ja tuloksia.

Suomesta löytyy monista kunnista ja kaupungeista myös todella päteviä ulkotreenimestoja, joissa voi saada erittäin toimivia treenejä aikaiseksi. Testaa siis ihmeessä näitä, jos lähistöltä sellainen löytyy!

Jos vaihtoehtoiset treenit kesäisessä ulkoilmassa kiinnostavat, niin lihasmassaa saa ylläpidettyä ja jopa kehitettyä yllättävän pienillä määrillä. Kahdella (tai jopa yhdelläkin) laadukkaalla salitreenillä viikossa voidaan ylläpitää vaivalla varteen rakennettua lihasmassaa. Laatu korvaa määrän, ja useissa tapauksissa salitreenin määrää vähentäessä ja laatua sekä toteutusta järkevöittäessä ne tulokset voivat jopa lähteä nousuun. Tähän yhdistetty liiallinen muu kuormitus kuitenkin voi heikentää salitreenin tuloksia, joten kohtuus kaikessa. Joka päivä ei kannata treenata, jos selkeitä tuloksia haluaa myös salitreenillä.

Kuumalla ilmalla treenaa tarvittavat salitreenit heti aamusta. Salin ilmastokaan ei ole vielä tällöin kerennyt kuumeta, ja ehdit loppupäiväksi pihalle nauttimaan kesäisen kuumasta ja häikäisevästä valoilmiöstä nimeltä auringonpaiste.

Kesälle voi olla hyvä jaksottaa aerobista treeniä, mikäli siitä tosissaan tykkää ja hapenottokykyyn sekä kestävyyteen haluaisi välillä panostaa pelkän puntilla, omissa lajitreeneissä tai ryhmäliikunnoissa puurtamisen ohessa. Ulkoilmassa on ihana päästellä lenkkitossut raikaen menemään hikirauhaset rallatellen. Tämä tekee eetvarttia meille suomalaisille pimeään ja kylmyyteen tottuneille suomalaisille sieluille, ja syksyllä sekä loppukesästä kohentuneesta aerobisesta kunnosta voi ottaa hyödyn irti myös raskaammissa jalkatreeneissä. Hyvä peruskunto voi puskea salilla entistä kovempiin suorituksiin.

Muista myös tarvittaessa levätä. Jos lomareissulla treenaaminen muodostuu hankalaksi, niin voi kokonaiskuvan kannalta olla parasta ottaa lepoviikko kehiin. Näin säästyt stressiltä ja kroppasi saa enemmän resursseja palautumiseen, joka taas usein juoksuttaa treenitehoja sekä kehitystä tämän jälkeen. Lepo ja kevennys tekee aktiivitreenaajalle vain hyvää!

kesä ja salitreenit

KEHITYSTÄ VOI HAALIA SALIN ULKOPUOLELLA

Kehonpainotreeneillä on mahdollsita rakentaa lihasmassaa etenkin yläkroppaan, jonka kuormitusta pystyy säätämään liikkeiden variaatioilla. Mm. leuanvetovariaatioilla, punnerrusvariaatioilla (haastetta etunojapunnerruksiin saa mm. jalkoja korottamalla) ja raskaammilla coreliikkeillä saa kyllä järkevällä kokonaisuudella ja hyvillä tekniikoilla kerättyä jerkkua ranteeseen. Aina siihen ei tarvita kuntosalia.

Loikkatreeneillä ja kehonpainotreeneillä pystyy laadukkaalla toteutuksella kehittämään myös jalkojen ja pakaroiden hermotusta. Tästä voi olla hyötyä syksyllä salitreenien palatessa takaisin selkeämmin ohjelmaan, jolloin tutut liikkeet voivat upota kinttuihin entistä paremmin, kun lihasten aktivointia on saatu kehitettyä.

Käytä aerobisissa treeneissä luovuutta. Hengityselimistöä voi kuormittaa ja kestävyyttä kehittää myös uimalla tai vesijuoksemalla järvessä. Pyörälenkit ovat myös mahtavaa vaihtelua, ja niillä tulee koluttua näppärästi läpi pidempiäkin lenkkejä aivan leikiten maastojen ja näkymien vaihtuessa.

Porrastreenit, mäkitreenit ja pihalla suoritetut loikkatreenit ovat kovaa valuutta kesäisin. Lenkkarit jalkaan ja pinkomaan persaus tulille!

Yleisurheilukentät ovat monesti vapaata riistaa treeninnälkäisille kansalaisille. Pakaraa ja reisiä voi tykittää vaihtoehtoisesti yhdistämällä loikkatreeneihin aitoja, spurtteja tai katsomon portaita. Yleisurheilukentillä myös fiilis ja tunnelma on jo meininkiä itsestään ruokkiva, ja tätä vaikutusta ei tosissaan pidä vähätellä!

Peruskuntoa voi kohentaa kesäisin myös ihan huomaamatta. Ota tennarit tai fillari alle, ja käytä näitä paikasta toiseen liikkumiseen. Hyvää peruskuntoa ylläpitävää ja kehittävää kevyttä liikkumista on oikeasti hyvä olla mukana kesässä (ja arjessa), ja tämä voi myös edistää palautumista kovemmista vedoista.

kesä ja salitreenit

Adidas-crop top: TÄÄLTÄ*
Adidas-shortsit: TÄÄLTÄ*

Jos haluat ottaa kesästä kaiken irti treenirintamalla, mutta haluat silti pysyä kehityksessä visusti kiinni, niin maanantaina starttaa mun huolella kokoamani PROVE Summer Edition-valmennus, jossa voit valita itsellesi ja omaan kesääsi sopivan kehittävän ja laadukkaan kokonaisuuden. Voit treenata valmennuksessa seuraavilla tavoilla:

  • Treenaa 2 kertaa viikolla salilla voimatasoja kasvattaen
  • TAI treenaa 3-5 kertaa viikossa laadukkailla kehonpaino-, kahvakuula-, core-, loikka- ja porrastreeneillä
  • TAI yhdistä ylläolevista tai omista lajitreeneistäsi sulle sopiva kombo!

Alkumateriaalit sekä treeniohjelmat ovat jo auki, joten hyppää mukaan, ja nauti kesällä oikeasta valmennuksesta ja kehityksen huumasta! Tekniikkavideoilla opit niin salilla kuin sen ulkopuolella oikeat treenitekniikat ja aktivoimaan kohdelihaksiasi (myös pakara ja vatsalihakset) maksimaalisesti ja koukuttaviksikin kehutuilla lisämateriaaleilla opit oikeasti ymmärtämään treeni- ja ravintoasioita aivan uudella tapaa. Tämä on oikeasti valmennus isolla veellä. Ei pelkkä treeniohjelma.

Mitä vielä venaat? Mukaan mun kesätreenitiimiin pääset TÄÄLTÄ!

Häikäisevää kesän odotusta!

LUE MYÖS:
Salitreeni ja kestävyyskunto – Voiko näitä yhdistää?

EDELLINEN JUTTUNI:
13 x Asiat, jotka ärsyttävät kohtuuttomat paljon

♥  MUUALLA:  ♥
PROVE-valmennukset // YouTube // Bloglovin // Instagram

Kommentit (2)
  1. Aivan älyttömän ihana postaus! Sun treenivaatteet on kanssa super herkullisen värisiä <3

  2. Heippa! Huomasin, että kaikki suosikkisi ovat kapealahkeisia. Entä kun tykkäisi käyttää bootcuteja tai leveämpiä suoria lahkeita? Onko suosituksia malleista jotka istuisivat pyrstöstä ja vyötäisiltä?

Kommentointi suljettu.