Yrttinen inkiväärikana kukkakaaliriisillä

Yrttinen inkiväärikana kukkakaaliriisilläLämpimissä kulttuureissa syntyneet mausteiset herkut sopivat  hyvin myös tänne pohjoiseen. Juuri nyt tulee laitettua vähän joka ruokan chiliä, valkosipulia ja inkivääriä tai ainakin reilusti jotain niistä.

Niitä kuullotettaessa oliiviöljyssä pannulla jo pelkkä tuoksu saa veden kielelle. Korvaan yleensä perinteisen riisin esim. kukkkakaaliriisillä. Se ei tietenään ole oikeaa riisiä, niin kuin joku ehti jo aikaisemmin kommentoimaan, vaan riisimäistä rakenteeltaan, mutta siis todellakin vain murusteltua kukkakaalia. Kypsennettäessä pannulla oliiviöljyssä ja maustettaessa se tosin pehmenee ja alkaa tuntua ja maistuakin yllättävän paljon tavalliselta riisiltä. Tämän reseptin juju on juuri kukkakaaliriisi, joka imee itseensä inkiväärin, sitruunan ja basilikan makuja – sekä sinihomejuusto, joka sopii hyvin lämpimiin kanaruokiin.

Yrttinen inkiväärikana kukkakaaliriisillä

neljälle

oliiviöljyä

1 iso kukkakaali

pippuria, suolaa – parmesaanisuolaa tai tavallista merisuolaa

inkiväärijauhetta tai tuoretta inkivääriä silputtuna

3 d turkkilaista jogurttia

1 sitruuna

basilikaa

sinihomejuustoa

400 g broileria

  1. Palastele ja kypsennä broilerit ja mausta suolalla, pippurilla ja inkiväärillä.
  2. Hienonna kukkakaali yeiskoneen silppurissa tai sauvasekoittimen leikkurilla.
  3. Lisää kukkakaalisilppu  ja paista käännellen muutama minuutti, lisää oliiviöljyä.
  4. Lisää joukkoon kypsytetyt kanapalat ja lisää tarvittaessa mausteita, maista.
  5. Lisää turkkilainen jogurtti, sitruunanmehu ja inkiväärijauhe ja kuumenna nopeasti.
  6. Palastele pinnalle sinihomejuustoa.
  7. Tarjoile tuoreiden vihannesten kanssa.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *