Lean In Five Weeks – viiden viikon startti kohti kevyempää minää

Kaupallinen yhteistyö: Lean In Five Weeks

Nyt laitan itseni likoon! Silmiini pisti Instagramissa postaus, jossa haettiin elämäntapamuutosagenttia, ja jokin kolahti ,ja päätin hetken mielijohteesta hakea mukaan. Valmennan muita työkseni juurikin elämäntapamuutosten parissa, mutta nyt tarvitsen itse jonkin kimmokkeen pienimuotoiseen elämäntapojen petraukseen.

Olen jo jonkin aikaa yrittänyt laittaa pientä elämäntapamuutosta käyntiin, mutta en ole saanut tartuttua tuumasta toimeen. Syy muutostarpeeseen on tämä: teen toistuvasti asioita, joista tulee huono olo. Viikonloppuisin on tullut lipiteltyä viiniä, mikä heikentää palautumista, ja lisäksi viikonloppuisin tulee herkuteltua mm. karkeilla ja sipseillä, vaikka nekin herättävät öisin joko kuumien aaltojen tai vatsan purujen merkeissä. Olo on raskas, ja vatsan seudulle ilmestyneet makkarat tuntuvat epämukavilta. En usko totaalikieltäytymiseen, mutta nyt on hetki skarpattava, jotta saan homman käyntiin.

Odotan superinnokkaana huomenna alkavaa Lean In Five Weeks -haastetta! 🙂

Tänään vietetään Älä laihduta -päivää. Olen viime päivinä pohdiskellut painoon liittyviä asioita. Eräs asiakkaani on paininut paino-ongelman kanssa jo pitkään, ja hän tuumasi minulle tällä viikolla, että hänen painoonsa on tartuttu nyt vähän joka puolella. On tullut ohjeistuksia ja perusteluja, miten ja miksi painoa pitäisi pudottaa. Tämä selkeästi ärsytti asiakastani. Olen Älä laihduta -päivän sanoman kanssa täysin samaa mieltä siitä, ettei kenenkään paino ei määritä ihmisarvoa, eikä elämä saa muodostua jatkuvan painonpudotuksen ympärille. Ylipainoinen voi olla terve, hyvinvoiva, onnellinen ja kaunis. Kenenkään ei tarvitse laihduttaa, jos ei itse koe sitä tarpeelliseksi. Jokainen on arvokas juuri sellaisena kuin on.

Mutta jos oma olo on tukala, niin miksi ei tekisi töitä muutoksen eteen? Tällä hetkellä oma oloni on sellainen, että olisi mukavampi olla muutama kilo kevyempänä. Nyt on siis minun aikani keventää muutama kilo. En koe, että olen viisi kiloa kevyempänä yhtään parempi, kauniimpi, taikka onnellisempi ihminen. Mutta kehoni tuntuu silloin mukavammalta, jolloin kokonaisvaltainen oloni on parempi.

Olen normaalipainoinen ja rasvaprosenttini on normaali. Olo on kuitenkin raskas verrattuna siihen, millainen olen tottunut olemaan. Enkä halua, että 10 vuoden kuluttua olen taas 10 kiloa painavampi. Nyt on aika tehdä jotain. En tavoittele radikaaleja muutoksia, vaan haluan vain pysähtyä tarkastelemaan omia elämäntapojani ja tehdä niihin pientä hienosäätöä. Pysyviä muutoksia.

Kauneus on katsojan silmässä. Vaikka tänään on Älä laihduta –päivä, ja vaikka yritän harjoittaa kehopositiivisuutta, niin valehtelisin, jos väittäisin, etten lähde tähän proggikseen mukaan myös ulkonäön takia. Tämä kuva on otettu Kuubassa maaliskuussa, ja olin tässä kuvassa hyvin onnellinen. Onnellisuutta paino ei siis määritä, vaikka navan ympärille kertynyt rasva välillä vähän ärsyttääkin. 😉

Minua ei valittu elämäntapamuutosagentiksi, mutta pääsen kuitenkin mukaan 5 viikon nettivalmennukseen blogiyhteistyönä – jee! Nyt on siis kaikki laitettava peliin! Tulen haasteen lopuksi julkaisemaan täällä blogissa alku- ja loppukuvat bikineissä! Apua! 😉

Valmennus, mihin osallistun on Tomi Kokon kehittämä haaste nimeltä Lean In Five Weeks. Tomi Kokko on mediassa ristiriitaisia ajatuksia herättänyt valmentaja. Hän tuli tunnetuksi dokumentistaan ”30 päivän ihmiskoe”, jossa hän söi valtion virallisten ravitsemussuositusten mukaisesti 30 päivä ajan, eikä voinut hyvin. Hänen oma ruokavalionsa poikkeaa virallisista suosituksista. Tämä herätti tunteita suuntaan ja toiseen. Ravinnosta kun on tullut joillekin lähestulkoon uskonto. Yksi paasaa gluteenittomasta ruokavaliosta ja vannoo sen nimeen, toinen maidottomasta ruokavaliosta, ja kolmas vannoo raakaruuan nimiin.

Itse uskon kultaiseen keskitiehen. Yleensä ottaen ”kohtuudella kaikkea” toimii hyvin. Minulle jäi jostain tällainen lausahdus kerran mieleen, ja aina välillä se edelleen naurattaa: ”Jos maito olis vaarallista, olis Teemu Selänne jo kuollut.” 😀 Niinpä niin! MUTTA uskon myös ruokavalion yksilöllisyyteen.  Yhdelle viralliset ravintosuositukset sopivat – toiselle eivät. Jos juot maitoa ja voit hyvin, niin miksi jättää pois? Jos et voi hyvin, niin kannattaa kokeilla, voitko paremmin, jos et syö vaikkapa viljoja tai maitotuotteita.

Olen kokeillut sekä gluteenitonta että maidotonta ruokavaliota työterveyshoitajan ja ravitsemusterapeutin suosituksesta. Näillä kokeiluilla hain apua uniongelmiini.  Gluteeniton ruokavalio ei vaikuttanut olooni mitenkään. Paino pysyi samana, iho-ongelmat eivät kadonneet, uniongelmista puhumattakaan. Maidottomalla ruokavaliolla painoni tippui itsekseen viitisen kiloa, iho-oireita oli vähemmän, eikä olo ollut niin tukkoinen. En ole koskaan itse asiassa oppinut juomaan maitoa, koska äitini huomasi jo minun ollessani pieni, että hengitystieni menevät maidosta tukkoon. Maitotuotteita olen puolestani käyttänyt runsaasti, ja vasta kokeilun kautta tajusin, että maito ei minulle sovi.

En ole aikaisemmin osallistunut nettivalmennukseen, joten lähden siksikin koko projektiin uteliain mielin. Lähden mukaan myös oppimaan uutta. Ehkäpä valmennuksesta tarttuu hyviä työkaluja ja ajatuksia myös omiin valmennuksiini. 🙂

Huomenna minä siis aloitan pienimuotoisen elämäntapamuutosprojektin. Ideana on tarkastella omia elämäntapoja ja vähentää niitä tapoja, mitkä tuovat huonoa oloa. En lähde tekemään viiden viikon kiristystä, joka päättyy viiden viikon jälkeen, vaan ajatuksena on hakea tsemppiä kokonaisvaltaiseen ja koko loppuelämän kestävään elämätapojen muutokseen kohti parempaa oloa. 🙂

Tulen postailemaan kuulumisiani viikoittain täällä blogin puolella seuraavan viiden viikon aikana. Lisäksi jaan fiiliksiä instan puolellla. Pysy siis kuulolla! Tänään vuorossa olivat kuntotestit – niistä fiiliksiä löytyy instan puolelta. 🙂 Tsekkaa siis insta-tilini.

Terkuin, Kirsi

Ps. Instassa voi haastetta seurata seuraavilla hastageilla:

#LIFWtoukokuu2018
#leaninfiveweekschallenge

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *