Piia Pajunen
Piia Pajunen

KOHTI PYÖREITÄ OLKAPÄITÄ – 3 OSUVAA LIIKETTÄ!


Kaipaisiko olkapäätreenisi vähän vaihtelua? Olisiko aika antaa tykinkuulille uutta ärsykettä? Koska oikeasti pyöreitä ja tasapainoisen vahvoja olkapäitä metsästäessä olisi hyvä keskittyä antamaan ärsykettä jokaiselle kolmelle olkapään eri lohkolle, niin tasapuolisuuden nimissä tänään tarjoillaan yksi osuva liikevinkki jokaiselle osoitteelle. Älä siis tyydy hakkaamaan pelkkiä vipunostoja eteen, vaan katso, että olkapääohjelmastasi löytyy kaikille kolmelle lohkolle omansa. Ilman pidempiä löpinöitä, loikataan niiden luvattujen liikkeiden kimppuun!

TAKAOLKAPÄÄ RISTIKKÄISTALJASSA MAATEN

Ah, yksi lemppareistani takaolalle! Aseta tasainen penkki keskelle ristikkäistaljaa, ja asetu penkille selälteen. Vedä taljoja suoraan sivuille ja mieti, että kyynärpää johtaa liikettä. Pidä lavat yhdessä koko liikkeen ajan, jotta työ tehdään oikeasti takaolalla selän sijaan. Liikkeen voi suorittaa useimmissa taljoissa jopa ilman kahvoja nappaamalla reteästi vain taljan lukkojen alta kiinni. Näin kahvat eivät kilise ja kolise laskuvaiheessa ristiin mennessään.

Varsinkin tässä ristikkäistaljassa tehtävässä takaolkaliikkeessä tämä pieni lifehack on usein kova juttu. Nykyisellä painolla kun liike tuntuu liian kevyeltä, ja seuraava paino onkin jo liian iso, jolloin pienemmän painokiekon virittelyllä saa itse luotua sopivamman vastuksen!

YHDEN KÄDEN VIPUNOSTOT VENYTYKSESTÄ

Tämä liike kuuluu pitkäaikaisiin suosikkeihini. Nappaa taljan tukirakenteista kiinni ja asetu hieman taljan eteen viistoon asentoon ikään kuin roikkuen kenossa. Venytä vipunoston alavaihetta hieman selän taakse, jolloin saat liikkeelle hieman laajemman liikeradan ja mukavan venytyksen. Älä kuitenkaan nosta kahvaa yläasennossa yli vaakatason (omaan kehoosi nähden), jotta liike ei hujahtaisi hartioille. Yhden raajan liikkeillä on muutenkin paljon hyötyjä, ja niistä voit lukea täältä.

ETUOLKAPÄÄ VINOPENKILLÄ TALJASSA

Aseta vinopenkki takakenoon taljan eteen, ja vaihda kahvaksi joko suora tanko, mutkatanko tai narut (ystävien kesken pässinkivekset). Nosta kädet vartaloosi nähden silmien korkeudelle ja laske hallitusti alas. Paina hartioita alaspäin koko liikkeen ajan, jotta liike ei karkaa epäkkäille. Penkin tarjoamasta tuen avulla voi oikeasti keskittyä tuntumaan kohdelihaksessa. Aijai, kyllä muuten polttaa etuolkaa!

Aim’n-trikoot: TÄÄLTÄ*

Nyt ei muuta kuin seuraavassa treenissä olkatoppaukset näillä muuveilla pumppiin ja taljaa liikkeelle! Ei ole meinaan montaa niin muikeaa tunnetta kuin kunnon paine tykinkuulissa olkapääpeijaisten yhteydessä. 😉

Vahvaa keskiviikkoiltaa!

Tsekkaa kokonainen olkapää- ja käsitreeni videolta:
Treenaako tytöt kovaa käsiä ja olkapäitä ft. Ristiote!

Edellinen juttuni: Keittiön lifehackit – Näillä lähtee!

♥  SEURAA MINUA  ♥
Bloglovin // Facebook // Instagram // YouTube
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (5)

 1. Heikko takavipari

  Sinulla on kyllä kadehdittavan symmetriset lihakset. Olet ehkä saanut ne aikaan noilla yhdenraajan liikkeillä?
  Tuon takaolkapäät ristikkäistaljassa maaten taidan napata. Ehkä siinä pääsee käsiksi paremmin kohteeseen.

  • Piia Pajunen

   No onhan mullakin noita puolieroja olemassa, ja harvalla erityistä epäsymmetriaa ulkoisesti edes näkyy. Pitkissä selkälihaksissa itselläni on kyllä hieman havaittavissa epäsymmetriaa ihan esteettisestikin nuoruusvuosien epätasapainoisesta harjoittelusta (kasvattilajin peruja, heh). Suosittelen kyllä tuota takaolkapääliikettä, ja se onkin kyllä kova, kun sen oikein hiffaa! 🙂

 2. em

  Mä en millään saa olkapäitä kipeiksi seuraavaksi päiväksi. Tiedän toki, ettei se vielä merkkaa mitään, mutten myöskään näiden 3,5 v jälkeenkään huomaa mitään kehitystä =( harmittaa niin paljon koska olisi myös kiva saada tähän päärynävartaloon hieman tiimalasisuutta.

 3. missä lihaskipu olet

  Täällä myös yksi joka ei saa olkapäitä kipeäksi vaikka kuinka runnoisi! Olen kyllä kuullut, että olkapäät on todella vaikea saada kipeäksi?
  Mut olis ihan oikeekin kymysys.:) en saa pakaraan(kaan) kunnolla tuntumaa treenissä. Tai oikeastaan en saa niitä kipeiksi! Olen miettinyt johtuisiko puutteellisesta lämmittelystä. Lämmittelen jalat ja pakarat kyllä niin, että ne tuntuvat lämpimiltä ja niitä hapottaa kun pyrin aktivoimaan ne. Treenissäkin tuntuma voi olla pakarassa mutta ne eivät melkein koskaan tule kipeäksi. Onko normaalia? Kuinka paljon/miten lämmittäisit pakaraa ennen treeniä, jotta menisi perille? Pelkään että vien jalat jo liian väsyneiksi lämmittelyn aikana koska saan pepun hapoille pienillä tai olemattomilla lämmittelypainoilla eikä paukkuja jäisi itse treenin.

  • em

   Mä saan pakarat ja takareidet tosi helposti kipeiksi (jos sitä tavottelee). Etureisiä en sitte saa nykyään millään. Lämmittelen nykyää harvemmin millään laitteella, tai jos lämmittelen niillä niin teen ehkä 5-7 min aikasemman 10-15 min sijasta. Lämmittelen ite enemmänki tekemällä liikkuvuusharjotteita ja dynaamisia venytyksiä. Teen myös alkuun omalla kehon painolla kyykkyjä ja askelkyykkyjä. En tiiä onko tolla (aerobisella) lämmittelyllä niin paljon merkitystä, tärkeintä varmaankin on, että saa aktivoitua ne lihakset kuin että tekisi joku 30 min hikihatussa juoksua juoksumatolla. Pakarat saan kunnon burneriin seuraaviks päiviks ku tekee ISOILLA painoilla KUNNON toistoilla, todellakin keskittyen siihen lihakseen.
   Mutta tosiaan, olkapäitä en itekkään saa millään kipeiksi. Seuraavana päivänä tuntuu aina siltä ku ei ois tehny mitään =D

Kommentoi »

Comments are closed