Uusi suosikkiaamiainen: Tuorepuuro siemenistä ja superfoodeista

Uusi suosikkiaamiainen

Meillä on nyt elokuusta asti popsittu suurimpana osana aamuja tuorepuuroa. Tällä hetkellä en voisi sitä oikeasteen yhtään liikaa ylistää. Valmistan sitä aina todella reilun annoksen kerralla, jolloin aamut ovat käynnistyneet vähällä vaivalla… tai oikeastaan ilman minkäänlaista vaivaa aamiaisen osalta.

Kaadan iltaisin lautasille jogurtit, sekoitan sekaan tuorepuuroa ja pakastemustikoita ja laitan annokset vetäytymään jääkaappiin yön yli. Aikaa ei mene tähän iltaisin kuin pari minuuttia ja aamuisin terveelliset ja ihanan raikkaat aamiaiset odottavt valmiina. Jokainen vain nappaa aamiaisensa jääkaapista ennen lähtöään.

Tästä siemenpainotteisesta tuorepuurosta saa myös energiaa pidempään kuin mistään toisesta tietämästäni aamiaisesta. Aamiaisen jälkeen on minulle tullut nälkä vasta yhden maissa iltapäivällä, eikä silloinkaan vielä sellainen ”pakko saada ruokaa ja verensokeri on liian alhaalla”-olotila, vaan sellainen, että pikkuhiljaa voisi taas tankata vähän energiaa

Itse asiassa olen ollut tähän niin ihastunut, että olen syönyt tuorepuuroa usein lounaaksikin. Monina aamuina, kun tiedän päivästä tulevan kiireinen, olen sekoitellut kupillisen tuorepuuroa mukaani töihin ja yhden maissa syönyt sen lounaaksi. Energiataso on pysynyt hyvänä koko päivän ilman minkäänlaista iltapäiväväsymystä illalliseen asti. Tuorepuurolounaiden jälkeen en ole tarvinut edes hedelmävälipaloja, niin kuin yleensä.

Uusi suosikkiaamiainen

Resepti on myös hyvä painonhallintaan. Verensokeri pysyy tasaisena ja kylläisyyden tunne pitkään hyvien ravintoaineiden ja siementen terveellisten öljyjen avulla, eikä epäterveellisiä herkkuja tee edes mieli, vaikka usein olen kokenut juuri tämän pimeän kauden siinä mielessä haastavaksi. Ehkä on myös tuorepuuron ja sen korkean ravintoainepitoisuuden ansiota, että olemme selvinneet ilman flunssia, joita on taas ollut paljon liikkeellä.

Siemen-superfood-tuorepuuro-sekoitus

Voit tehdä sekoituksen valmiiksi ja siitä riittää pitkäksi aikaa tuorepuuroa.

1 dl pellavarouhetta

2 dl seesaminsiemeniä

2 dl auringonkukan siemeniä

2 dl chiansiemeniä

2 dl kookoshiutaleita

2 dl raakakaakaonibsejä

2 dl kurpitsansiemeniä

2 dl hampunsiemeniä

1 dl kuvattua mangoa

2 dl kivettömiä kuivattuja taateleita

  1. Laita kuvatut mangot ja taatelit tehosekoittimen silppuriin ja jauha pikkupaloiksi.
  2. Sekoita kaikki aineet keskenään.

Tuorepuuro

1,5 dl Siemen-superfood-tuorepuuro-sekoitusta

2 dl luonnonjogurttia (tai esim. mantelimaitoa)

1 dl Jäisiä mustikoita

  1. Sekoita aineet keskenään purkkiin.
  2. Laita purkki jääkaappiin yöksi.
  3. Nappaa aamulla valmis tuorepuuro jääkapiista ja nauti.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *