Yrttinen inkiväärikana kukkakaaliriisillä
Lämpimissä kulttuureissa syntyneet mausteiset herkut sopivat hyvin myös tänne pohjoiseen. Juuri nyt tulee laitettua vähän joka ruokan chiliä, valkosipulia ja inkivääriä tai ainakin reilusti jotain niistä.
Niitä kuullotettaessa oliiviöljyssä pannulla jo pelkkä tuoksu saa veden kielelle. Korvaan yleensä perinteisen riisin esim. kukkkakaaliriisillä. Se ei tietenään ole oikeaa riisiä, niin kuin joku ehti jo aikaisemmin kommentoimaan, vaan riisimäistä rakenteeltaan, mutta siis todellakin vain murusteltua kukkakaalia. Kypsennettäessä pannulla oliiviöljyssä ja maustettaessa se tosin pehmenee ja alkaa tuntua ja maistuakin yllättävän paljon tavalliselta riisiltä. Tämän reseptin juju on juuri kukkakaaliriisi, joka imee itseensä inkiväärin, sitruunan ja basilikan makuja – sekä sinihomejuusto, joka sopii hyvin lämpimiin kanaruokiin.
Yrttinen inkiväärikana kukkakaaliriisillä
neljälle
oliiviöljyä
1 iso kukkakaali
pippuria, suolaa – parmesaanisuolaa tai tavallista merisuolaa
inkiväärijauhetta tai tuoretta inkivääriä silputtuna
3 d turkkilaista jogurttia
1 sitruuna
basilikaa
sinihomejuustoa
400 g broileria
- Palastele ja kypsennä broilerit ja mausta suolalla, pippurilla ja inkiväärillä.
- Hienonna kukkakaali yeiskoneen silppurissa tai sauvasekoittimen leikkurilla.
- Lisää kukkakaalisilppu ja paista käännellen muutama minuutti, lisää oliiviöljyä.
- Lisää joukkoon kypsytetyt kanapalat ja lisää tarvittaessa mausteita, maista.
- Lisää turkkilainen jogurtti, sitruunanmehu ja inkiväärijauhe ja kuumenna nopeasti.
- Palastele pinnalle sinihomejuustoa.
- Tarjoile tuoreiden vihannesten kanssa.