Ratatouille itämaisilla Härkis pihveillä ja värikkäillä kasviksilla

Ratatouille itämaisilla Härkis pihveillä

Viime viikolla herkuteltiin kreikkalaistyylisellä Härkis-moussakalla. Nyt siirrytään makumatkalle Provencen makuihin, sillä vuorossa on ratatouille itämaisilla Härkis pihveillä. Tästä syntyikin aivan ihana väri- ja makuyhdistelmä ja helposti valmistuva uuniruoka.

Ihanaa, kun uuniruokien kausi on taas täällä. Ruoan voi valmistaa uuniin muhimaan, kun lähtee raikkaaseen syystuuleen kunnon  ulkoilulle ja takaisin tullessa ruoka on valmista herkullinen tuoksu tulee jo ovella vastaan.

Uuniruoat useimmiten vain paranevat seuraavaksi päiväksi ja niitä voi hyvin tehdä tupla-annoksen kerralla, jolloin seuraavankin päivän keittiöhommat saa kerralla hoidettua. Tämä resepti onkin kahdeksalle.

Itämaisittain maustetut Härkis pihvit (Härkis Itämainen PIHVI) ovat proteiinirikkaita, valmiita, miellyttävän makuisia ja sopivan maustettuja kasvispihvejä, joiden pääraaka-aine on kotimainen härkäpapu. Härkis pihvejä saa myös punajuuren maussa (Härkis Punajuuri PIHVI) sekä “perusversioina” (Härkis Original PIHVI), jotka ovat jauhelihapihvien oloisia, näköisiä ja aika lailla saman makuisiakin.

Lisää blogin reseptejä Härkiksistä ja muista Verson härkäpaputuotteista löytyy täältä.

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food

Ratatouille itämaisilla Härkis pihveillä (8 annosta)

2 pkt Itämaisia Härkispihvejä (8 kpl)

1 bataatti

1 munakoiso

2 punasipulia

1 kesäkurpitsa

4 tomaattia

2 mozzarellaa

0,5 sitruunan mehu

reilusti tuoretta basilikaa ja timjamia

inkivääriä

4 valkosipulin kynttä

n. 70-100 g cashew pähkinöitä

2,5 dl tomaattimurskaa

  1. Aseta uuni 200 asteeseen
  2. Siivuta bataatti, munakoiso ja sipulit n. 1 cm paksuisiksi ja sivele oliiviöljyä reilusti molemminpuolin, etenkin munakoisoihin.
  3. Laita uuniin 30 minuutiksi.
  4. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri.
  5. Siivuta kesäkurpitsa, tomaatit ja mozzarella.
  6. Ota bataatti-, munakoiso ja sipulisiivut uunista.
  7. Asettele uunivuokaan (tai kahteen) uunista tulleet sekä vasta siivutetut kasvikset, mozzarellat sekä itämaiset Härkis-pihvit
  8. Ripottele hienonnettu inkivääri ja valkosipuli ruoan päälle ja purista sitruunan mehua reilusti
  9. Levitä tomaattimurska ja basilika sekä timjami
  10. Paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia

*Yhteistyössä Verso Food

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *