Kuluneen viikon treenijako

Itse treenaan tällä hetkellä nelijakoisella ohjelmalla, ja viimeiset neljä vuotta olenkin muutamaa lyhyttä ajanjaksoa lukuunottamatta treenannut salilla tuon maagisen neljä kertaa viikossa. Aloittaessani salihommat, ja saatuani ensimmäisen treeniohjelman Minnalta hanskaani, olin melko ihmeissäni, että voiko neljällä treenillä viikossa ihan tosissaan kehittyä. Tulipa tuo aika nopeasti silloin todettua, että nähtävästi pystyy. Laatu ja kokonaisuus ennen määrää.
Tällä kuluneella viikolla treenisaldoni muodostui seuraavanlaiseksi:
MA: Kevyt akrobatiatreeni + Olkapäät Jumpan kanssa
TI: Lepo
KE: Jalat
TO: Lepo (Hieronta)
PE: Porrastreeni + rinta-ojentaja
LA: HIIT-treeni Miltsin kanssa + selkä-hauis Jumpan kanssa
SU: Lepo
IMG_9248
IMG_9216
Kuluneella viikolla tehtiin myös Jumpan kanssa historiaa, kun tehtiin täsmäisku raudan pariin yhteistuumin. Treenataan monesti salilla samaan aikaan, ja joskus Jumppa on mulle erikseen treenejäkin vedellyt, mutta varmaan koskaan ei olla kaksin ihan oikeasti treenattu, jollei samaan aikaan kulkeneiden kisapreppien erittäin satunnaisia kimppa-aerobisia lasketa. Treeniä ennen olin hieman skeptinen, sillä lähinnä epäilin saisiko tuo siippa tarpeeksi näpäkkää treeniä kanssani, mutta lopputuloksesta päätellen ei ainakaan maanantain olkapäätreenissä jäänyt mies kylmäksi. Itse sain kyllä treeneissä hurjaa kyytiä ja intoa irti, ja silmäni saattoivat kevyesti kiilua, kun hakattiin olkapäitä ”Ronnie Colemanin tyyliin”. Light weight baby, haha!

Ensi viikko tuleekin fundeerata onnistuneen treeniviikon aikaansaamiseksi hyvin etukäteen, sillä viikonloppu hujahtaa isolla kirkolla Suomen fitness-skenen huipennuksessa eli Fitness Classicissa, joten loppuviikosta ei paljoa jumpalle kerkeä. Hyvin suunniteltu on kuitenkin puoliksi tehty, joten päähäni on jo piirtynyt komea suunnitelma siitä, mitä jännää tälle ruholle tuleman pitää. Taidankin napata alkuviikosta treeniin kylkeen myös El Junioriksi (lue: el hunior) ristimäni tiimin tehopakkauksen Janinan, joka on tässä vuoden kuluessa kouliintunut aika päteväksi treenikaveriksi iästään huolimatta.
Treenin lisäksi tiedossa on myös kaksin kappalein hierontaa, koska kova treeni vaatii myös kovat huollot. Tälläkin viikolla ennätin kerran möyhittäväksi, joka teki todella timoa jumisille niskoilleni. Huollosta puheenollen, käytiin eilen hyvällä porukalla testaamassa Tampesterin yksi sielunhuoltamoiden helmistä, eli Rauhaniemen kansankylpylä. Paikan päällä pääsi nauttimaan perinteisesti kunnon löylyistä ja dippaamaan itseään jääkylmään Näsijärveen. Kylmä-kuumahoitoa tuli harrastettua pariin otteeseen, ja teki kyllä todellakin terää!
IMG_9321
IMG_9320

IMG_9318
Veden lämpötila: yksi aste, heh!

Rakastan teräviä löylyjä kunnon puusaunassa yli kaiken, ja ala-asteella kaverikirjojen harrastukset-kohdassa luki kohdallani partion lisäksi myös avantouinti, jota iskän kanssa tuli harrasteltua joskus pikkulikkana tiuhaan tahtiin. Itsehän olisin siis voinut jäädä tuonne Rauhaniemeen vetämään rundia järven ja saunanlauteiden välille vaikka koko illaksi, mutta seuralaiset hyytyivät valitettavasti ennen minua. Onneksi kuitenkin ehdittiin nauttia hyvä tovi leppoisasta ilmapiiristä, ja illalla olin kyllä totaalinen ameeba totaalisen rentoutumisen jäljiltä. Täytyy ehdottomasti ottaa tuo kohde pian uusiksi!
Huikeaa tulevaa treeniviikkoa sinne ruudun toiselle puolelle oli laji sitten mikä tahansa! Boom!
xoxo,
Piia

Kommentit (11)
 1. Moi!
  Täältä tulisi postaustoiveita: my day -postaus sekä treeneistä vähän tarkempaa sisältöä. Itsellä meinaa mennä treenit aina samojen liikkeiden toisteluksi, olisi kiva saada vähän ideoita uusiksi liikeiksi!
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle! 🙂

  1. Piia Pajunen
   11.4.2016, 11:38

   Moikka Johanna! Kiitos postaustoiveista, ja laitetaan jossain vaiheessa näitä tulemaan! Erityisesti treenisisällöistä olen ajatellutkin paukuttaa tänne jossain vaiheessa vähän enemmänkin, joten stay tuned! Huikeaa viikkoa myös sinne! 🙂

 2. Vitsi mä tykkään sun kirjotustavasta ja ylipäätään kielestä! 😀 Alkaa aina hymyilyttämään kun lukee sun blogia nää sun sanavalinnat on niin törkeen hyviä!

  1. Piia Pajunen
   11.4.2016, 11:39

   Kiitos superkivasta kommentista! Hauska kuulla, että teksti ja tyyli nappaa, eli jatketaan siis samalla mallilla! 😉

Kommentointi suljettu.