Rapeat kukkakaaliwingsit pikkunaposteltavaksi vappupöytään
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Kevät on pikkunaposteltavien aikaa. Vappu on jo nurkan takana ja sitä seuraa kisakatsomot ja keväiset grilli-illat. Olennaisena osana niihin kuuluu herkulliset naposteltavat. Onneksi naposteltavien ei tarvitse olla raskaita tai hiilaripitoisia herkkuja. Parasta on herkuttelu, josta jää hyvä olo. Tässä yksi ihana resepti-idis, eli rapeat ja supermaukkaat kukkakaaliwingsit.
Kukkakaalit pyöritellään taikinassa ja laitetaan uuniin. HÄRKIS® Rouheseos sopii täydellisesti maultaan wingsien leivitteeseen. Eipä myöskään tarvitse harmitella kanawingsien proteiinien perään, sillä Härkis Rouheseoksen proteiinipitoisuus on 46 g/100 g. Ihanan rapeat suupalat valmistuvat helposti ja ovat varma herkku vappupiknikille ja kevään play offien ja finaalien kisakatsomoihin. Reseptissä on helppo dippiohje, joka varmasti maistuu wingsien seurana.
Rapeat kukkakaaliwingsit
Pieni kukkakaali
2 dl HÄRKIS® Rouheseosta
1 dl mantelijauhoja
3 kananmunaa
1 rkl paprikamaustetta
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1 tl suolaa
1 tl pippuria
Dippi:
200 g kermaviiliä
Pieni kourallinen minttua
Pieni kourallinen korianteria
3 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
1 tl hunajaa
- Lämmitä uuni 220 asteeseen.
- Jauha Härkis rouheseos jauhoksi esimerkiksi tehosekoittimessa.
- Pilko valkosipulit pieniksi.
- Sekoita keskenään jauhettu Härkis rouheseos, mantelijauhot, kananmunat, paprikamauste, valkosipuli, suola ja pippuri sekä sula voi.
- Irrota kukkakaalista sopivan kokoisia suupaloja. Helpointa on leikata ensiksi kukkakaali kahtia, jolloin paloja on helpompi irrottaa.
- Dippaa kukkakaalin palat taikinassa ja aseta pellille.
- Laita wingsit uuniin 25 minuutiksi.
- Valmista samalla dippi: Pilko valkosipulit pieniksi ja silppua minttu ja korianteri. Sekoita kaikki aineet (kermaviili, korianteri, minttu, valkosipuli, paprikajauhe ja hunaja) yhteen.
Härkis sopii joka tilanteeseen. Lisää herkkureseptejä löydät täältä.
Onkohan reseptistä unohtunut neste? Siihen puuroon, joka tällä ohjeella syntyy, ei pysty kukkakaalinnuppuja eikä mitään muutakaan – dippaamaan, niin paksua se on. Lisäsin 1,5 dl vettä eikä taikinaan vieläkään voinut dipata, vaan piti käsin levittää sitä kukkakaalin ympärille.
Toinen huomautus tulee suolasta. Kun härkisrouheessa itsessään on suolaa 1,6 g/100 g, niin on kyllä aivan turha lisätä sitä taikinaan yhtään.
Ja kun nyt valittamaan ryhdyin, niin vielä sen verran, että jos kermaviilidippiin laittaa kolme valkosipulinkynttä, niin kyllä tuoreyrtit menevät siinä ihan hukkaan. Ei niitä voi maistaa valkosipulin läpi mitenkään.